ugrás a tartalomhoz

A reszponzív webdesign költségei

Wishmylove · 2013. Szep. 27. (P), 13.12
Itthon csak kevés cég tudja megengedni magának az egyedi reszponzív weblapot
 
1

Bullshit

janoszen · 2013. Szep. 29. (V), 16.35
Már elnézést, de ez a post egy hatalmas adag ökörkaka. Egyrészt melyik webfejlesztéssel foglalkozó cégben nincs manapság egy mobiltelefon és egy átméretezhető böngésző? Plusz állítsuk szembe a költségeket azokkal a veszteségekkel, ami a mobilnézet hiánya miatt érik a céget. Tapasztalatom szerint ha nem egy elb*szottul bonyolult dizájnról van szó, egy gyakorlott sitebuilder 1-2 óra alatt mobilosítja. Amelyik cégnek erre nincs pénze, adja vissza az adószámát.
2

Legközelebb nézd meg, kinek a

H.Z. · 2013. Szep. 29. (V), 16.38
Legközelebb nézd meg, kinek a firkálmányára reagálsz! ;)
Ez az izé egy spammer, aki kizárólag a saját hülyeségeit próbálja itt népszerűsíteni.
3

Spammer

janoszen · 2013. Szep. 29. (V), 17.18
Az en olvasatomban az a spammer, aki a kozossegben (pl forum) nem vesz reszt, ellenben a sajat oldalat linkelgeti. Ez Wishmylove-ra nem teljesul. Ettol fuggetlenul a tartalom szerepel az oldalon, igy reakciot erdemel, kulonben meg valaki elhiszi.
4

Ha megnézed Wishmylove öt

Joó Ádám · 2013. Szep. 29. (V), 17.52
Ha megnézed Wishmylove öt évre visszamenő teljes munkásságát, akkor találsz összesen kilenc blogmarkot, melyek mindegyike a saját blogjára mutat, és amelyekben többnyire minimális erőbefektetéssel megírt bejegyzéseken keresztül próbálja burkoltan – többnyire a teljes magyar webes szakma leszólásával – a saját szolgáltatásait propagálni. Ezen kívül további hat (!) hozzászólást ilyen-olyan témákhoz, amikben direkt vagy indirekt módon reklámozza magát.

A személyes véleményem szerintem Szabolcs bőségesen kimeríti a spammer fogalmát, csak hát ne érjen már minket az a vád, hogy cenzúrázunk, és nem adunk teret álláspontoknak.
6

Pakold ki

janoszen · 2013. Szep. 29. (V), 22.29
Akkor pakold ki. :)
7

Ne.

Pepita · 2013. Szep. 30. (H), 02.33
Szerintem Ádám ezt helyesen kezeli, a "kolléga" helyenként szembesül itt vele, hogy mennyire kolléga. Te most futottál bele, én már régen átugrom a linkjeit. Neki az kell, hogy sok linkje legyen innen, és lehetőleg kommentek formájában sokat változzon is a blogmarkja... Esetleg én a félrevezető hülyeségekre mutató blogmarkokra írnék egy szerkesztői véleményt, és zárnám a további kommenteket.
9

Ez annyira magyaros volt...

meni · 2013. Szep. 30. (H), 09.56
Ez annyira magyaros volt... aki nem olyan mint mi azt tapossuk, dobjuk ki, hurrogjuk le... szánalmas. Na mindegy, OFF. Nem az én dolgom.
10

Ez nem annyira magyaros,

Hidvégi Gábor · 2013. Szep. 30. (H), 10.16
Ez nem annyira magyaros, inkább általános emberi vonás, történelmünk során jópár népcsoportot irtottunk ki vagy olvasztottunk be, boszorkányt égettünk meg. Szakmai példa Alan Turing esete, aki a kémiai kasztrációt választotta, mert az ötvenes években még bűnnek és betegségnek tartották a homoszexualitást (ma meg inkább büszkeség; manapság a pedofília van hasonló üldöztetésnek kitéve, de ki tudja, hogy hatvan év múlva mi lesz a megítélése).
11

off

Greg · 2013. Szep. 30. (H), 11.02
Azert ne vegyuk mar a homoszexualitast es a pedofiliat egy kalap ala. Ha valaki fel tudja fogni, es onszantabol a sajat nemevel akar szexualis kapcsolatot letesiteni, az igazan nem tartozik masra. Viszont egy gyerek meg nincs olyan ertelmi szinten, hogy ne lehessen szexualisan kihasznalni es szerintem aki ilyet tesz, azt kb keresztre kellene fesziteni. Az egesz eletet tonkreteheti valakinek egy ilyen beteg fereg.
12

