ugrás a tartalomhoz

A JBoss 5 alkalmazásszerver jelenlegi állapota

tolmi · 2008. Júl. 1. (K), 11.13
Sacha Labourey tollából olvashatunk egy kis összefoglalást a JBoss következő fő verziójának, az 5-ös JBoss AS-nek az állapotáról. A sokat csúszkáló, sokak által már nagyon várt verzió hamarosan RC1-es státuszba lép, és várhatóan a GA is a kezeink közé kerül még a nyáron.

Ez a verzió már teljesíteni fogja a J2EE 5 szabvány összes részét, bár ennek hiánya eddig sem volt komoly tényező a JBoss alkalmazásszerverre fejlesztők körében, hiszen a 4-es verzió már rendelkezik stabil EJB 3 konténerrel, a MyFaces pedig rendelkezésre áll, mint JSF implementáció. A többi komponens eleddig nem bizonyult olyan népszerűnek, hogy masszív migrálást indokolt volna.

Ezen túl örömmel vehetjük, hogy az új mikrokernel architektúra immáron teljesen konténer-agnosztikus, így akár OSGi bundle-öket is használhatunk a már megszokott JMX architektúra és menedzselt POJO-k mellett, akár együtt is (ami biztos út az elkárhozás felé).

Úgy néz ki, hogy maximálisan megérte a várakozást és sikeresen be fogja teljesíteni az ígéreteket, amelyeket a JBoss AS csapattól kaptunk még 3 éve.
 
1

kösz

aston · 2008. Aug. 29. (P), 12.02
Kösz, ez érdekes volt.