ugrás a tartalomhoz

Jobs at Yahoo!

aries · 2005. Dec. 15. (Cs), 21.08
A Yahoo! designereket és fejlesztőket keres
 
1

?

Edit · 2005. Dec. 16. (P), 00.40
Mi az az "object-oriented design"?
2

nem neked szánják

Anonymous · 2005. Dec. 16. (P), 01.38
Ezek szerint ezeket az állásajánlatokat nem neked szánják.
http://google.com/search?q=what+is+object-oriented+design
3

Kösz

Edit · 2005. Dec. 16. (P), 09.25
Kösz, Anonymous, nélküled hülyén halok meg.

A kérdés arra vonatkozott, hogy mit érthet a Yahoo object oriented DESIGN alatt. Tehát nem object oriented software/program/application design, csak simán object oriented design. De minek a dizájnja, ha nem a kódé? Főleg hogy a kiírás erősen a HTML-CSS-Javascript/DOM vonalra koncentrál. Vagy a kiírás zavaros, vagy a Yahoo kitalált valami új kliensoldali technikát, amiről én még nem hallottam. És én szamár arra gondoltam, hogy ez a fórum arra van, hogy ezt megkérdezzem.
4

nem a kódé

Táskai Zsolt · 2005. Dec. 16. (P), 09.37
ha szoftvertervezőt/szoftverfejlesztőt keresnek, akkor a design (tervezés) leginkább az architektúra, a logikai felépítés, majd a tényleges moduláris felépítés témákra vonatkozik, és csak végeredményben a kódra. épp ezért nem tartom érdekesnek, hogy végül milyen nyelven keletkezik a program, annak OO-támogatása csak annyit befolyásol, hogy mennyire lesz hatékony az implementáció.
amúgy én is bírom az ilyen anoním beszólásokat...
Tasi
5

Új architektúra

aries · 2005. Dec. 16. (P), 10.24
Ma küldtem be egy blogmarkot, miszerint a Yahoo megnyitotta Developer Centerét, ahol elsősorban az AJAX-ra kívánnak alternatívát nyújtani.
--
Aries
http://aries.mindworks.hu
6

UML?

aries · 2005. Dec. 16. (P), 10.25
Szerintem azt értik OO design alatt, hogy érti és képes UML(-jellegű) specifikációra.
--
Aries
http://aries.mindworks.hu
7

Javascript és DOM OO

Hojtsy Gábor · 2005. Dec. 17. (Szo), 18.01
A Javascript legalábbis objektum alapú nyelv (objektumokat kezelsz vele még akkor is, ha magad nem hozol ilyeneket létre). Természetesen manapság már okos JS kódokat objektum orientált módon hozol létre. Volt nálunk is blogmark az OOJS kódtár. A DOM pedig végképp az objektum alapú megoldásokról szól.

Szerintem egyrészt már ezek is kielégítenék a kérdést, emellett ugye bármilyen programozót vesznek fel valahova, a modern tervezési, tesztelési módszerek ismeretét is számonkérik, most mindegy, hogy ez egy kliens oldali OO nyelvben történik vagy szerver oldalon vagy esetleg nem is webes környezetben.