ugrás a tartalomhoz

Kreatív cégek akik megtévesztik a leendő ügyfeleiket

Wishmylove · 2013. Ápr. 17. (Sze), 03.28
Itthon elég sok kreatív cég van akiknek a weblapján az figyelhető meg, hogy elég trendin van megoldva, de valami mégsem stimmel
 
1

És vannak, akik azzal

BlaZe · 2013. Ápr. 17. (Sze), 09.23
És vannak, akik azzal tévesztik meg az ügyfeleket, hogy baromságokat írnak le, vagy ajánlanak, mert képtelenek különböző igényszinteken gondolkodni :)

Be kell azért látni, hogy az egyszerű, 50-100e és a többmilliós oldalaknak is megvan a megfelelő célközönsége. És egy közepesen komoly weboldalt összetákolni egyedi fejlesztés keretében nem áll meg 50-100e körül, sőt, párszázezernél sem. Nem mindenki tud kifizetni alsó hangon fél/1 milliót, akinek szüksége van webes jelenlétre.
2

Eléggé szórakoztató és mókás,

virág · 2013. Ápr. 17. (Sze), 09.56
Eléggé szórakoztató és mókás, ha valaki 10 mondatban számonkér egy egész iparágat...miközben a másik menüpontban meg cégként hirdeti magát és még ide is belinkeli, node az ő dolga :) mindenki úgy csinál magából viccet, ahogyan akar.
3

Igen, sajnos így van, sokan

Hidvégi Gábor · 2013. Ápr. 17. (Sze), 09.58
Igen, sajnos így van, sokan nem tudják megfizetni rendesen a munkát, és ahol tudnak, spórolnak. Régebben volt ilyen munkám, és az ingyenes sablonokkal sok gond volt, de még így is jobban jött ki talán az ügyfél, mintha külön grafikust fizetett volna.

És vannak, akik azzal tévesztik meg az ügyfeleket, hogy baromságokat írnak le
Wishmylove múltkor valóban kissé elszállt, de szerintem most ne ereszkedjünk le ismét arra a szintre. Ezzel az ingyenességgel most leginkább a grafikusok járnak rosszul, emiatt nem irigylem őket. Igazából ez az állapot senkinek sem jó, nem tudom, hogyan lehetne kimászni a gödörből.
4

Nekem csak annyi bajom van

virág · 2013. Ápr. 17. (Sze), 10.10
Nekem csak annyi bajom van ezzel az egésszel, hogy nem szeretem azt, amikor valaki mások munkáját becsmérli, vagy ítélkezik, nagyon-nagyon sok jó szakember csinál kényszerből dolgokat, úgy, hogy közben nagyon jól tudja, hogy amit csinál az nem lesz a webes szakma ékköve, de megfizetik és ebből él, a leggyakrabban akkor van ilyen, ha már egy régebben összekutyult, őskövület rendszert kell foltozgatni és nem írhatod át, mert nincs rá jogosultságod az ügyféltől, vagy mert nem akarnak hozzányúlni. Abban egyetértek, hogy a maximálisan elérhető legjobb minőségre kell törekedni, főképpen ha nulláról tervezhetsz valamit és akkor is ha nem, de mivel nem látunk bele egymás "kártyáiba", nem ismerjük egymás munkájának pontos menetét, problémáit, ezért látatlanba senki ne játsza a megmondóembert egy szakmai portálon, mert eléggé vicces tud lenni. Főleg ha valakinek 15 év gyakorlata van, annak látnia kellett már egyet és mást, sőt tuti gányolt is, ha nem akkor wow wow wow. Háromszor :)
5

Egyetértek veled, igazad van.

Hidvégi Gábor · 2013. Ápr. 17. (Sze), 10.26
Egyetértek veled, igazad van. De próbáljuk meg mi is beleképzelni magunkat Wishmylove helyébe, szerintem a válság és az ingyenesség miatt kevesebb a megrendelése, és emiatt érthetően feszült, ezért ír így. Az biztos, hogy ez nem megoldás, és tényleg csak árthat magának mind szakmailag, mind pedig a potenciális megrendelőinek szemében.
15

Feszült?

Pepita · 2013. Ápr. 18. (Cs), 01.16
Milyen szakember az, akinek szakvéleményét befolyásolja a hangulata? És milyen ember az, aki ahelyett, hogy alkotna, inkább fikázza a többiek munkáit?

