ugrás a tartalomhoz

Három kisebb változás a hozzászólások körül

Hojtsy Gábor · 2006. Már. 11. (Szo), 19.18
A mai napon három tagunk kérésének megfelelő változtatásokat vezettünk be a Weblaboron. Két új avatar került be, a hozzászólások témamegjelölése kötelezővé vált, megszüntetve a követőben és az RSS-ekben feltűnő <Nincs téma> jelöléseket, és az aláírásokat helyett a tagok honlapjaira mutató linkek jelennek meg a hozzászólásoknál a továbbiakban.

sly korábban küldött nekünk új avatárokat, melyek közül ma kettő felkerült a választhatók közé. Továbbra is nyitottak vagyunk újabbakra!

Szántó Ádám is jelezte (mások mellett), hogy a hozzászólások témamegjelölésének nem kötelező megadásaként adódó <Nincs cím> szöveg nem igazán megfelelő. Ezért mától kötelező a hozzászólásoknak címet adni.

attlad a fórumban javasolta, hogy ne lehessen automatikus aláírást használni, helyette viszont jelenjen meg automatikusan a beállított személyes honlap a hozzászólások mellett. Mivel kérését pozitívan fogadták mások is, az automatikus aláírás lehetőségét megszüntettük, és a hozzászólásokban a nevek mellett a felhasználó beállított személyes honlapját jelenítjük meg. A felhasználói beállításoknál külön felhívjuk a tagok figyelmét, hogy az ott beírt honlap szándékoltan személyes, és a hozzászólások felett a keresők indexelői által nem követett módon jelenik meg. Végül kapcsolódva Szántó Ádám javaslatához, a hozzászólás ideje a permalink kettőskeresztjének linkjébe került, könnyebb megtalálni.
 
1

a megoldas modja

Őry Máté · 2006. Már. 11. (Szo), 19.40
a 3. otletet tamogatom, de szvsz zavaro a hosszu szoveg. eleg lenne egy kep alt/title-lel
4

megoldodott?

Őry Máté · 2006. Már. 11. (Szo), 22.08
lehet, h a szemem kaprazik csak, de mintha javitottatok volna rajta (eddig vastagabbak voltak a betuk, nem?). igy mar jo(bb).
2

4. otlet: nevek

Őry Máté · 2006. Már. 11. (Szo), 19.46
az utolso temahoz kapcsolodoan en hianyolok egy dolgot: mint mar tobbszor kifejtettetek, ajanlatos a polgari nevet megadni a felhasznalonevnek. csak pl en angol billt hasznalok, es kiosztasvaltas nelkul nem tudom beirni bejelentkezeskor a nevemet. nem lehetne kulonvalasztani usernevet, polgari nevet (a usernev ekkent jelenjen meg) es egy nicket? (mert velem tobbszor elofordul, hogy nem tudok asszocialni ilyesmit; ez a profiloldalon, esetleg a nev title-jekent jelenhetne meg)
3

AltGr...

-zsolti- · 2006. Már. 11. (Szo), 22.01
...a kiterjesztett ASCII kódtáblában megtalálod az ékezetes betűk kódját, tanuld meg azt a hármat, vagy 900 Ft egy magyar billenytűzet :)

A kötelező témamegjelölésre pedig már meg is érkezett az első "megoldás".
5

alt & re

Őry Máté · 2006. Már. 11. (Szo), 22.11
  1. lehet, hogy kicsit meg fogok jatszani xkbdvel. linuxon nincs (tudtommal) alapbol megoldas karakterkod alapjan torteno kozvetlen bevitelre. de inkabb olyankor lehet gond, ha egy idegen gephez kerulsz, mondjuk kulfoldon
  2. varhato volt :(
6

jó, hogy az aláírás nem jelenik meg

Dualon · 2006. Már. 11. (Szo), 22.13
Annak idején tanakodtam szemérmesen :) eleget, kitegyem-e honlapom címét az aláírásomba (egyáltalán: legyen-e aláírásom). Végül kiraktam, de nem hagyott teljesen nyugodni a dolog. Máig.
7

Óra:perc...

-zsolti- · 2006. Már. 12. (V), 11.17
...lehetne egy olyat kérni, hogy az adott napon írodott postoknál ne így jelenjen meg az idő:
Tiszta php oldal / gugli # 02.24
Erősen gondolkoztam rajta, hogy ez most február 24., vagy hajnali 2 óra. Szerintem így általánosabb, és közérthetőbb lenne (amég meg nem szokjuk):
Tiszta php oldal / gugli # 02:24
8

magyar helyesírás

Bártházi András · 2006. Már. 12. (V), 12.21
A magyar helyesírás szerint pontot kell tenni az óra és a perc közé.
10

időpont

bbalint · 2006. Már. 12. (V), 17.24
(én) amikor relatív időpontot iratok ki, olyankor egy title="" attribútumba beleírom a teljes dátumot/időt is, nemzetközi formátumban; így ha valaki hirtelen kíváncsi/nem érti/nem tudja, hogy mikor volt pl. az "e hét hétfő", akkor máris ott a teljes dátum, mely' (remélhetőleg) már bárki számára értelmezhető.
szívesen látnék ilyesmit a weblabor-on is…
9

kötelező címmel kapcsolatos ötlet...

connor · 2006. Már. 12. (V), 14.59
Tipp: Ha valaki úgy küldi el a hozzászólást hogy nincs témája akkor piros keretet kap az input mező. Egy kis Javasctipttel meg lehetne csinálni hogy ne csak fókusz esetén vegye vissza a keretet hanem akkor is ha már van benne szöveg.

Ennek az ötletnek egy kicsit bonyolultabb továbbfejlesztett változata az hogy kliens oldalon (is) ellenőrizze és addig ne lehessen elküldeni amíg nincs kitöltve. De vizuálisan ugyan ezek a jelölő dolgok hívják fel a figyelmet arra hogy kötelező. (ne alert ablak :))

Elvadult gondolatok: helyesírás ellenőrzés... :)