ugrás a tartalomhoz

Piwik 1.1 – nyílt forráskódú webanalitika már magyarul is

kaixo · 2011. Jan. 4. (K), 15.54
A Piwik egy nyílt forráskódú látogatottsági statisztikai (webanalitikai) rendszer, melynek kifejezett célja open source alternatívát felmutatni a Google Analytics jelenlegi és jövőbeli felhasználóinak. Mai napon bejelentett 1.1-es verziója a magyar felhasználók számára egy, a release note-ból ki nem bogarászható újdonságot is tartalmaz, ugyanis immár teljesen lefordított magyar nyelvű felülettel is rendelkezik.

Elsősorban olyan weboldal-tulajdonosoknak és webfejlesztőknek érdemes megismerkedniük a rendszerrel, akik vagy nem szívesen bízzák weboldalukkal kapcsolatos látogatottsági adatokat egy harmadik félre, vagy ügyfeleik illetve maguk számára egy egyszerűbb, de mégis jól kezelhető látogatottsági statisztikát szeretnének, vagy egyszerűen csak ahol tehetik, nyílt forráskódú rendszerek használata mellett teszik le voksukat.

A rendszer idehaza jószerével még ismeretlen, így keveset olvashatunk még róla magyarul. Az érdeklődők mindazonáltal itt találhatnak egy rövid leírást a Piwik-ről.

A korábbi, a Piwik folyamatos fejlődésével a program egyre kisebb szeletét felölelő magyar fordítást Horváth Viktor és Mr. Balu, a teljesen átdolgozott, kibővített és javított fordítást pedig Jároli József keresőmarketing szakértő készítette, aki szívesen látja a fordítással kapcsolatos észrevételeket és javaslatokat.
 
1

Wow, nagyon biztató a demó

EdgarPE · 2011. Jan. 11. (K), 13.01
Wow, nagyon biztató a demó alapján. Már régóta keresek egy igazi nyilt forrású analytics alternatívát, amihez hozzáfejleszthetek dolgokat. Mondjuk én logfájlokból dolgozó rendszert szívesebben láttam volna, de egye fene, így is jó lesz. Egy próbát mindenképpen megér nálam. És mivel magyarul is tud, lehet villogni az vele ügyfeleknél :)