Én két dolgot látok rajta:
- hatalmas büszkeség és sértettségérzet;
- a többi résztvevő 100%-os lenézése, semmibevétele - egoizmus.

Viszont jól tudja reklámozni magát: sokat beszélünk róla, és odafigyel, hogy hetente elhelyezzen itt egy linket a honlapjára. Ha a Megrendelő szemével nézed: "Na, ez az, neki lesz igaza, mert neki ütik a fejét. Különben is: minden körülötte forog!".
19

Ő így gondolja, nyilván

RedPoppy · 2013. Ápr. 18. (Cs), 07.40
Ő így gondolja, nyilván megvan rá az alapja. Nem szentírás, de neki is joga van hozzá, hogy véleménye legyen, meg úgy lássa a helyzetet, ahogy akarja. Mi a gond azzal, hogy eladja magát? Ez a szakma erről szól. Prostik vagyunk, tetszik, nemtetszik, a különbség csak annyi, hogy a sarkon állsz, vagy saját kuplerájod van.
25

Magad nevében

Pepita · 2013. Ápr. 18. (Cs), 21.14
Mi a gond azzal, hogy eladja magát?
Azzal semmi. A negatív kamányt pedig a törvény bünteti (nálunk). Természetesen amíg nem nevez meg konkrét (jogi) személyt, addig megússza, de akkor is igencsak gerinctelen dolog.
Ez a szakma erről szól. Prostik vagyunk, tetszik, nemtetszik...
Beszélj csak a magad nevében! Ha te az vagy, ill. üzemeltetsz ilyen intézményt, az a te dolgod, de ne használd a többesszám első személyt addig, amíg az rám is vonatkozik! Ez lehet, hogy neked vicces, de nekem nem.
29

Nekem ez tényszerű. Kicsit

RedPoppy · 2013. Ápr. 19. (P), 10.58
Szerk.: Tudod mit, rendben. Csak ÉN vagyok. A Tiéd egy másik utca.;)

Szerk.2.? Btw, rád sosem vonatkozott, designerekről van szó, nem? Ha nem, akkor elnézést, én értettem félre... Nekem úgy tűnt, fejlesztő vagy.
30

Gondolom most én is 'milyen

RedPoppy · 2013. Ápr. 19. (P), 11.12
Gondolom most én is 'milyen ember' leszek, de sebaj. Elvégre milyen ember az, aki milyenemberezik.
Sorry, ma kicsit antiszociális vagyok. :)
31

Na-na!

Pepita · 2013. Ápr. 19. (P), 20.22
Miért adsz a számba olyat, amit nem mondtam? (Sőt, nem is gondoltam.) Meglepődtem.

Aki "milyenemberezik", megteheti többféleképp:
- Úgy csinálja kb. mint Wishmylove, azzal a nagyon apró különbséggel, hogy nem leszarozza a másik munkáját, hanem kérdezi, hogy "mi ez a sz..";
- Őszintén kérdezi, minden állítás nálkül.
Több egyéb variáció is van, én a másodikba tartozom, tehát nyugodtan "visszamilyenemberezhetsz", csak tedd ugyanígy.

Btw, rád sosem vonatkozott, designerekről van szó, nem?
És korábban:
Ez a szakma erről szól. Prostik vagyunk...
Szerintem a weben megjelentetés egy szakma. Designerekkel, front- és backendesekkel, sőt, managerekkel, stb együtt. Ezért értettem magamra is, ill. nem ritka eset az sem, amikor ugye nincs designer, tehát a fejlesztő végzi el ezt a feladatot is, és vice versa. Vannak ágai a szakmának, de egyrészt nem olyan éles a határvonal köztük, másrészt ha szakmát említesz, abban mindenki bent van. Ha nem így gondoltad, akkor én kérek elnézést.
18

Abban egyetértek, hogy a

RedPoppy · 2013. Ápr. 18. (Cs), 07.31
Abban egyetértek, hogy a maximálisan elérhető legjobb minőségre kell törekedni, főképpen ha nulláról tervezhetsz valamit és akkor is ha nem, de mivel nem látunk bele egymás "kártyáiba", nem ismerjük egymás munkájának pontos menetét, problémáit,


Egyetértek. Szerintem első olvasásra nagyon könnyű félreérteni, mit akar mondani. Kicsit paradox is a helyzet, mert mindenki tudja, hogy vannak kóklerek, és azt is, hogy ő maga is kóklerkedett már, de mástól hallani, pláne nyilvánosan elismerni, hát arról szó sem lehet. Pedig hát ugye... Másrészről meg, ha elismerjük, és valaki beleolvas ebbe, akkor az lesz, hogy nahát, ezek még önmagukat is bénának tartják, én innen hozzak szakembert? Ha megnézed a legtöbb hozzászólást, akkor alapként hozzák fel, hogy amit a designer/grafikus megcsinál, az olyan.

