ugrás a tartalomhoz

Towards more secure client-side data storage

Török Gábor · 2010. Május. 7. (P), 10.47
Indítvány biztonságos böngésző alapú adattároláshoz
 
1

Megint a rossz végén

Joó Ádám · 2010. Május. 7. (P), 19.01
Igazából ez már megint a rossz végén megfogott probléma. A korrekt megoldás az volna, ha senki nem használna nyilvános felhasználói fiókot – tehát a netkávézóban minden bejelentkező egy frissen generált felhasználót kapna, ami a kijelentkezéssel azonnal meg is szűnik.
2

pontosan ez a rossz vég

Drawain · 2010. Május. 7. (P), 20.37
Szerintem pontosan az a rossz, vagyis kivitelezhetetlen, amiről te beszélsz. Az informatikában nem lehet ilyet feltételezni, hogy "mindenki tartsa be ezt meg azt a biztonsági előírást". Mindig lesznek kivételek és hibák. Pontosan arra lenne szükség, amiről a cikk is szól, hogy eleve biztonságosan és ideiglenesen lehessen tárolni az adatokat a böngészőben.
3

Ez nem érv

Joó Ádám · 2010. Május. 7. (P), 23.32
Hiba és kivétel minden szinten lesz, így ez nem érv. Arra viszont rengeteg erőforrás megy rá, hogy nincsenek következetesen végigvitt elvek egy platformon. Bár tulajdonképp maga a web a legjobb példa erre. Újrafeltalált kerekek és fából készült vaskarikák vesznek minket körbe.
4

egészen más

Drawain · 2010. Május. 9. (V), 20.49
Abban azért állapodjunk meg, hogy egészen más rávenni minden netkávézót, hogy biztonságosan kezeljék a user-ek adatait, böngészési előzményeit, stb. és más egy olyan lehetőséget biztosítani a fejlesztőknek, amivel eleve elkerülhetővé teszik az előbbit, biztonságossá, kényelmessé tehetik a kliens oldali adattárolást.