ugrás a tartalomhoz

P1R program

Max Logan · 2012. Okt. 27. (Szo), 21.54

P1R néven indul útjára egy program, melynek célja nonprofit kezdeményezések webes hátterének megteremtése, s egyúttal a webfejlesztés területén kezdőként érvényesülni kívánó fejlesztők, csapatok egy-egy referencia munkához juttatása.

Olyan fejlesztők jelentkezését várom, akik már piacra vihető tudással rendelkeznek, de nehézségeik vannak a kitöréssel kapcsolatban, mert nem tudnak felmutatni komolyabb (publikus) referencia munkát.

A program minden fejlesztő vagy csapat számára egy-egy lehetőséget biztosít, azaz aki egyszer részt vett a programban (portfóliója egy újabb munkával bővült), az helyét átadja a következő vállalkozónak.

A programban való részvételre jelentkezhet bárki, aki a webfejlesztéshez kapcsolódó ágazatban piacképes tudással rendelkezik. Grafikusok, UX design szakik, SEO és/vagy online marketing területén érvényesülni akaró emberek, frontend fejlesztők (HTML, CSS, JavaScript, PSD to HTML stb.), backend fejlesztők (PHP, MySQL), rendszertervezők stb. jelentkezését várom.

Ha érdekel a program, kíváncsi vagy az aktuális projektekre, melyekhez hozzájárulhatsz, akkor jelentkezz e-mailben, és küldd el rövid bemutatkozásodat, melyben kitérsz arra, hogy a webfejlesztés mely területével/területeivel vagy közelebbi kapcsolatban.

Ahogy a hozzászólások közt olvasható, a program egyelőre szünetel.
 
1

+1

Crystal · 2012. Okt. 28. (V), 16.45
Szerintem ez egy nagyon jó kezdeményezés, én is gondolkodtam már hasonlón régebben.
2

Egy kis szünet

Max Logan · 2012. Nov. 11. (V), 14.57
Nagy lendülettel indultam neki (újra) terveim, elképzeléseim megvalósításának az utóbbi hetekben (melynek egy apró darabja e program). Aztán több váratlan fordulat miatt még azoknak sem tudtam ismertetni a programot, akik jelentkeztek, hogy érdekelné őket a dolog.

Most úgy érzem, hogy egy kis szünetre van szükségem, melyről tegnap még azt gondoltam, hogy 3 hét elég lesz, azaz december 1-ével nekifoghatunk a munkának. Jelenleg úgy érzem, hogy ennél több idő kell a feltöltődéshez és számos dolog újraértékeléséhez.

Jól láthatóan az élet nem engedi, hogy megvalósítsam azt, ami bennem van. Most elvonulok egy kicsit és meglátjuk, hogy 2013. január 1-én miként állnak a dolgaim. Nem tudom, hogy mi fog történni a következő hetekben, de az biztos, hogy most egy kis csendre van szükségem.

Ha úgy látom, akkor 2013-mal elindul a program, ha pedig nem tudom már vállalni a dolgot (bár nagyon szeretném), akkor azt is tudatom veletek.

Köszönöm az eddigi figyelmet, és jó látni, hogy van bennem, általam olyan, ami mások számára érdekes, értékes.
3

Törölhető

Max Logan · 2012. Nov. 14. (Sze), 18.28
A program a korábbi elgondolások szerint nem fog megvalósulni. 2013-ban ha minden a tervek és várakozások szerint alakul, lehetőséget biztosítok majd többeknek, hogy újabb ref. munkát szerezzenek. Ezek várhatóan már fizetős munkák lesznek, de hogy a megvalósítás mikor kezdődhet el, az egyelőre még tisztázatlan.

E topik törölhető, lévén, hogy a benne foglaltak aktualitásukat vesztették.
4

Hasonlóban gondolkodunk

Lukacs.Krisztian · 2012. Nov. 28. (Sze), 00.36
Ha minden jól megy a jövő héten létrejön az alapítványunk, aminek hasonló / részben hasonló tevékenységet szántunk. Tehát, ha nem törlöd a hozzászólást, akkor a jelentkezőket a kris.lukacs##kukac##gmail.com - ra várom.
Köszönöm.
5

Jogosultság hiányában elég

inf · 2012. Dec. 4. (K), 14.18
Jogosultság hiányában elég nehéz törölni...
6

Helyzet?

Pepita · 2013. Ápr. 4. (Cs), 13.05
Pillanatnyilag mi a helyzet? Van vagy nincs?
Kicsit lehetnének részletesebbek a feltételek (ha vannak).

