ugrás a tartalomhoz

Novembertől nem támogatja az Internet Explorer 8-at a Google

Trudy · 2012. Szep. 18. (K), 16.40
Novemberben befejezi az Internet Explorer 8 támogatását a Google, olvasható a vállalat pénteki blogbejegyzésében.
 
1

Flame

Hidvégi Gábor · 2012. Szep. 18. (K), 18.28
Szenvedélyes vita kiváltására alkalmas.
2

ugyan ugyan.. :D

szabo.b.gabor · 2012. Szep. 18. (K), 20.59
ugyan ugyan.. :D
3

Szerintem csak annyi lesz,

Gixx · 2012. Szep. 19. (Sze), 09.01
hogy a cégek/magánszemélyek, akik nem tudnak/akarnak váltani XP-ről, és emiatt van IE8 a gépeiken, szépen áttérnek valamilyen alternatív megoldásra.

Gyanítom a google fog ebben segíteni nekik különböző felhívásokkal.

Tudom, HG, te azon a véleményen vagy, hogy csak a lustaság miatt nem támogatják a fejlesztők a régi böngészőket, de egy időn túl már nem is érdemes szerintem. Igaz, hogy az IE8 részedesése még hatalmas, de ha vesszük mondjuk az Ubuntut, ott is meg fog szűnni a 10.04-es támogatása hamarosan, pedig azt is rengetegen használják, mert hánynak a Unity felülettől. Majd ők is szépen áttérnek másra (pl Xubuntu).
4

Politika

Hidvégi Gábor · 2012. Szep. 19. (Sze), 09.33
Nem, engem az egészben az zavar a leginkább, hogy a web tíz éve nem szól másról, mint a nagy cégek csatározásáról, és emiatt rengeteg hátrány éri mind a webfejlesztőket, de leginkább az internet használóit.

Kezdte az egészet a Mozilla a használj Firefoxot kampánnyal, aztán kiderült, hogy mégsem olyan jó, amit csinálnak, a népszerűsége csökken. Aztán a WHATWG jött a HTML 5-tel, a W3C és a Microsoft ellenében, és felszámolta a 2000-es évek közepére elterjedt XHTML-t (ami alapjaiban véve jó ötlet volt, de a megvalósítása vacak). Most a Google csábítja át a Pluszba a Facebooktól a felhasználókat keresési előnyöket kínálva.

Legyen SPDY a HTTP2 helyett vagy mellett. Legyen HTML 5 a Flash helyett (az átlagfelhasználók szidják a Flash-es oldalakat, merthogy lassúak; mit gondolnak, a Javascripttel animált bannerekkel, videókkal megtömött oldalak gyorsabbak lesznek?). Satöbbi, satöbbi.
5

Így OK

Gixx · 2012. Szep. 19. (Sze), 14.42
:)
6

Mondjuk a Flasht nem

MadBence · 2012. Szep. 19. (Sze), 17.13
Mondjuk a Flasht nem feltétlenül a sebessége miatt akarják kiszorítani, hanem a sérülékenységei miatt is (és persze a pakliban az is benne van, hogy senki sem akar az Adobe-ra támaszkodni túl nagy mértékben).
7

Sérülékenység

Hidvégi Gábor · 2012. Szep. 19. (Sze), 21.28
Ez szerintem gyenge indok. Most n darab böngésző fogja ugyanazt n-féleképp megoldani, m darab sebezhetőséggel és egyéb problémával.
Még akkor is jobban jártunk volna, ha valamelyik cég készít egy saját, akár nyílt forráskódú Flash-lejátszót. Technológiailag a JS+CSS+HTML többmérföldes lemaradásban van egy AS3-hoz képest.

Úgy gondolom, az ok itt is politikai jellegű: a kontroll nem a böngészőgyártók, hanem egy harmadik fél kezében van.
8

Ha az a bizonyos m kisebb,

MadBence · 2012. Szep. 19. (Sze), 22.01
Ha az a bizonyos m kisebb, mint a flash hibáinak a száma, akkor máris jobban jártunk :)
9

Kiváncsi vagyok

dropout · 2012. Szep. 19. (Sze), 22.58
Mi volt ez a (rengeteg < m) számú hiba? Lehet erről olvasni egy cikket valahol?
10

Nem világos, flash

MadBence · 2012. Szep. 20. (Cs), 01.05
Nem világos, flash exploitokról akarsz olvasni, vagy js/canvas exploitokról? Az előbbiekről a google friss ropogós cikkeket is tud találni, direkt canvas-t felhasználó sebezhetőségről pedig én (még) nem hallottam.
11

Flash "sérülékenységei"-ről van szó

dropout · 2012. Szep. 20. (Cs), 09.35
Igen tudom, hogy lehet olvasgatni csak gondoltam hátha van egy impozáns lista valahol a verziókon átívelő kritikus biztonsági résekről, ami miatt (részben) kiszorult a piacról. Mondjuk egy Html5 purista blogger tollából vagy ilyesmi.
14

kezdesnek

Tyrael · 2012. Szep. 24. (H), 01.35
15

Igen köszi a fáradtságot, de

dropout · 2012. Szep. 24. (H), 10.15
Igen köszi a fáradtságot, de szerintem irreleváns ez alapján differencálni a flash player-t. Ha mondjuk egy-egy népszerű böngészőre keresek ugyan ilyen listával találkozom, de hát ezen sincs mit csodálkozni, hiszen szoftverekről beszélgetünk.
Ez az amire ki akartam lyukadni az álnaív kérdésemmel.
12

egyetértek

zzrek · 2012. Szep. 20. (Cs), 10.13
Szerintem sem technikai kérdés volt ez, hiszen az megoldható lett volna. Az Apple kezdte, a világ egyik legnagyobb cége, simán csinálhatott volna megbízható flash lejátszót.
Üzleti okai voltak, hogy ezt ne tegye: a flash túl sokmindenre volt jó, a flash alkalmazások és játékok túl erősen szerepeltek volna a kütyüik szoftveres kínálatában, ellátottságában, és így nem tudták volna kézben tartani a szoftverpiacot, főképp nem tudták volna leszedni értük a saját részesedésüket ... és mivel ez az Apple-nek bejött, mostanra már mindenki ezt teszi, szomorú, de az appfejlesztés erősítése, az elosztás (store) kézben tartása, és így a haszon lefölözése elnyomja a platformfüggetlen fejlesztési és terjesztési csatornákat. (Talán nem véletlen az sem, hogy a HTML5-öt, vagy egyéb platform és gyártófüggetlen rendszereket sem akarják olyan gyorsan tökéletesíteni, appfejlesztésre ideálissá tenni, jól is jön, hogy egyéb technológia csak "többmérföldes lemaradásban" érhető el.)
13

Úgy gondolom, az ok itt is

tgr · 2012. Szep. 23. (V), 11.41
Úgy gondolom, az ok itt is politikai jellegű: a kontroll nem a böngészőgyártók, hanem egy harmadik fél kezében van.


És ez hol politikai ok? A flasht nem a böngészőgyártók kontrollálták, ebből kifolyólag lassú volt és bugos (az Adobe a feature fejkesztésben volt motivált, mert a programozókat az nyerte meg; a sebesség/minőség fejlesztésében sokkal kevésbé, mert a rossz megítélés úgyis a böngészőkön csapódott le). Meg filozófiailag is más irányba ment, mint a nyitott, interoperábilis webes technológiák; gondolom, szintén az Adobe politikai érdekei miatt, de az is lehet, hogy sima rövidlátásból.