ugrás a tartalomhoz

Supercharging PHP MySQL applications using the best API

Joó Ádám · 2012. Nov. 23. (P), 15.44
A három PHP MySQL interfész összevetése
 
1

Mi az a "no pitfall

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Nov. 23. (P), 17.52
Mi az a "no pitfall persistent connection"?
2

A „Security: Persistent

Joó Ádám · 2012. Nov. 23. (P), 18.03
A „Security: Persistent connections” szakaszban ír róla.
3

Lehet, csak nem értem. :) Azt

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Nov. 23. (P), 18.29
Lehet, csak nem értem. :)
Azt hittem, van rá valami két soros definíció.

ui: bocs, próbálom nem túl sűrűn ismételgetni, de igen tempósan romlik a látásom, hosszú szövegeket nehezemre esik végigböngészni... :(
5

A Poetro által idézettek

Joó Ádám · 2012. Nov. 23. (P), 19.49
A Poetro által idézettek alant, összefoglalva arról van szó, hogy vannak olyan, egyébként normális következményei a tartós kapcsolatnak, amivel az emberek a PHP független oldallekéréseiben gondolkodva nem szoktak számolni.

A szemeddel pedig tényleg menj el orvoshoz, ha ennyire rossz a helyzet. Vakon nem fogsz tudni fórumozni.
6

Köszi szépen! Épp próbáltam

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Nov. 23. (P), 20.21
Köszi szépen!
Épp próbáltam értelmezni a Poetro által idézett szöveget, mert nekem elsőre valami olyan jött le, hogy az egyik variáció connection poolt használ, a másik meg valami egyéb úton variál a perzisztens kapcsolatokkal.

Szemészet meg...
7

Kapcsolat

Poetro · 2012. Nov. 23. (P), 20.49
A prezisztens kapcsolat általában azt jelenti, hogy megnyitsz egy kapcsolatot, és azt több oldal lekérésénél is használod. Ennek viszont lehetnek hátulütői. Például a kapcsolatban létrehoztál felhasználói változókat a MySQL kapcsolatban. Ezek a kapcsolat későbbi használata esetén is elérhetők lesznek, és egyesek ezzel nem számolnak, és úgy gondolják, a változót most inicializálták, pedig annak már van értéke. Hasonló a helyzet a már elkezdett tranzakciókkal, azok a további oldallekérések esetén is elérhetők maradnak.
A másik probléma, hogyha az adatbázis adminisztrátora megváltoztatja a MySQL felhasználó jogosultságait. Ennek viszont nincs hatása a már korábban megnyitott kapcsolatra, a felhasználó még mindig a régi jogosultságával garázdálkodhat, vagy jogosultság bővítése esetén nem tud hozzáférni azokhoz a táblákhoz, adatbázisokhoz, amihez az új jogosultságok esetében hozzáférhetne.
8

Köszi, totálisan

eddig bírtam szó nélkül · 2012. Nov. 23. (P), 20.54
Köszi, totálisan félreértettem az egészet. :(
A perzisztens kapcsolatot tudtam, hogy nagyjából mit jelent, a biztonsági vonzataival ilyen széles körben nem voltam tisztában.

Mondjuk a jogosultság változtatása egy működő rendszeren... Háromszor is meggondolnám, hogy ilyet elkövessek, de én elég zárt rendszerekhez vagyok szokva.
4

This very property has caused

Poetro · 2012. Nov. 23. (P), 18.41
This very property has caused lots of confusion ever since. People have been surprised to be confronted with a connection that has open transactions or SQL user variables set. Many considered this a pitfall.

The DBA changes the MySQL account. Your web application has many persistent connections open. The open connections are unaffected from the account changes.