ugrás a tartalomhoz

Interface Design: Login/SignUp

Hojtsy Gábor · 2009. Jan. 5. (H), 10.13
Bejelentkezés és feliratkozás űrlap megoldások
 
1

Véleményt plz.

deejayy · 2009. Jan. 5. (H), 17.09
Kérnék véleményt az én oldalamon lévőről is:
http://deejayy.hu/?module=blog

Konkrétan: mennyire hasznos a Regisztrál/Belép pipa? Vagy inkább hátrányos?
2

Nem jöttem rá, mire való...

Adam · 2009. Jan. 5. (H), 22.55
...mint egységsugarú felhasználó, hogy ez mit jelent. Én inkább inkább az olyan megoldásokat tartom célravezetőnek, ahol a belépő oldal mindig ugyan az az oldal. Tehát ha egy funkció eléréséhez szükséges a bejelentkezés akkor a funkció használata (post írása, szavazás, stb.) után átdob a bejelentkező oldalra, ahol sikeres belépés után a megkezdett művelet befejezésre kerül, és a felhasználó boldog.

Ami a csillagot illeti, általában önmagában az a jelentése, hogy kötelező. (Pláne, mivel nem láttam sehol alatta magyarázatot a csillag jelentésére, illetve tooltip-et sem, ha felévittem az egeret, hogy miért csillagozott.) Viszont egy checkbox, mint kötelező (required) mező? Akkor most kötelező bepipálnom? De én nem akarok sem regisztrálni, sem bejelentkezni! Szóval akkor meg miért a csillag?

Mint egységsugarú felhasználót -- vagy mint előszőr odalátogatót -- nagyon megzavart. Vagy érdemes megmagyarázni közvetlenül ott mellette, vagy jobb label-lel ellátni, vagy kivenni.
3

pár pillanatig én sem

gex · 2009. Jan. 6. (K), 00.04
de utána rákattintottam és egyáltalán nem volt nehéz kitalálni. próbáld ki! :)

egyébként tényleg zavaró a csillag használata, mert utána vagy magyarázatot vár az ember, vagy ha az nincs akkor kötelező mezőnek tűnik. lehet hogy más interfésszel emészthetőbb lenne, mert amúgy a funkció maga nem hülyeség.
4

áááááááááá...

Adam · 2009. Jan. 6. (K), 00.12
...vagy úgy! Dehát ha én nem kattintok rá? Mert én nem szeretnék regisztrálni az oldalon, illetve belépni meg nem tudok, mert még nem regisztráltam. Azt hittem, hogy bepipálom és a következő oldal a post után a bejelentkező lesz, ahol egy jelszót kér majd be. Akkor sem jó így!
5

egyetértünk

gex · 2009. Jan. 6. (K), 00.15
írtam hogy más interfésszel érthető(bb) lenne. :)