Ez tényleg off. A magam

Hidvégi Gábor · 2013. Szep. 30. (H), 11.32
Ez tényleg off. A magam részéről egy kalap alá veszem őket, de erről inkább csak privátban, mert nem tartozik az oldal témájához. Arra szerettem volna utalni, hogy a végleges dolgokkal – mint például a kitiltás, a kasztrálás vagy a halálbüntetés – vigyázni kell, mert sosem tudhatjuk, hogyan változik az egyes dolgok megítélése, milyen újabb bizonyítékok kerülnek elő a témában stb.
13

Ne haragudj de milyen olyan

Greg · 2013. Szep. 30. (H), 11.41
Ne haragudj de milyen olyan uj bizonyitek johet abban a temaban, hogy valaki gyerekeket zaklat szexualisan??? Lehet az en keszulekemben van a hiba, de szerintem semmilyen. Az hogy felnott emberek onszantukbol eppen kivel bujnak agyba az szamomra eleg messze van attol, ha valaki egy gyereket zaklat. Igaz a melegeket sem szeretem, de amig ezt valaki maganugykent kezeli(nem elottem csinalja), addig egyaltalan nem zavar.
14

Milyen? Például utólag,

H.Z. · 2013. Szep. 30. (H), 11.46
Milyen? Például utólag, esetleg évekkel később derül ki, hogy a gyerek hazudott... (volt rá precedens)
15

Szerintem felreertessz

Greg · 2013. Szep. 30. (H), 11.48
Szerintem felreertessz valamit. Nem bizonyos esetekrol van szo, hanem a pedofilia altalanos megiteleserol. Hidvegi Gabor szerint, mivel a homoszexualitas is tiltott volt par evtizede(van ahol ma is tiltott), ezert lehet a pedifilia is legalis lesz a jovoben.
16

Végleges dolgokról volt szó,

H.Z. · 2013. Szep. 30. (H), 12.07
Végleges dolgokról volt szó, mint a kitiltás/kasztrálás ( :DD - jó kis párhuzam! :DD )

De menjünk ezzel valami más fórumra vagy privátba, ha folytatni akarod!
25

Az araboknál kvázi legális,

inf · 2013. Okt. 1. (K), 20.14
Az araboknál kvázi legális, ők mondjuk pár száz évvel le vannak maradva. Nem valószíű, hogy a jövő nálunk bármi változást hozna megítélés szempontjából, remélhetőleg találnak rá gyógymódot, illetve módszert, amivel szűrni lehet rá. Legtöbbjét valószínűleg szintén zaklatták gyerekkorában azért lettek ilyenek. Sok mentális probléma van, ami már évszázadok óta így ugrik egyik generációról a másikra.
17

Nem tudom, nem értek a

Hidvégi Gábor · 2013. Szep. 30. (H), 12.13
Nem tudom, nem értek a témához. Múltkor volt egy cikk, hogy a nyolcéves kislány belehalt a nászéjszakába – mi következik ebből? Írják is, hogy azon a környéken szokás ilyen fiatalon férjhez adni a lányokat; ennél az esetnél épp tragikusan végződött, és figyelmet is kapott, de nem tudjuk, hány esetben nem. Ha ez hagyomány, akkor lehet, hogy nekik van módszerük arra, hogy kezeljék a helyzetet, például felkészítsék a gyerekeiket, mire várhatnak, nem lehet tudni, nem lehet kizárni. Próbáld meg elképzelni, hogy hatvan éve a homoszexualitásról vélekedtek pont ugyanúgy, ahogy te ma a pedofíliáról - ezért hoztam a példát.

