ugrás a tartalomhoz

Weblabor Tudásbázis Projekt

janoszen · 2006. Már. 19. (V), 12.58
Egy néhány hete folyó fórum téma megvitatása kapcsán szeretnénk bejelenteni, hogy megalakult a Weblabor Wiki, avagy a Weblabor Tudásbázis Projekt. A projekt célja a különböző helyeken felvetődött vagy elhangzott kisebb-nagyobb tippek összegyűjtése, és egy egységes formába, szerkezetbe hozása. A wiki filozófiának köszönhetően a tudásbázis építésében bárki részt fog tudni venni, még öt perc munka sem kell ahhoz, hogy gyarapodjon a gyűjtemény.

A fórumban felvetett wiki indulása óta folyamatosan dolgoztunk azon, hogy kialakuljon egy tartalomjegyzék, a gerince mindennek, mely stabil alapként szolgálhat a továbbiakban. A tartalomjegyzék azóta többé-kevésbé kiforrott, így most várjuk a szerkesztő szellemű Weblabor olvasókat a tartalmak megszerkesztéséhez. Ha a felvetett témák közül kedved van megírni vagy segíteni néhányat, olvasd el a szerkesztési irányelveket és csatlakozz!
 
1

Angol - magyar

Anonymous · 2006. Már. 20. (H), 10.19
A http://wiki.weblabor.hu/ most magyar vagy angol nyelvű oldal (lesz) ?
2

nyelv

winston · 2006. Már. 20. (H), 11.02
szerintem, ha ellátogatsz, akkor egyértelműen látszik, hogy magyar. ;)
3

Nem egészen...

janoszen · 2006. Már. 20. (H), 11.36
Szerintem, a kérdés a motorra vonatkozott. Azt hiszem, ha angol böngészővel mész föl, akkor a motor angol nyelven hozza ki a menüpontokat. (Content negotiation rulez.) De ha regelsz, be lehet állítani, hogy mit szeretnél. Vagy a böngésződben állítsd be a preferált nyelvet.
4

tartalom

winston · 2006. Már. 20. (H), 12.00
jó, ebbe nem gondoltam bele, én a tartalomra vonatkoztatva értelmeztem a kérdést, az meg egyértelműen magyar nyelvű.
5

Összefésülés a magyar Wikipédiával?

Gáldi Ákos · 2006. Már. 20. (H), 18.35
Jó ötletnek tartanám, ha össze lehetne fésülni a két adatbázist a minket érintő kulcsszavak alapján. Elég sok anyag megtalálható már most is a http://hu.wikipedia.org/ -on, ami esetleg a tudásbázist is gyarapíthatná. Bár nem tudom, hogy a CC 2.5 és GNU Free Documentation License mennyire kompatibilis egymással.
6

Licenc

Bártházi András · 2006. Már. 20. (H), 23.44
Én se tudom a licenc kérdést. A wiki jelenlegi licencét azért javasoltam proclubnak és winstonnnak, hogy a Weblaboron születő dolgokat minden gond nélkül át lehessen oda emelni.
7

Bártházi András · 2006. Már. 22. (Sze), 00.01
Srácok, ma ránéztem, nagyon szépen halad a projekt! Értékes részek kerültek bele.
8

nagyon jó, csak eldugott

jeti · 2006. Júl. 7. (P), 15.46
Nagyon jó és hasznos ez az oldal. Gratulálok hozzá.
A „This page was last modified 14:33, 7 April 2006.” csak a wiki rendszer módosítását jelenti, vagy a legutóbbi cikk aktiválásának az idejét?
Nem is tudtam erről, hogy létezik ilyen, csak az egyik fórumi téma olvasása közben bukkantam rá.
Szerintem jó lenne a menüben is rögzíteni, mert egy erre kóborló nem venné észre. pl.: Általános -> Szójegyzék után
9

fel kéne éleszteni

Táskai Zsolt · 2006. Júl. 7. (P), 16.40
bizony, kissé elhagyatott lett, mióta a húzóemberek érettségi(!) és diplomaügyek miatt kiestek. ha szem előtt lenne, tényleg talán jobb lenne. nemrég láttam a hu.wikipedia.org-on linket a weblabor wikire!

(módosítás azért volt, mert pl. én nemrég is irtottam automatikus reklámot)