ugrás a tartalomhoz

O3D: nyílt forrású plugin a Google-től a 3D-s web élményért

Török Gábor · 2009. Ápr. 22. (Sze), 22.30
API 3D-s alkalmazások létrehozására a böngészőben
 
1

Wowozni

Ustak · 2009. Ápr. 23. (Cs), 12.25
szeretnék a böngészőmben.
2

Pár év és menni fog

zila · 2009. Ápr. 23. (Cs), 17.24
Quake-zni már lehet, 1-2 év és jön a WoW a böngészőbe. Én kipróbáltam ezt az O3D-t teljesen szépen megy (persze ezek a demok erősen limitáltak)
3

Érdekes

Ustak · 2009. Ápr. 23. (Cs), 20.56
hogy a magyar kommentezők mégis hogy lehúzzák. Pedig szerintem is lehet belőle valami.
4

A negatív kritikát nem értettem én sem

Max Logan · 2009. Ápr. 23. (Cs), 21.42
Van fantázia a dologban. Interaktív oktatás, jól jöhet pl. egy ingatlanirodának is, egy új lakópark eladásakor és még számtalan felhasználási területet lehet kitalálni. Lehet vele prezentálni, hogy milyen lenne egy újonnan épülő állami beruházás. Hogy ne menjek messze: hölgyhíd, stb.
5

Hölgyhíd? Hmm, szólj ha kész,

Kaszás Balázs · 2009. Ápr. 24. (P), 11.03
Hölgyhíd? Hmm, szólj ha kész, megyek! :))

Nem csak a magyar commentezők húzzák le, mindenki aki utálja a flasht, a popupokat, a bannerket stb. Ők azt látják ebben, hogy ezentúl már a reklámok is 3D-ben ugranak az arcodba.

Amiket felsoroltál mind meg lehet csinálni már most is flashben, és a flash penetrációját valószínűleg sosem fogja elérni ez az O3D.
6

jóslás:)

virág · 2009. Ápr. 25. (Szo), 09.34
Nem éri meg efféle jóslásokat tenni... Szerintem érdemesebb inkább az új technológiákat csendeben tanulmányozni és innovatívan gondolkodni. Az ilyen jövőbe mutató, hirtelen jóslásokat szerintem érdemes elkerülni, nem tudhatod, hogy mi lesz 3, 4 vagy 6 év múlva...még csak tendencia szintjén sem lehet ilyen kijelentéseket komolyan megtenni. :)
7

Így van

prom3theus · 2009. Május. 3. (V), 18.47
Így van, a technológia lényege hogy az ember használja amikor egy dolgot azzal célszerűbb megvalósítani mint más eszközökkel. Fölösleges jósolgatni, nem hiszem hogy van olyan technológia, amit eleve világmegváltó céllal hoznak létre. Persze, a potenciál benne van, de a lényeg, hogy az ember akkor alkot új technológiát, ha vagy nincs, vagy gyenge a meglévő megoldás. A megrendelőket meg jobbára úgyse az izgatja, hogy a megoldásodat mivel varázsoltad össze.

Nem az a mérvadó egy új technológiánál, hogy mennyire fog elterjedni, hanem hogy adott problémára hatékony-e vagy sem. Ha hatékony, majdnem lényegtelen, hogy elterjed-e. Ha nem, akkor is :)