A homoszexualitást is lehet zaklatásként csinálni, erről is volt nemrég cikk, férfiakat is erőszakolhatnak meg, ráadásul ezek az esetek, mint írják, nem derülnek ki szinte egyáltalán, mert annyira szégyellik az elszenvedő felek, amin nem lehet csodálkozni.

Én mind a kettőt konzervatívan kezelem és egy kalap alá veszem (az előző bekezdés miatt), és úgy gondolom, hogy a homoszexualitás piedesztálra való állítása és reklámozása a láb az ajtóban, ami megnyithatja az egyéb devianciák (pl. pedofília) előtt a rést. De lehet, hogy nem. Nem tudhatjuk.
26

Én mind a kettőt

inf · 2013. Okt. 1. (K), 20.19
Én mind a kettőt konzervatívan kezelem és egy kalap alá veszem (az előző bekezdés miatt), és úgy gondolom, hogy a homoszexualitás piedesztálra való állítása és reklámozása a láb az ajtóban, ami megnyithatja az egyéb devianciák (pl. pedofília) előtt a rést. De lehet, hogy nem. Nem tudhatjuk.


Én egyetértek, bár a hivatalos álláspont nem kezeli betegségként sem a homoszexualitást, sem a transzszexuálisokat meg hasonló nyalánkságokat, szerintem attól még mindegyik valamilyen fejlődési rendellenességre vezethető vissza. Gondolom azért emelték ki a betegségek közül a homoszexualitást, mert a tudomány akkori állása szerint nem tudtak semmit sem kezdeni vele, amúgy meg teljesen ártalmatlanok voltak másokra, úgyhogy értelme sem volt korlátozni a szabadságukat.
20

Nem néztél utána

Pepita · 2013. Okt. 1. (K), 01.28
  • Nem vetted észre János smily-ját
  • Nem nézted meg azt a statisztikát, amit Ádám írt (és gondolom a cikkeket sem)


És meg ne haragudj, de ha alapból negatív jelzőnek használod a magyart, akkor te nem vagy az. Én viszont igen, így engem sért a hozzászólásod. Persze szólásszabadság van, de ez olyan, mintha káromkodnál, vagy saját felmenőidet szidnád. (Ők is magyarok, nem?)
22

Hagyjuk ezt a ki magyar ki

bamegakapa · 2013. Okt. 1. (K), 08.50
Hagyjuk ezt a ki magyar ki nem hülyeséget. Egyikünk se tett semmit azért, hogy magyarnak szülessen és senki nem kérdezte, hogy ki akar az lenni.

Ha õ szidja a magyarokat, az az õ hülyesége, ha te magadra veszed, az meg a tied. Hagyni kell az ilyet.
27

+1, ez a szokásos arab vagyok

inf · 2013. Okt. 1. (K), 20.21
+1, ez a szokásos arab vagyok és nem tetszik, hogy szidtad Mohamed prófétát dolog...
38

Hát bocs mindenkinek, de

Pepita · 2013. Okt. 2. (Sze), 03.53
igen, legyen ez az én hülyeségem:
én utálom, ha valaki szidja a magyarokat. Pláne ha ezt magyar nyelven teszi.
Talán pont azért, mert akármit csinál, azon nem változtathat, hogy magyarnak született. Épp ezért ugyanannyira lehet örülni a magyarságodnak, mint keseregni rajta. Az életedet megváltoztathatja, hogy melyiket választod, de a születésedet már nem.
Ezért talán inkább célszerű örülni neki és büszkének lenni rá - még akkor is, amikor annyira nehéz magyarnak lenni (századok óta).
De ezt a nehézséget is jórészt magunknak köszönhetjük: az ilyesfajta egységhiány, amikor magyar fordul magyar ellen. A mai napig nem tudtuk ezt levetkőzni.
23

No. Amiért azt mondom, hogy

H.Z. · 2013. Okt. 1. (K), 09.06
No. Amiért azt mondom, hogy ritkaság ha egyetértek.
Erre ("... akkor te nem vagy az.") szívesen válaszoltam volna valamit, de ugye...
19