Na most, vagy nagyon más területen dolgozunk, vagy én futok bele állandóan hülyékbe, de csak elvétve fordul elő, hogy amit én kiadok a kezemből, azon nem fognak változtatni mire weblap lesz belőle.

Btw, megnéztem a hozzászólásokat a srác blogján, nagyon vicces a különbség, ott mindenki egyetért vele, itt meg szinte senki. :D
22

Btw, megnéztem a

Hidvégi Gábor · 2013. Ápr. 18. (Cs), 11.19
Btw, megnéztem a hozzászólásokat a srác blogján, nagyon vicces a különbség, ott mindenki egyetért vele, itt meg szinte senki. :D
Mindegyik én voltam, hogy elaltassam a gyanakvását.
23

Lenyűgözve állok ravaszságod

RedPoppy · 2013. Ápr. 18. (Cs), 12.17
Lenyűgözve állok ravaszságod előtt.. ;)
11

Wishmylove múltkor valóban

BlaZe · 2013. Ápr. 17. (Sze), 15.47
Wishmylove múltkor valóban kissé elszállt, de szerintem most ne ereszkedjünk le ismét arra a szintre.

Ez ugyanannak a postnak a folytatása, ugyanazzal a szakmaisággal: "szarok vagytok mind, nem tudtok minőséget csinálni". Épp oda nem írja, hogy "bezzeg én".

Az ingyenességgel kapcsolatban: komolyan szeretnél, vagy szeretne bármelyik grafikus olyan ügyféllel dolgozni, aki ilyen áron keresi az ajánlatokat? Hogy lehetne ilyenből profitábilis dolgot kihozni? Én is hallottam olyan választ ajánlatra, hogy egyetemisták ezt megcsinálják 20-ért. A válaszom is ilyen volt :) Meg mondtak olyat is, hogy nehogymár web kódolást is olyan órabérrel vállalj, mint a másik projectet. Amelyik megrendelő ezt komolyan gondolja, azt el kell felejteni, mert később is csak a baj lesz vele.
12

Egy weblap minősége (már ha

MadBence · 2013. Ápr. 17. (Sze), 17.12
Egy weblap minősége (már ha lehetne ezt valahogy számszerűsíteni) nincs egyenes arányban az elkészítésére fordított idővel. Tegyük fel, hogy Te kétszer olyan jó weboldalt tudsz csinálni, mint az átlag kontár designer. Viszont tízszeres áron.
A cégek jelentős része nem téged fog választani, mert egyszerűen nekik a kétszer olyan jó weboldal nem ér tízszer annyit; nem hoz tízszer több vásárlót, stb.
Ahol felmérik, hogy hosszútávon megéri a jobb (és sokkal drágább) weboldal, és meg is tehetik, hogy befektetik a pénz ebbe, ott Téged fognak megbízni. Ők kevesebben lesznek :).

Szerintem Téged az zavar leginkább, hogy a kétes minőségű weblapok készítői is webdesigner név alatt futtatják magukat. Minden szakmában vannak kóklerek, ezzel sok mindent nem fogsz tudni kezdeni, csak flémet generálni :).

