ugrás a tartalomhoz

JavaScript – It’s a Real Language!

presidento · 2010. Okt. 7. (Cs), 17.16
Érvek amellett, hogy a JavaScript nyelvre ne mint játékra tekintsünk
 
1

OOP

yaanno · 2010. Okt. 7. (Cs), 17.45
Sajnalatos, hogy ezt mindig elohozzak. Igen, vannak nem-OOP stilusu / felepitesu nyelvek (so what?), ettol meg teljesen komolyan vehetok, sot.
2

Lol

aston · 2010. Okt. 7. (Cs), 18.01
Nekem az tűnt fel, hogy a cikk elején említett "they say" 2 cikkre mutat, az egyik ( http://clubajax.org/turns-out-javascript-really-is-a-toy/ ) április 1-jei keltezésű és egyébként is ha beleolvasol nem tudod komolyan venni, a másik ( http://www.davidarno.org/2010/05/18/why-javascript-is-a-toy-language/ ) egy személyes blogon jelent meg egy olyan embertől akinek alapvetően a HTML5-el van gondja, hogy a webnek nem ebbe az irányba kéne menni, természetes hogy nem szereti a Javascriptet.

Úgy gondolom egyik cikk sem indok arra, hogy bárkinek is meg kelljen védenie a Javascriptet. Így nem is olvastam tovább.
3

Jogos

Török Gábor · 2010. Okt. 7. (Cs), 20.49
Jogos, habár én ennyire sem vettem a fáradságot. 2010-ben bizonygatni kell, hogy a JavaScript korrekt programozányi nyelv? Erről nem lehet komolyan írni.
4

Szeretem

janoszen · 2010. Okt. 7. (Cs), 22.19
Én nagyon szeretem a JS-t, gyakorlatilag mára kinőtte magát egy olyan alternatívává, ami semmiben nem marad el a Flashtől, sőt. A sitebuilder kollegina gyártott pusztán CSS/HTML segítségével olyan bannereket, amiket aztán JS-sel keltettünk életre. Elsőre nem is látszik, hacsak azon nem, hogy nem kell fél másodpercet várni a betöltésre és nem izzik vörösen a CPU.
5

Olyan ez mint a papagájfogó:

kuka · 2010. Okt. 8. (P), 10.17
Olyan ez mint a papagájfogó: gyerekeknek játék, felnőtteknek szerszám.

Napjainkban azt mérlegelem, hogy a parancssoros adminisztratív szkriptjeim egy részét előnyösebb volna JavaScriptben írni.