Köszönöm a lehetőséget. Én

Wishmylove · 2013. Szep. 30. (H), 19.26
Köszönöm a lehetőséget. Én nem tartom magam spammernek továbbra sem. A blogolást hobbiból csinálom, ha ezen múlna az életem mint itt egyesek állítják, akkor már rég éhen haltam volna. A teljes webes szakmát pedig nem szólom, nem is célom. Akinek nem inge, nem veszi magára :)
5

Háááááát... Szerintem nézd

H.Z. · 2013. Szep. 29. (V), 18.51
Háááááát... Szerintem nézd meg eddigi munkásságát, ha nekem és Ádámnak sem hiszel.
36

Nem tudom mi bajotok van,

BlaZe · 2013. Okt. 1. (K), 22.56
Nem tudom mi bajotok van, most senkit nem fikázott. Végre megtudtuk, hogy a több munka több munkával jár, végül lerántotta a leplet, miszerint a több munka pedig több pénzbe kerül. Hiánypótló post :) +1
8

Kis plusz

Pepita · 2013. Szep. 30. (H), 02.36
Egyre több - szerintem aránylag használható - online emulátor is létezik. Legalábbis durva hibák kiküszöbölésére jók. Mondom ezt úgy, hogy a "cikket" már elvből nem olvastam. (Korábban javasoltam neki, hogy talán ide adna be cikket - bocs Ádám! :) -, az lehetne neki referencia, akármi itt nem jelenik meg. Nem válaszolt.)
18

Bullshit

Wishmylove · 2013. Szep. 30. (H), 19.19
ProClub Köszi a véleményed. Megnéztem a CV-d, a felülettervezés nem a szakmád, de szeretsz ökörkakázni olyanra amihez nem is értesz. Ha lenne valami közöd hozzá, akkor nagyon jól tudnád, hogyha 2 óra alatt alakitasz át egy weblapot reszponzívba az olyan is lesz. Persze biztosan vannak olyan egyszerü weblapok ahol ezt meg is lehet csinálni (például a blogod) de egy komplexebb tartalmú weblapnál már nem mind1 hogyan jeleníted meg a tartalmat pl. mobilon. Egy jó reszponziv weblapnál minden tervezett eszközön használható felületet kell kapnod, nem pedig ugyanazt egymás alá behányva, amit aztán görgethetsz évekig a mobilon.
21

Hmmm

Pepita · 2013. Okt. 1. (K), 01.47
Azért, mert az önéletrajzában nincs bent, még távolról sem jelenti azt, hogy nem ért hozzá, pusztán az érdeklődési köre eltávolodott más irányba azóta + igen nagy szaki sokak szerint (nem csak szerintem) üzemeltetésben - tehát megint kissé elhamarkodottan sértődtél meg, és megintcsak lehúzni próbálsz másokat hülyeségekkel.
Látod, én pont ezért el sem olvasom már amiket ide spammelsz. A stílusod miatt. (Milyen designer az, akinek ez a stílusa?)

Ezzel együtt én továbbra is egyetértek Ádámmal, hogy nem tilt ki, de mindenkinek azt javaslom, hogy ugorja át a blogmarkjaidat. Mást meg nem csinálsz. Eddig senkinek sem segítettél, annál többet támadtál-védekeztél. Inkább valami küzdősport való neked, nem a WL.

Újra azt javaslom: ide adj be cikket, ha megfelel szakmailag (és nem sértő a stílusa), akkor az többet ér neked referenciaként, mint 100 ilyen szutyok, amiket itt próbálsz felfuttatni.

Én nem haragszom rád, de semmit nem olvasok már szívesen tőled. És kb. bármit válaszolsz, én nem fogom újabb kommenttel upolni a vackodat, bocs. De nem bírom, ha jó szakembereket fikázol, azért, mert nem helyből körbedícsért téged, mint hűdeszakembert, mikor nem vagy az.