Szerk: Azt hittem Wishmylove-nak válaszolok, a megszólításokat kéretik ennek megfelelően kezelni :)
27

Az átlag ügyfelet szerintem

inf · 2013. Ápr. 19. (P), 01.23
Az átlag ügyfelet szerintem az ár mozgatja, és nem a "jóság", hiszen azt megítélni sem tudja megfelelően, mert nincs tisztában ezzel a szakmával. Nyilván ebből a szituációból születnek a "szomszéd Pistika megcsinálja egy tizesért", meg hasonló szintű megnyilvánulások. Szerintem sokkal többet számít a minőségi munka, mert utána kevesebb a gond az oldallal, vagy ha van is, azt gyorsan ki tudod javítani, és nem okoz komolyabb fennakadást, az ügyfél meg úgy látja, hogy szolgáltatást kap a pénzéért.
6

Fogadjuk el, hogy az

MadBence · 2013. Ápr. 17. (Sze), 10.59
Fogadjuk el, hogy az internetre a belépési küszöb nagyon alacsony. Nem minden cég tud magának megengedni egy nagyobb beruházást. Innentől kezdve lesznek olyanok, akik az "alacsonyabb" igényeket szeretnék kiszolgálni. Nem teljesen értem a szerző felháborodását, hiszen az adott cég nyilván azért választotta az olcsóbb megoldást, mert nem tudná/akarná kifizetni a drágábbat. Szerintem az "olcsóság" eléggé felhívja a figyelmet arra, hogy milyen minőségre lehet számítani (bizonyára felmérték a lehetőségeket, és ha valaki 500000-ért vállal webdesignt, más pedig 50000-ért, akkor elég nyilvánvaló laikus számára is, hogy lesznek minőségbeli különbségek)
7

Egyetértek

vbence · 2013. Ápr. 17. (Sze), 11.03
A megrendelő nem látatlanban fogja kifizetni a pénzt, hanem miután meg van elégedve a kínált design-nal. Ha ennek minősége nem éri el a megbeszélt színvonalat nyílván nem fog az üzlet létrejönni (vagy a cég részéről annyi munkaórát igényel, hogy egy template vásárlásával jobban kijönnek).
9

És ehhez tegyük hozzá, hogy a

MadBence · 2013. Ápr. 17. (Sze), 12.14
És ehhez tegyük hozzá, hogy a "főnök" nem feltétlenül tudja megítélni, hogy milyen a jó (használható, esztétikus, stb) weboldal.
"Izeg-mozog, csillog-villog, bár egy kicsit zavaró a fehér háttéren a sárga comic sans, de nekem tetszik! Megvesszük!"
10

Főleg akkor, ha a

Hidvégi Gábor · 2013. Ápr. 17. (Sze), 12.26
Főleg akkor, ha a konkurenciánál is olyat lát : )
17

Ha az ablakon akarja kiszórni

RedPoppy · 2013. Ápr. 18. (Cs), 07.21
Ha az ablakon akarja kiszórni valaki a pénzét, szíve joga, nem? :) Ha ez kell neki, ez kell neki, az ilyen főnököknél úgyis az a végső érv, hogy megcsinálod, vagy elmegyek máshoz, az eddigi munkádat meg nem fizetem ki.
Ezt akartad, megfőzted, edd meg, designer vagyok, nem az őrangyalod.
20

Konkrétan 0 ft. Ennyiből

RedPoppy · 2013. Ápr. 18. (Cs), 07.41
Konkrétan 0 ft. Ennyiből lehet összerakni egy google site-ot, ami úgy néz ki, ahogy (némi türelemmel akár tűrhetően is), de weboldal. Ha domaint is veszel hozzá, akkor az +4000 évente. Vannak technikai korlátai, de egy olyan cégnek, ami annyit akar, hogy valahol meg lehessen találni, kint legyen a nyitva tartás meg az elérhetőségei, és néha ráírjon valamit, tökéletesen jó.
8

Eredeti ötlet ritka

Práger Ádám · 2013. Ápr. 17. (Sze), 12.13
Most nem tökmindegy, hogy egy sablont alakít át a grafikus, vagy egy másik oldalon látottakat nyúlja le, esetleg összekombinál sok apróságot innen-onnan? Egyik sem eredeti ötlet, a különbség csupán a munka mennyisége. A lényeg az hogy szép legyen. Itthon nincs google meg facebook méretű cég, hogy legyen pénzünk eredetinek lenni. (Akinek meg esetleg mégis lenne, az is inkább követi a trendeket)
13

Eredeti?

Nagy Gusztáv · 2013. Ápr. 17. (Sze), 20.50
Én azt nem bírom megérteni, hogy miért is kellene minden weboldalnak eredetinek lennie. Most őszintén, volt már olyan, hogy pl. csak azért nem vásárolt valaki egy egyébként normális webáruházban, mert az nem volt elég egyedi? Ki a túrót érdekel, hogy egyedi legyen? Ez egyedül a grafikusok és marketingesek dumája.
14

Egyrészt egyedi !==

Práger Ádám · 2013. Ápr. 17. (Sze), 21.16
Egyrészt egyedi !== eredeti...