A másik, "hasonló" dolgot (Lukacs.Krisztian) egyáltalán nem értem. Kapcsolódik a tiédhez? Ha nem: miért nem másik topicban van?
7

A helyzet az, hogy sok minden

Max Logan · 2013. Ápr. 4. (Cs), 13.37
A helyzet az, hogy sok minden történt az elmúlt fél évben. A program azért a nonprofit „honlapgyártás” témakör kapcsán jelent meg, mert Ádám szerint így könnyebb embereket bevonni a dologba.

Az én célom a kezdeményezéssel sokkal inkább az, hogy a saját ötleteim és egyéb lehetőségek kapcsán lehetőséget biztosítsak feltörekvő embereknek/csapatoknak arra, hogy valós tapasztaltot szerezzenek és egy-egy ref. munkával gazdagodjanak.

Win-win modellben gondolkodom. Az én ötletem megvalósul, és a „kivitelezők” is nyernek.

Feltételekben nem lehet gondolkodni. Ha van egy project, akkor a jelentkezők között szétküldésre kerülnek az alap infók. Ha azok alapján úgy ítéli, hogy tudása/tapasztalata okán tudja vállalni és érdekli a konkrét project, akkor összejön a kics csapat, a konkrét fejlesztés pedig elkezdődik.

A végén mindenki gazdagabb lesz tapasztalatokkal és egy publikus (vagy esetleg ha olyan a dolog, akkor nem publikus) ref. munkával. Nekem pedig elkészül egy-egy olyan ötletem, amire nekem már nincsen saját, belső kóder erőforrásom (mert kiszálltam ebből a programozósdi világból).

Jelenleg úgy áll a dolog, hogy valamikor a következő fél évben elindulnak az első fejlesztési projectek és a P1R project is átvált éles státuszba. De hogy mikor lesznek majd fizetős lehetőségek, azt nem tudom megmondani.

Első körben olyan emberekre alapoz a project, akiknek kell a ref. munka, mert anélkül nehéz magukat eladni...

A másik project elvben kapcsolódik ehhez, de csak a témáját tekintve. Krisztiánnal váltottuk mailt akkor, annyiban maradtunk, hogy hasonló az ötlete, de még dolgoznak a jogászok azon, hogy itthon mi valósítható meg a terveiből. Azóta nem kaptam tőle infót, hogy mit sikerült vagy sem alkotniuk...
8

Köszönöm

Pepita · 2013. Ápr. 4. (Cs), 15.32
Így tisztább a helyzet, sok sikert kívánok hozzá!

(Megj.: a "kics csapat" egy szó: kiccccsapat.:))
9

Köszönöm. Kezdésnek jó lett

Max Logan · 2013. Ápr. 4. (Cs), 20.28
Köszönöm.

Kezdésnek jó lett volna Ádám javaslata, azaz elindultak volna a nonprofit jellegű megoldások és kinőhette volna magát oda a dolog, ahova eleve is szántam. Csak aztán közbeszólt az élet. Egészen az utóbbi hetekig kérdéses volt, hogy lesz-e valaha is folytatás. Most már biztos, hogy lesz, de még kicsit várat magára az igazi start...
10

Jelenleg úgy áll a dolog,

Max Logan · 2013. Május. 6. (H), 07.03
Jelenleg úgy áll a dolog, hogy valamikor a következő fél évben elindulnak az első fejlesztési projectek és a P1R project is átvált éles státuszba. De hogy mikor lesznek majd fizetős lehetőségek, azt nem tudom megmondani.
Most úgy látom, hogy 50% az esély arra, hogy érdemi lépés történjen a P1R program kapcsán (azaz vagy lesz, vagy nem). Bár nagyon is lenne helye és értelme annak, amit kitaláltam, az élet folyamatosan felülírja a számításaimat...
11

P1R program kapcsán

tuningegesjavito · 2013. Május. 18. (Szo), 20.30
Ez hatalmas előre lépés lenne .
Én nagy reményt fűzök hozzá .
12

Szeretném csinálni, de az

Max Logan · 2013. Május. 20. (H), 03.31
Szeretném csinálni, de az élet nem engedi...
13

vigyázz

Pepita · 2013. Május. 21. (K), 21.19
Az élettel ne szállj szembe! :)
14

:-)

Max Logan · 2013. Május. 22. (Sze), 06.58
:-)

A dolog bonyolúltabb, mint elsőre látszik...

(Ha nagyon akarnám, akkor most akár 2 project is futhatna a P1R égisze alatt, de tudni kell, hogy mi mikor mennyi erőbefektetést ér meg. Mindennek van ára és előnye, de van, amikor az ár jóval magasabb, mint az előny...)