ugrás a tartalomhoz

Pécs.Web Meetup – Február

Drawain · 2013. Feb. 20. (Sze), 01.17

Februárban – immáron harmadik alkalommal – újra pécs.web meetup!

A mostani egy igen különleges esemény lesz: egyrészt nem kimondottan a webes világba fogunk elkalauzolni titeket, másrészt három senior szakmabeli előadását hallgathatjuk.

  • Háber János: Scala, a Java jövője. Előadásomban szeretnék bemutatni egy enterprise szintű megoldást a Java nyelv kiváltására, egy, az azt továbbfejlesztő, továbbgondolt programozási nyelv segítségével, mely bináris kompatibilitást biztosít a Java felé. A Scala egy praktikus, tömör nyelv, amely ötvözi az objektum-orientált világot a funkcionális nyelvek kifejezőkészségével, így valós alternatívát nyújt a fejlesztések felgyorsítására.
  • Fenyvesi Péter: iOS játékfejlesztés. Játékfejlesztés az ötlettől a piacra vitelig. Az előadásomban bemutatom, hogyan bővítettük az alapötletet témával és történettel. Milyen kihívásokkal és problémákkal szembesültünk, és röviden bemutatom, hogy ezekre milyen megoldásokat találtunk. Az előadásom célja, hogy röviden és tömören bemutassa a játékfejlesztés különböző rétegeit és összetettségét.
  • Huba Zsolt: Code Review Gerrittel. Az előadás bemutatja a Gerrit code review eszközt és annak használatát egy gyakorlati példán keresztül.

További információk az esemény oldalán.

Jelen pillanatban még nincs támogatónk a februári esemény büfé-biztosítására, így várjuk azon cég jelentkezését, amely segítene nekünk ebben. A meetupot máshogy is lehet támogatni: várjuk azon cégek és magánszemélyek felajánlásait, akik egy-egy új vagy használt könyvvel, szoftver-licenccel stb. járulnának hozzá, hogy motiváljuk a jelenlévőket, még izgalmasabbá és interaktívabbá tegyük az előadások kérdés-válasz részeit.

Találkozzunk a hónap utolsó napján, február 28-án a megszokott helyen (Pécsi Kereskedelmi Központ konferenciaterme, Dr. Majorossy Imre u. 36.), este 18.30-kor.

 
1

Előadás-videók

Drawain · 2013. Már. 13. (Sze), 21.48
Sajnos Huba Zsolt Gerrites előadása betegség miatt, elmaradt (bepótoljuk Áprilisban!), viszont a másik kettő nagyon jól sikerült. A prezentációkról szokás szerint videót készítettünk, így a pécs.web meetup YouTube oldalán megtekinthetőek:

Fenyvesi Péter: Sprinkfield, az ideától a megvalósításig (iOS játékfejlesztés)
Háber János: Scala, a Java jövője