ugrás a tartalomhoz

Kedvcsináló Facebook alkalmazás fejlesztéshez

janoszen · 2010. Szep. 23. (Cs), 21.11

Elhatároztad magad, hogy fejleszteni akarsz Facebookba épülő alkalmazást, és értesz kicsit a HTML-hez? Akkor ihun a lehetőség, elmagyarázom, mit kell tenned.

Először is szükséged lesz egy tárhelyre, ugyanis innen fogod kiszolgálni a Facebook alkalmazásodat. A Facebook appoknak két fajtája van:

  • <iframe> alkalmazás: Gyakorlatilag rámutatsz a tárhelyeden egy címre (http://www.example.com/facebook/app/) és ezt fogja berántani iframe-be. Ez az ajánlott működés.
  • FBML: Ha Facebook fülre akarsz valamit varázsolni, akkor a megjelenítendő oldalt FBML-ben kell megírnod. Ezt az oldalt fogja a Facebook behúzni a megfelelő fülre, feldolgozva a neki szóló részeket. Nem kell megijedni, az FBML majdnem olyan, mint a HTML, de tartalmaz néhány kiegészítést.

Most, hogy tisztázva van az alapvető működés, látogass el a http://www.facebook.com/developers/ címre, és regisztráld be az alkalmazásodat.

Ezt követően állítsd be a canvas URL-t (amiről az appodat be fogja hívni), valamint az iframe/FBML kapcsolót. Ha ez megvan, és van valami a canvas URL-eden, akkor az alkalmazás oldalára látogatva már működik is. Ha fület szeretnél belőle csinálni, akkor a tab beállításokban kell adni neki egy címet és egy canvas URL aliast adni.

Ezek után már sínen vagy, a Facebook doksijai alapján el fogsz igazodni:

 
1

Nagyszerű

nevemrock · 2010. Szep. 24. (P), 06.32
Nagyszerű hogy leírtad ezeket, mert sokak fejében az van, ha Facebook alkalmazás, akkor az erőforrásokat 100%-ban a Facebook fogja adni. Hát ez nagy benézés!

Túl vagyok az első alap Iframe-es alkalmazáson, ami RSS-ből nyom ki adatokat. Az észrevételem az, hogy a sebességnek az ilyen irányú fejlesztéseknél még nagyobb szerepe van. Mert lassan egyébként lassan jelennek meg a tartalmak.

Hasznos volt, köszi!
2

canvas

Török Gábor · 2010. Szep. 24. (P), 09.19
Ezt követően állítsd be a canvas URL-t

Mit tesz az, hogy „canvas”?
3

URL

Poetro · 2010. Szep. 24. (P), 11.45
Az FBML / IFRAME oldal amit a Facebook be fog tölteni, és meg fog jeleníteni. Mindkettőt természetesen előbb a neki megfelelő HTML formára alakítja, és csinál még jó pár egyéb trükköt is. Például a JS / CSS / kép hivatkozásokat a saját CDN-ére pakolja és az URL-eket átírja.
4

Normális?

bonobo · 2010. Okt. 1. (P), 16.18
Sziasztok,

Próbálkoztam én is, de új alkalmazás létrehozásánál ezt kapom az arcomba:

"A fiókodnak ellenőrizettnek kell lennie, hogy meg tudd tenni ezt. Kérlek ellenőriztesd a fiókodat a mobiltelefon vagy a Hitelkártya adatok megadásával."

Hitelkártya adatot nem fogok megadni, a telefonos kód pedig nem működik. Mi a megoldás vagy ez tényleg ennyire beteg?
5

SMS kód

Török Gábor · 2010. Okt. 1. (P), 16.45
Mi nem megy az SMS kód visszaigazolással?
6

Egyszerűen

bonobo · 2010. Okt. 1. (P), 18.18
nem kapom meg (vodafone). Dob egy hibaüzenetet és kész.
7

Ugyanígy járva

redcode · 2011. Ápr. 18. (H), 17.45
Üdv, én is így jártam, pedig ez a topic már nem új.
Szóval nekem volna egy oldalam, wordpress alapokon amihez meg is van a simple-facebook-connect plugin. Szépen el is olvastam hogyan kell telepíteni, el is jutottam odáig, hogy egy új alkalmazást kellene létrehoznom a facebook-fiókhoz, de ezt nem engedi, kidobja a fenti üzenetet.
Nos hitelkártya-adatokat minden bizonnyal majd személyesen Zuckerberg édes drága anyukájának fogok megadni, viszont a telefonszám megadásakor be kellene lőni a szolgáltatót, Magyarország viszont még csak a listában sincs.
Előfordulhat (igen könnyen), hogy csak én nem látok valami nyilvánvalót, de nem találtam rá sehol hogy ezt hogyan is kellene áthidalni. A Facebook-integráció viszont kellene, tudna valaki segíteni???
8

Ugyan ez a problémám

stan · 2011. Jún. 6. (H), 10.33
Én sem tudtam magam visszaigazolni. Ha valaki tudja, hogyan kell, az megoszthatná velünk!
9

és ha

solkprog · 2011. Jún. 6. (H), 17.35
és ha "fiókbeállítás"=>"értesítések"=>"értesítések küldése telefonra SMS-ben"=>"Add meg a telefonszámodat"

-ban beírod +36-al a számod, majd visszaigazolod magad, (kb 10 perccel rá kaptam meg az sms-t) akkor is kéri az alkalmazás létrehozásánál (még egyszer) a telefonos igazolást?
10

Bankkártya

Poetro · 2011. Jún. 7. (K), 00.36
Én ha jól emléxem, egy lejárt hitelkártyám adatait adtam meg, és simán elfogadta. Mindenesetre a CVC2 / CVV2 / CCID kódot tuti nem adtam meg, anélkül meg nem lehet fizetni vele, legalábbis hagyományosan biztosan.
11

Kérdés

ttxample · 2013. Szep. 23. (H), 21.13
Sziasztok! Facebook-on szeretnék egy új gombot hozzáadni.Olyasmi lenne,mint a követés,vagy azon alapulna.Vagy a követés alkalmazás is jó lenne,csak mást írnék a gombra.Ha lehet olyat :)
12

Részletek

Poetro · 2013. Szep. 23. (H), 21.16
Mihez szeretnél egy új gombot hozzáadni? Ez mennyiben kapcsolódik a témához? Milyen az a követés gomb? Miért szeretnél mást írni a gombra?
13

Kérdés

ttxample · 2013. Szep. 23. (H), 22.18
1,A -megjelölés ismerősként-üzenet- gomb mellé egy 3.at.
2,Eléggé
3,?
4,Azért mert a funkció jó, csak másra haszálnám.