ugrás a tartalomhoz

DOJ: Lying on Match.com needs to be a crime

H.Z. v2 · 2011. Nov. 17. (Cs), 09.28
Amerikában bűncselekmény, ha nem tartod be a meglátogatott oldal szabályait (pl. valótlan adatok a Facebookon)
 
1

Gratulálok nekik.

Hidvégi Gábor · 2011. Nov. 17. (Cs), 09.38
Gratulálok nekik.
2

Ha jól értem, ennek a

H.Z. v2 · 2011. Nov. 17. (Cs), 09.47
Ha jól értem, ennek a bevezetése kb. azt jelenti, hogy ha egy fórum szabályzatát megsérti valaki, akkor nem csak a kitiltást kockáztatja, hanem egy bírósági eljárást is. Na, szép új világ...
3

Szép új világ, nekem is ez

Hidvégi Gábor · 2011. Nov. 17. (Cs), 11.00
Szép új világ, nekem is ez volt az első gondolatom : ) De legalább tanulhatunk belőle (remélhetőleg), hogy hogyan nem kell csinálni. Ami a szoftverszabadalmaknál is megy, az komédia.
4

Akkor már csak annyi dolgunk

prom3theus · 2011. Nov. 17. (Cs), 11.05
Akkor már csak annyi dolgunk van, hogy írunk egy fals oldalt betarthatatlan szabályokkal, facebook-on el kell terjeszteni és minden látogatót (beleértve persze a google bot-ot is) beperlünk? :D

"király"
(nem, nem az)
5

Bocs, ez kicsit flémelősre sikeredett...

H.Z. v2 · 2011. Nov. 17. (Cs), 14.45
Azért jó lenne, ha valaki megnézné az eredeti hírt és megerősítené, hogy jól értettem mindent. Valamennyire értek angolul, de nem tökéletes a nyelvtudásom.

Egykori kedvenc fórumom jutott eszembe a hírről, ahol pl. egyes moderátorok eléggé extrém módon értelmezik a szabályokat és úgy módosítgatják azokat, ahogy épp kedvük tartja... (hű, de szép hosszú értekezést tudnék írni róla... :D) Ott mennyi per indulhatna, mert egyes moderátorok szerint mindenki, aki nem húz kellőképp az egyik (politikai) oldal felé, az szabályt sért.

Mellesleg már itthon is fenyegetőznek egyesek ilyesmivel: egy másik fórumon (ez már kifejezetten IT-s), az egyik kisokos az arcomba tolt minap egy idézetet, miszerint ne merészeljek újra regisztrálni náluk, mert törvénybe ütközik és bírósági eljárást indíthatnak ellenem az oldal biztonsági intézkedéseinek kijátszása címén. (kacc, kaccc... megnézném, mit szólna a bíró, ha valakit odarángatnak azzal, hogy kitiltották a fórumról és volt képe újra regisztrálni, másik néven :D)
6

Ártatlan áldozatai is lesznek

Hidvégi Gábor · 2011. Nov. 17. (Cs), 17.53
Ártatlan áldozatai is lesznek az amerikai kalóztörvénynek
A törvény ugyanis lehetővé tenné a tartalomtulajdonosok számára, hogy bírói végzés birtokában eltávolíttassanak a netről teljes oldalakat abban az esetben, ha azok szerzőijog-sértést követnek el. Ez azt jelenti, hogy ha például a YouTube-ra feltölt valaki egy lopott filmrészletet, akkor a teljes videómegosztót bezárathatja a felvétel szerzői jogainak birtokosa.
: )