ugrás a tartalomhoz

Elindult a werkblogunk. Így készül a Weblabor.hu!

Hojtsy Gábor · 2006. Szep. 25. (H), 18.50

Induljon a banzáj!

Mindig is kíváncsi voltál, hogy hogyan készül egy nagy webes projekt, de nem láttál mögé? Mik mozgatják a döntéseket? Véleményed van a Weblabor alapvető megoldásairól, részletes kritikád lenne? Kíváncsi vagy, hogy milyen apró lépésekből áll össze az, hogy végül egy megújult közösségi webhely várja majd a résztvevőket?

Nem ajánlhatunk a nagykönyv szerint megírt, végigélhető profi tervezési folyamatot, ugyanakkor azt reméljük, hogy kezdeményezésünkből végülis mi is és ti is sokat tanulhatunk.

Az Így készül a Weblabor.hu fedőnéven indított werkblogunk hivatott az aktív részvételetekkel kérdéseket felvetni, döntéseket hozni, és dokumentálni a leendő megújított Weblabor kialakulását. Mindez természetesen nélkületek nem jöhet létre, ezért várunk minden hozzászólni, új kérdéseket felvetni, tanácsokat adni vágyót, hogy csatlakozzon hozzánk. Aki csak egyszerűen figyelemmel szeretné kísérni, hogy egy ilyen szabadidős projekt hogyan alakul ki, annak is ajánljuk werkblogunkat.

Illusztráció: Gladys Tolete fényképe
 
1

Kulisszablog

Tome · 2006. Szep. 25. (H), 19.31
Mivel kíváncsi természet vagyok, nagyon szeretem az ilyeneket! :D Szerintem jó kezdeményezés, jó hatással lehet/lesz a közösségre.
Na megyek, megnézem. ;)
2

miért?

Marcell · 2006. Szep. 25. (H), 21.07
Lehet, hogy én vagyok lemaradva, de a Weblabor az egyik legjobban használható weboldal amit ismerek - ha nem A legjobb. Grafikaliag is szép, visszafogott. Felmerül a kérdés, hogy akkor mégis mit akartok változatni rajta? Én nem látok gyenge pontokat (persze az admin dolgokhoz közöm nincs).
3

van mit

Hojtsy Gábor · 2006. Szep. 25. (H), 22.20
Bőven van mit javítani. Egy csomó régebben megjelent hasznos dolgot nehéz megtalálni, nem egyértelműek bizonyos űrlapok és megoldások (nem annak, aki minden nap olvassa, hanem annak, aki bekapcsolódna, ha tudna), hogy csak két jellemző dolgot említsek azok közül, amik fel szoktak merülni. Szerintem már a werkblog bevezető bejegyzését is érdemes elolvasni, hogy ráismerj problémákra.
4

Sok sikert!

Dualon · 2006. Szep. 26. (K), 14.49
Kíváncsian szemlélem az eseményeket, sok sikert a werkblog írásához!
5

szakmailag is?

Emul · 2006. Szep. 26. (K), 16.29
Esetleg lesznek benne szakmai nyalanksagok is? Ugy ertem hogy kodreszletek pl hogy ezt meg ezt hogyan csinaltatok meg etc. , vagy csak leiras hogy eppen mivel foglalkoztok hogyan oldanatok meg?
A kodreszleteket es a reszletes leirasokat nagyon szivesen fogadnam tanulas szempontjabol tanulsagos lenne.
6

így vagy úgy lesz

Hojtsy Gábor · 2006. Szep. 26. (K), 19.30
Az valószínűbb, hogy ha Drupal 5.0.0 alapon készül el (ez esélyes), akkor a Drupal.hu-n lesznek a szerver oldali dolgok leírva, legalábbis részben. A kliens oldali megoldásokat majd meglátjuk :) Az biztosnak tűnik, hogy a werkblog életében aktív résztvevők sokkal jobban bele fognak tudni látni a folyamatba :)
7

zsir

Emul · 2006. Szep. 26. (K), 21.08
Nekem mind1 hogy hol, csak lehessen latni szakmailag is hogy mit csinaltok, milyen problemara konkretan mi a megoldas amit talaltok etc. Kivancsian varom a fejlemenyeket. Sok sikert a projecthez :).