Én csak azt mondtam, hogy így sem úgy sem kapsz eredeti grafikát, akkor nem mindegy, hogy template vagy csak www.example.com koppintás?
16

Az egyediség azért fontos,

RedPoppy · 2013. Ápr. 18. (Cs), 07.10
Az egyediség azért fontos, hogy a TE webáruházadat válasszák, ne a másik 6987 ugyanolyat. Programozási szempontból szerintem majdnem mindegy, ha az egyedi is rendesen van megcsinálva. A vásárlónak is majdnem mindegy, hol hagyja ott a pénzét, és azzal sem fog időt tölteni, hogy megnézze az összes webáruházat, legfeljebb egy árgép listát fut át. Kell valami, amivel be tudja ő azonosítani az ő agyában azt, hogy ezt látta, itt, ahol a nagy pink csubakka vigyorgott rá.

Azt meg azért ne felejtsük el, hogy az egyediség sem jelent mindig jó minőséget. Eleve nem biztos hogy a designer mindig nagyon jót csinál, az sem hogy az ügyfél nem fogja szétkapatni, és az sem, hogy a sitebuild nem csinál vizuális szarvashibákat... szóval ez egy sokszereplős játék, és ha nincs egy központi valami, ami koordinálja (márpedig szabadúszónál nincs), akkor nagyon sok helyen szétcsúszhat.

Ezért tudnak megélni az ügynökségek. ;)
21

Ignorálni, ignorálni, ignorálni...

H.Z. · 2013. Ápr. 18. (Cs), 10.48
Javasolnám, hogy a továbbiakban ignoráljátok a t. szerző összes posztját, hozzászólását.
Az itteni működése szinte kizárólag annyiból áll, hogy arcoskodik és reklámozza a saját *********t (csillagok helyére képzeljen mindenki amit akar! :D)
24

Nekem inkább az a bajom a

RedPoppy · 2013. Ápr. 18. (Cs), 12.20
Nekem inkább az a bajom a cikkel, hogy jó, elolvastam, okosabb nem lettem tőle. Megemlíti hogy létezik ilyen, és ejnye, rossz a sablon (én ugyan annyira nem rossznak tartom, inkább csak izének... webbel foglalkozol, és egy saját oldalt nem bírtál összehozni?), de semmi konkrétum, + nincs olyan érzésem, hogy én erről most teljes képet kaptam.
Mondjuk rohadt nehéz jól belőni egy blogbejegyzésnél, hogy részletes meg áttekintő is legyen, de mégse tolódjon ki Háború és béke hosszúságúra, szóval ezzel valahogy elnéző vagyok.
26

+1

Pepita · 2013. Ápr. 18. (Cs), 21.19
Ritka eset, de most egyetértek. Neki csak a heti 1 új link kell innen.
28

A bölcs közmondás szerint

Wabbitseason · 2013. Ápr. 19. (P), 09.34
A bölcs közmondás szerint "fool me once: shame on you; fool me twice: shame on me". Ebből a meggondolásból fel szoktam venni a hosts file-omba azokat a domaineket (simán átirányítva 127.0.0.1-re vagy még gonoszabb ip-re), ahonnan értékes dolgokat nem kaptam.

A blogmarkban ajánlott site is a halállistámon van régóta.
33

alapvetően egyetértek

_subi_ · 2013. Ápr. 22. (H), 18.50
szerk.: Amit először ide írtam, az nem volt túl udvarias a webdizájner "mesterre" nézve. :)
32

nem tetszik

_subi_ · 2013. Ápr. 22. (H), 18.37
Nem tetszik ez a gyászos (bizonyára letisztultnak szánt) portfólióoldal, és a tartalma sem tetszik: egyrészt a munkák egy kaptafára épülnek, másrészt még nem láttam olyat, hogy a büdzsét rögtön meg kelljen adni a kapcsolati űrlapon, és 500.000 Ft-ról induljon bármi.
34

