ugrás a tartalomhoz

Három dimenziós böngészők

Hojtsy Gábor · 2006. Jún. 10. (Szo), 13.36

A 3B Airport felülete

Michael W. Muchmore az Extreme Tech oldal számára készített egy bemutatót a 3B, Browse3D és SphereXPlorer nevű három dimenziós böngészést lehetővé tevő programokról. Számomra a 3B megközelítése a legérdekesebb, bár ezeket látva egyelőre kétséges, hogy a három dimenziós felületben elhelyezett két dimenziós lapok nyújtanak-e valamilyen pluszt a kezdeti érdekességen túl. Korábban blogmarkoltuk a Second Life virtuális világba beépítésre készülő Mozilla alapú uBrowser-t is, ami sajnos nem került be az összehasonlításba, pedig a Second Life felhasználói bázisát tekintve talán az lehet bevezetésével a legszélesebb körben használt 3D böngésző.
 
1

Extrém

Nagy Gusztáv · 2006. Jún. 10. (Szo), 14.25
Találó a cég neve. Extrém, de el se tudom képzelni, mire jó a torzított, ezért alapvetően nehezen vagy egyáltalán nem olvasható megjelenítés.
Röhejes.
2

navigálásra

Táskai Zsolt · 2006. Jún. 10. (Szo), 14.41
szerintem sem használható olvasásra, viszont navigálásra nagyon szemléletes lehet bizonyos esetekben. gondolj arra, hogy mennyire jó, érthető lehet valós térképen, vagy akár csak síkban kiterített szájttérképen navigálni. el tudok képzelni hasznos felhasználást, és egyébként más helyeken van is már talán. egy 3D múzeum rémlik fel előttem évekkel ezelőttről, de nem tudom, pontosan milyen volt...
Tasi
3

VRML

janoszen · 2006. Jún. 10. (Szo), 15.29
Jó lett volna, ha elterjed a VRML mert akkor lehetett volna használni arra, amire jó lenne. Méghozzá pl. egy áruház megmutathatná, hogy mi hol van meg ilyenek. Félek, hogy ebből is egy hype lesz, mint a Flashből...
4

2D

Anonymous · 2006. Jún. 10. (Szo), 21.05
2D-s gombok és ikonok... nagyon gyenge! :)))
5

régi ATI weboldal

agostonl · 2006. Jún. 12. (H), 16.38
Volt anno az ATI-nak egy próbálkozása, mikor még a 32 megás kártya überfrankónak számított, hogy 3D-ben elkészítették a weblapjukat.
Nagyon rövid ideig (1-2 hét) volt csak kint, de az nagyon sirály volt.
Ugy nézett ki a dolog, mintha bemennél egy raktárba, és a különdöző Download cuccok a különböző leszedhető dobozokban voltak.

Nah az az igazi 3D.