ugrás a tartalomhoz

A Mozilla nem viccel: már majdnem kész az új mobilos OS

Hidvégi Gábor · 2012. Már. 3. (Szo), 14.56
A szabványos, teljesen nyitott rendszer jelentős mértékben olcsóbbá teszi a fejlesztést
 
1

Hasznos lehet

Pepita · 2012. Már. 3. (Szo), 17.18
Ezen kissé csodálkozom:
A kezdeti cél az, hogy olcsó készülékeken alkalmazzák a platformot, mely ugyanakkor mindazokat a fő képességeket biztosítja, amit a drága okostelefonok.
Mégis, ezt hogy csinálják? Ők nem esznek (ingyen dolgoznak)? Nekem kicsit felfuttató-, botrányhajtó-szaga van ennek. Meglátjuk(?) mi lesz belőle.
2

Mégis, ezt hogy csinálják? Ők

Hidvégi Gábor · 2012. Már. 3. (Szo), 17.33
Mégis, ezt hogy csinálják? Ők nem esznek (ingyen dolgoznak)?
A Google állja a Mozilla számláit.
Olcsó telefon = sokan veszik, szerintem arra számítanak, hogy gyorsan elterjed.

Egyébként én kissé szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, hogy "majdnem kész", mert fenn vagyok egy fejlesztői levelezőlistán, és az API még messze nincs kész.
3

A Google se Mikulás

Pepita · 2012. Már. 3. (Szo), 17.44
Igen, gyorsan elterjed, aztán hozza vmi egyéb úton a lóvé másik felét. Ha messze van még a késztől, akkor sztem még bármi lehet az árával kapcsolatban is; akkor ez még csak "előhírverés".
4

Szerintem ingyenes lesz.

Hidvégi Gábor · 2012. Már. 3. (Szo), 19.04
Szerintem ingyenes lesz.
5

Olvastad?

Poetro · 2012. Már. 3. (Szo), 19.51
Ha olvastad a cikket, akkor tudhatod, hogy nem egy hanem már vagy fél tucat támogatója van a projektnek. Ott a Telefónica, Deutsche Telekom, LG, Qualcomm, Adobe. És gondolom ezek a cégek nem csak szoftveres úton és erőforrásokkal támogatják, hanem anyagilag is.
6

Igen, ez igaz,

Pepita · 2012. Már. 3. (Szo), 20.49
de - lehet helytelenül - én általában szkeptikus vagyok az "ingyenes" vagy "sokkal olcsóbb" dolgok/termékek terén. Ilyenkor azt várom, hogy "kibújjon a szög a zsákból", u.is már elég sok olyan marketingmegoldást láttam, ami olcsónak/ingyenesnek indított termék/szolgáltatás mézesmadzagján keresztül húzta le később az ügyfeleit. Azt kívánom: a jövő igazolja, hogy tévedek.

(Azt nemigen hinném, hogy a támogatók "pusziér'" támogatnák... A "nem esznek"-et átvitt értelemben gondoltam.)
7

Firefox, Linux?

Poetro · 2012. Már. 3. (Szo), 20.55
A Firefox, Linux stb. szintén ingyenes és nyílt forráskódú szoftverek, és aktívan fejlesztik. Hol itt a probléma? Gondolom a támogatók azért támogatják, mert szeretnének kiszállni a Google mókuskerékből, mivel félnek az Apple, Microsoft vagy más cégek pereskedésétől. Nekik kell egy tényleg nyílt forráskódú operációs rendszer, mivel az Android csak látszólag nyílt.
8

Mégeccer

Pepita · 2012. Már. 3. (Szo), 21.07
Legyen igazad, ne nekem...
Ha az az igazság, amit gondolsz, akkor máris ott az üzleti érdek. Semmi baj, csinálják, én nem látom át az ő érdekeiket, részben ezért is vagyok általában szkeptikus. Kisvállalkozóként megtanultam rég: semmi sincs ingyen. Az ingyenesnek hirdetett dolgok pláne. Az, hogy én-te-bárki nem látom a háttérérdekeket, rejtettüzletet, stb-t, még nem jelenti azt, hogy nincs is. De tényleg legyen igazad/igazatok.
9

Mi a baj az üzleti

Joó Ádám · 2012. Már. 4. (V), 15.19
Mi a baj az üzleti érdekekkel? Neked nincsenek?
10

Dehogynincs

Pepita · 2012. Már. 6. (K), 21.22
Csak én nem álcázom ezeket. Ezért "halok éhen"?