ugrás a tartalomhoz

JavaScript magazine launched

virág · 2009. Már. 10. (K), 10.26
Megjelent a JavaScript magazin első száma
 
1

Ilyet úgy járatnék...

Ustak · 2009. Már. 10. (K), 21.30
régen tájékozódtam már újságok terén a magyar piacon (tőlem lehetne angol is, de félek sokkal pénzesebb megszerezni) ám anno a pcworld, computer panoráma stb nem igazán dobott fel, amit néha vásároltam az a linuxvilág.
Van azóta változás? Van valami tapasztalatotok, hogy papíron nyomtatott, programozással (netán webes vagy legalább java) kapcsolatos folyóiratok elérhetők manapság?
2

PDF

Poetro · 2009. Már. 10. (K), 22.39
PDF-ben akármikor megveheted (megrendeltem, nekem tetszik), és nem csak ezt, de pl. PC World-ot is.
3

php|architect

zila · 2009. Már. 11. (Sze), 09.10
PHP Architect elég jó, mostanra utolérték magukat és minden hónapban érkezik az aktuális szám. A cikkek is többynire időszerűek és jók. A megjelenéskor letölthetem a pdf-et, illetve érkezik a papír alapú lap is 1-2 héttel a pdf után.
4

Vélemény?

Ustak · 2009. Ápr. 6. (H), 16.43
Most "érkezett" az áprilisi szám, a márciusin már átrágtam magam. Szerintem érdekesek a cikkek (bár én elfogult vagyok, mert végre van egy magazin ami arról szól ami érdekel). A Red Pill: Functional Programming in JavaScript című cikk egyenesen számomra a "nehezen emészthetőség" határát súrolta, bár többszöri olvasatra kitisztult a dolog. Egyébként valaki tudja, hogy a curry high order function utility -t miért nevezték el a curry-ról? Egyszerűen nem látom az analógiát.
Az áprilisi szám is ígéretes, főleg a jQuery Object Literals cikkre vagyok kíváncsi.
Szóval tetszik az újság.
Köszönöm hogy ezt elmondhattam :-)
5

Vélemény

Poetro · 2009. Ápr. 6. (H), 17.50
Az áprilisi számban a Using Object Literals, és a Prifiling JavaScript in Browsers cikkek szerintem igazán izgalmasak voltak, a Dojo-s cikk az IBM-től inkább azügyben volt érdekes, hogy milyen egy nagy cég hozzáállása az Open Source dolgokhoz, vagy például egy IE nevezetű cucchoz.
A márciusi számnak még nem jutottam a végére, de a curry nagyon fontos tud lenni, ha valami bővíthetőt akarsz fejleszteni, mondjuk egy pluginekkel kiegészíthető objektum, de több más tekintetben is hasznos, például az ember megért(het)i, hogy miért is szinte a legfontosabb dolgok a JavaScript-ben a függvények, illetve hogyan lehet őket hatékonyabban kihasználni.
6

Teljesen egyetértek

Ustak · 2009. Ápr. 6. (H), 20.46
a kérdésem arra irányult, hogy mint a "sprite" css technikának is van múltja, vagy a "closure" is egy nagyon eltalált szó szerintem, viszont azt nem tudom, hogy a curry nevezetű függvénytervezési mintát miért nevezték el így. (A működésének a lényegét értem, csak a név nem mutat semmit, olyanformán ahogy a closure mutat. Vagy ha mutat, akkor mégsem értem a működésének lényegét :-))
7

nem fűszer ;)

Hodicska Gergely · 2009. Ápr. 6. (H), 22.21
A curry személyről kapta a nevét, akiről a Haskell programozási nyelvi is. :)
8

Nagyon jó :-)

Ustak · 2009. Ápr. 7. (K), 11.28
Köszönöm, így már nem fut össze a nyál a számban curry-s a javascript :-)