ugrás a tartalomhoz

Magyar linkbányászok, hova tovább?

Hojtsy Gábor · 2006. Már. 25. (Szo), 17.07
A blogmark várólistánkon már egy ideje megjelent az InterNetMedia nevű linkbányász weblap linkje, és nemrég befutott a Linkter is. Úgy gondoltam mégis, hogy nem egyenként kellene ezeket megjelentetni, hanem szépen bevárni az indulókat, és egy blog bejegyzésben megemlékezni róluk. Csakhogy egyre inkább úgy tűnik, hogy nem érdemes várni, hiszen bármikor jöhetnek újabbak is.

Mindenki másképp másolja le a digg alapötletét, ami ugye eredetileg a Slashdot alapötletén csavart egy kicsit megjelenésével, ami... Tehát vannak már magyar linkbányász szolgáltatások.

Az InterNetMedia a szerencsétlen webcím választása mellett nem akart lényegi munkát fektetni a szolgáltatás kialakításába, egyszerűen a pligg nevű nyílt forrású tartalomkezelőt üzemelték be, ami a Meneame.net digg másolat forráskódjának nyílt változata. A szálak felgönygyölítése érdekes lehet, a lényeg számomra az, hogy igencsak rosszízű ez a direkt másolásos megvalósítás.

A Linkter ennél azért kreatívabb megközelítést választott. Az igencsak népszerű Blogter testvéreként nagyobb ismertségre is számíthat, és a fejlesztők reményeim szerint érdekesebb irányba vihetik el, mint amit a digghez ragadt InterNetMedia szolgáltatás mutat.

Végül kíváncsi vagyok, hogy hány hasonló készülhet a magyar műhelyekben, bár könnyen lehet, hogy néhány már az újdonság varázsát teljesen elvesztve meg sem jelenik majd.
 
1

Koppintás

mefi · 2006. Már. 25. (Szo), 17.53
Az egészben az a szörnyű, hogy koppintások, semmi egyedit nem vittek beléjük, és még csúnyák is, szegények. Ezenkívül semmi bajom ezekkel a projektekkel.

Milyen érdekes, hogy míg külföldön hetente legalább egy új és használható projekt jelenik meg, itthon csak két digg másolatra telik.
2

"kicsi az ország, nagy a bánat"

Hojtsy Gábor · 2006. Már. 25. (Szo), 19.00
Lenne értelme többnek, ha innovációt látnánk, sőt egymást serkentenék az innovátorok. Hasonló másolatokból nincs értelme többet szülni.
5

A "külföld"

Anonymous · 2006. Már. 27. (H), 10.42
Bár jogos, amit írsz, azért a "külföld" egy lehelletnyit nagyobb is (lakosságot, internethasználatot, üzleti potenciált tekintve úgy három nagyságrenddel), mint Magyarország.
3

Feed

attlad · 2006. Már. 25. (Szo), 23.05
Mintha egyiken se lenne kategóriánkénti feed → használhatatlanok.
4

Feed

bbalazs · 2006. Már. 27. (H), 06.41
Majd azt is le fogják nyúlni valahonnan. (-: Egyébként nagyon vicces, amit a két szolgáltatás megvalósítói a sztahanov.blog-on produkáltak, óvodás gyerekek módjára azon versengtek, hogy melyikük nyúlta le előbb a digg-et.