Ha kifog néhány balekot,

inf · 2013. Ápr. 22. (H), 23.11
Ha kifog néhány balekot, akkor egész jól megél így belőle... ;-)
35

egyrészt a munkák egy

tgr · 2013. Ápr. 23. (K), 14.24
egyrészt a munkák egy kaptafára épülnek

Twitter bootstrapre, így ránézésre. (Amivel egyébként semmi baj nincs, csak kicsit viccessé teszi az átdolgozott Joomla template-ekről mondott kritikát.)
36

Ki, kiről, mit

Hidvégi Gábor · 2013. Ápr. 23. (K), 14.43
A nyomozásnak ebben a szakaszában még nem zárhatjuk ki, hogy a Twitter másolt róla.
37

Azért valamit nagyon jól

RedPoppy · 2013. Ápr. 23. (K), 15.19
Azért valamit nagyon jól csinálhat a srác, ha ennyien utálják itt. Van valami helyi legenda, ami a nevéhez fűződik? Azért kérdezem, mert a felé áradó rosszindulat és ellenszenv mértéke nem tűnik indokoltnak. Azért odáig eljutni, hogy az is baj hogy nem a filléres kategóriában akar dolgozni, számomra gáz..

Egyébként meg az egyenes vonalat a twitter is másolta valakiről, ez biztos. De lehet hogy feltalált egy újat, csak mi (azaz _ÉN_ :D) vagyunk olyan egyszerű lelkek, hogy nem vesszük észre a különbséget.
38

Múltkor eléggé kicsapta a

Hidvégi Gábor · 2013. Ápr. 23. (K), 16.15
Múltkor eléggé kicsapta a biztosítékot egy blogbejegyzésével és az arra mutató blogmark kommentjeire adott válaszaival.
39

Csak annyi gond van a

inf · 2013. Ápr. 23. (K), 16.21
Csak annyi gond van a sráccal, hogy úgy oszt mindenkit, hogy közben nem tett le semmit az asztalra ezen az oldalon. Mindezt csak azért, hogy flamet generáljon, és ezzel reklámozza a sajátját, mert minél több a hozzászólás, annál valószínűbb, hogy megnézi még valaki az oldalát. Gondolom nem tanult minimális közgázt sem, mert ott egyértelműen elmondják, hogy a negatív reklám kb 10x-es erővel hat a pozitívhoz képest, csak hát pont az ellenkező irányba... Nem egy életrevaló gyerek mindenesetre...
40

Reklám

Hidvégi Gábor · 2013. Ápr. 23. (K), 16.36
A negatív reklám is reklám, és sokszor pont pozitív hatása van. Gondolj csak a botrányhősökre, ők ebből élnek.
43

A botrányhősök nem állítanak

inf · 2013. Ápr. 23. (K), 19.55
A botrányhősök nem állítanak elő terméket...
42

Nem csak az

Pepita · 2013. Ápr. 23. (K), 19.22
Az engem nem érdekel, hogy mennyi pluszt (nem) adott. Az sokkal inkább, hogy gondolkodás nélkül oszt mindenkit, igyekszik a viszonyítási alapot lenyomni, hogy feljebb kerülhessen. Ez politikában megszokott, ezért is utálom a politikát.

Viszont figyelemfelkeltésre nagyon is alkalmas, amit csinál. Az később derül(het) csak ki, hogy ez neki és nekünk mennyire pozitív vagy negatív hatású. A WL-re nézve szerintem nagyon negatív.

Ezúton én is kérem "ignorálását", mint H.Z. javasolta fentebb.
44

Nekem inkább az fáj, ami a

bamegakapa · 2013. Ápr. 23. (K), 20.03
Nekem inkább az fáj, ami a múltkor is, hogy sokan mennek le a fickónál kifogásolt szintre.
41

Tisztelt Colombo Úr!

Pepita · 2013. Ápr. 23. (K), 19.16
(36-ra)
Nem is vettem észre, hogy nyomozás indult! :)
Egyúttal az ügyvédje is lettél? Benned egy jogász veszett el, de az nagyon (elveszett)... :)

Valójában az nagyon tetszik, hogy feltételezés szintjén - nagyon korrektül - alkalmazod az ártatlanság vélelmét.
45

Értem.. hát köszönöm

RedPoppy · 2013. Ápr. 24. (Sze), 15.00
Értem.. hát köszönöm mindenkinek a válaszokat, majd figyelem, mit csinál. :)