Szerk.: reszponzív és mobil design nem ugyanaz... :)
24

Elhiszem hogy üzemeltetésben

Wishmylove · 2013. Okt. 1. (K), 10.36
Elhiszem hogy üzemeltetésben ott van, de hogy a felülettervezéshez semmi köze, az 100%. Ettől függetlenül leírhatja a véleményét ez is igaz, tőlem még el is hiheted hogy neki van igaza. Demokráciában élünk Peace :)
29

Ne kapd fel a vizet,

inf · 2013. Okt. 1. (K), 20.29
Ne kapd fel a vizet, felesleges.
37

Nem kaptam

Pepita · 2013. Okt. 2. (Sze), 03.43
Az másmilyen lenne. :)
28

Tapasztalatom szerint ha nem

inf · 2013. Okt. 1. (K), 20.28
Tapasztalatom szerint ha nem egy elb*szottul bonyolult dizájnról van szó, egy gyakorlott sitebuilder 1-2 óra alatt mobilosítja.


Egyrészt janoszen, nem proclub írta.

Ha lenne valami közöd hozzá, akkor nagyon jól tudnád, hogyha 2 óra alatt alakitasz át egy weblapot reszponzívba az olyan is lesz.


Hát ő azt tapasztalta a saját cégénél, hogy odanyomta a sitebuildernek, 2 óra múlva visszakapta készen, és működött panasz nélkül. (Ehhez nem kell szakértelem a témában, csak ismeretség.) Lehet, hogy neked nem olyan jók a képességeid, mint annak a bizonyos sitebuilder-nek, akinek adta, azért nem megy 2 óra alatt. Ebbe nem gondoltál bele?
30

Hát ő azt tapasztalta a saját

Hidvégi Gábor · 2013. Okt. 1. (K), 20.42
Hát ő azt tapasztalta a saját cégénél, hogy odanyomta a sitebuildernek, 2 óra múlva visszakapta készen, és működött panasz nélkül.
Azért ez szerintem nem ilyen egyszerű, ezer készülék/felbontás/hardver van, amire figyelni kell. Ami szerintem fontosabb, hogy vajon Magyarországon mekkora valós kereslet van a mobilos tartalmakra, és hogy megéri-e velük foglalkozni, hoznak-e megrendeléseket/bevételt.
31

Persze, én csak ugyanúgy

inf · 2013. Okt. 1. (K), 21.39
Persze, én csak ugyanúgy lehúztam a srácot, mint ő másokat, semmi szakmai megfontolás nem volt mögötte... :-)

Ez szerintem inkább know how kérdése. Elméletben sok dolog nagyon könnyűnek tűnik, de nagyon sok tapasztalat kell hozzá, hogy az ilyen egyszerűbb dolgoknál is minden gördülékenyen menjen... Én el tudom képzelni, hogy egy nagy tapasztalattal rendelkező szakember 2 óra alatt meg tudja csinálni a kiforrott eszköztárával...
32

Képzeld el akkor :)

Wishmylove · 2013. Okt. 1. (K), 22.04
Képzeld el akkor :)
34

Elképzeltem! :D

inf · 2013. Okt. 1. (K), 22.38
Elképzeltem! :D
33

Érdemes olyan blogokat

Max Logan · 2013. Okt. 1. (K), 22.33
Érdemes olyan blogokat olvasgatni, mint pl. a doransky.hu. Jól látszik, hogy erősen jön fel a mobil, itthon is. Azt mondják, hogy most már nem a desktop felől érdemes a mobil felé menni, hanem eleve mobilra tervezni és a desktop felé haladni. Azt persze látni kell, hogy vannak esetek, amikor a mobil nagyon marginális témakör és talán fordítva is lehet példákat találni.

Én egyre inkább igénylem a mobilra optimalizált megoldásokat. Ma délután infókat keresgettem a telóm segítségével egy sütemény mellett, és jó lett volna, ha az adott site-oknak van mobilos változata.
35

Erre az irányra "jó" példa az

H.Z. · 2013. Okt. 1. (K), 22.38
Erre az irányra "jó" példa az origo.hu :(
Mobilról max. a tartalmától lesz rosszul az ember, ha PC-ről nézed, akkor a külalakjától is.