ugrás a tartalomhoz

Megjelent a RadRails 0.6.1

Fekete Ferenc GDA · 2006. Már. 20. (H), 21.55
Megjelent a RadRails IDE legfrissebb, 0.6.1-es változata. A 0.6-ás változat hosszú várakozást követően néhány nappal ezelőtt jelent meg, majd nem sokkal később egy apró javítást is elvégeztek rajta. A RadRails környezet rendkívüli mértékben könnyíti a Rails-ben történő fejlesztést, modulok és kontrollerek generálását. Bár az IDE még közel sem tökéletes, a folyamatos fejlesztésnek, könnyű használatnak és nem utolsó sorban ingyenességének köszönhetően az egyik legnépszerűbb Rails szerkesztőprogrammá vált.

A 0.6.1-es változat újításai közé tartozik az RHTML editorban történt hibajavítás, azaz most már helyesen színezi a kódot. Egy másik nagyon jó újítás a Ctrl+Shift+V (MVC keybinds) billentyűkombináció. Ha fejlesztéskor egy kontroller action-jében állunk a kurzorral, a kombináció hatására az editor az adott action-höz tartozó view-ra vált, ugyanez fordítva is igaz. A 0.6.1-ben az MVC keybinds kisebb hibáit javították, így már RHTML, RXML and RJS action-re is válthatunk.

Természetesen egyéb hibajavítások is történtek, ezek a changelog-ban olvashatóak. További információ a RadRails honlapján.