ugrás a tartalomhoz

Saját weblap link, aláírás

attlad · 2006. Jan. 28. (Szo), 11.00
Szerintem jó lenne, hogy ha valaki állított be saját honlapot a saját adatoknál, a neve mellett megjelenne egy közvetlen link a lapjára vagy valami jelzés ezzel kapcsolatban.

Így a hozzászólás végéről kikerülhetnének ezek az egyre gyakoribb saját oldal belinkelések.

Mondjuk a megadható aláírás funkció is olyan szerintem, ami csak a hozzászólás méretét növeli mindenféle plusz nékül, hogy ki írta az kiderül a felhasználónévből, a többi infonak meg az adatlapon lenne a helye.
 
1

aláírás helyett

Hojtsy Gábor · 2006. Jan. 28. (Szo), 11.04
Van benne igazság, én is gondolkodtam ezen, hogy esetleg meg kellene szabadulni az automatikus aláírás lehetőségétől. És ezt valóban jól helyettesítheti a név mellett megjelenő honlap link, ha okosan csináljuk :)
2

Példa

attlad · 2006. Jan. 28. (Szo), 11.19
Itt láttam erre jó megoldást:
http://blog.haszprus.hu/komment.php?k=2246
3

Személyes

attlad · 2006. Jan. 28. (Szo), 11.36
Ja még annyit, hogy célszerű lenne, ha csak személyes weblap/blog/stb. jelenne így (minden hozzászólásnál) meg, ehhez pl. be kéne jelölni az adatlapon, hogy a megadott webcím személyes weblap.
4

aha

akosbacsi · 2006. Jan. 28. (Szo), 11.50
És ki dönti el, hogy személyes e vagy nem?
5

Felhasználó

attlad · 2006. Jan. 28. (Szo), 12.10
Szerintem ezt mindenki el tudja dönteni saját maga. Csak egy plusz lehetőség lett volna, hogy befolyásolhatod, hogy megjelenjen mindenhol vagy ne. (Kimenő linkek ha jól tudom nofollow-val vannak Weblaboron, szóval pl. Google PageRank-et nem befolyásol.)

Bár most belegondolva ha már változtatni kell valamit, akkor jobb lenne, ha külön mező lenne a személyes weblapnak és egy textarea bármennyi további saját weblapnak (pl. referenciák). A hozzászólásoknál csak a személyes weblap jelenne meg, ha van.

Az eddigi honlap webcíme értéke a további weblapokhoz kerülne vagy Weblabor adminok döntenék el, ha nincs sok felhasználónak ez beállítva (nincs vele sok munka), persze utána változtatható lenne.
6

jogos

akosbacsi · 2006. Jan. 28. (Szo), 12.23
Tényleg van nofollow, de ez mostanában lett betéve nem?

Így nincs kérdésem.

Támogatom az ötletet.
7

<Nincs cím>

suexID · 2006. Jan. 28. (Szo), 12.46
Pártolom az ötletet!
8

<Nincs cím>

tiny · 2006. Jan. 28. (Szo), 13.50
Én is :)
Mr.Tiny [http://tiny.uw.hu]
9

<Nincs cím>

-zsolti- · 2006. Jan. 28. (Szo), 14.23
Értjük a célzást :-) Bár nem tudom, miért akadály néhány sor a hozzászólások végén - más fórumokban is látni ilyet. Szerintem személyesebbé teszi a beszélgetést, mint egy akármilyen ikon. Ettől függetlenül nekem 8.

Üdvözlettel: Liebig Zsolt
SWEN INTERNET
10

Elkülönítve legyen

attlad · 2006. Jan. 28. (Szo), 15.18
Szerintem mindenképp hasznos, ha különböző adatok nem vegyítve, hanem külön-külön vannak tárolva. Pl. az aláírással se lenne semmi baj, ha az nem a hozzászólás részeként lenne jelen, hanem külön és csak megjelenítésnél fűzödne hozzá. (Persze ha a többi user meg kikapcsolhatná az aláírások megjelenítését :)

De pl. egy egyszavas, egymondatos, egylinkes válasz után egy 3-4 soros aláírás nem túl jó, mert nagyobb hangsúlyt kap mint a lényeges rész, sok alkalmazásban az aláírások (felesleges részek) kevésbbé feltűnően jelennek meg pl. kisebb betűvel (sok fórumon), halványabb színnel (Mozilla Thunderbird), vagy alapból elrejtve/összecsukva (GMail), talán nem véletlenül van így.

Én mondjuk azokat se értem, akik pl. minden e-mail végére odaírják az összes elérhetőségüket pl. egy darab kontakt webcím helyett. Ha minden csak egy helyen van tárolva, akkor ha változtatni akarsz rajta, könnyen tudsz, ha vegyítve, akkor az úgy is marad, nehezen lehetne változtatni.
11

tárolás

Hojtsy Gábor · 2006. Jan. 28. (Szo), 15.28
Igaz, valóban ez a Drupal "tervezési" hibája. Illetve még ezen felül annak, aki úgy használja, ahogy a netikett szerint sem etikus dolog (több link, üres sorok az aláírásban, stb). Ennek "veszélyét" tényleg úgy tudjuk elkerülni, ha az aláírás helyett "feléírást" támogatunk, vagy egyszerűen nem támogatjuk az aláírást. Akárhova is tesszük a honlap linket (csak a felhasználó saját oldalán vagy minden hozzászólás felett), akkor is nofollow van/lesz rajta, mint ahogy most is, úgyhogy a keresőtrükközésen ez nem sokat változtat.

Különben Zsoltnak válaszolva szerintem nem lesz egy aláírás attól személyesebb, ha valaki a cégére hivatkozik benne. Ez jellemzően éppen ellenkezőleg szokott lenni. Ismerős az "egyéni véleményem nem egyezik meg a cégemével/munkáltatóméval" disclaimer.
14

<Nincs cím>

-zsolti- · 2006. Jan. 28. (Szo), 16.12
Nem az aláírás lesz személyes a cégnévtől hanem a beszélgetés az aláírástól. (Szvsz én utóbbit írtam.) De lehet, hogy ez csak az én hóbortom, hogy szeretem tudni, akivel beszélek az nagyjából kicsoda, mit csinál, stb. Ezentúl majd ellátogatok akkor a személyes adataihoz.

<!-- sign was here :) R.I.P. -->
12

egy darab kontakt webcím

pint3r · 2006. Jan. 28. (Szo), 15.40
"Én mondjuk azokat se értem, akik pl. minden e-mail végére odaírják az összes elérhetőségüket pl. egy darab kontakt webcím helyett."

Nem értem mi a kivetnivaló ebben. Az rendben van, hogy egy hozzászólás után nem kell fél oldalnyi aláírásnak lenni, de egy e-mailbe egyáltalán nem árt az elérhetőség.
Az általad vázolt esetben úgy néz ki, hogy elővakarom e-mail-t, lekérem az oldalt és azon megkeresem az illető elérhetőségét, ellenben az e-mailben csatolt esetén csak megnézem az e-mail végén pl.: tel számot aztán már hívom is.

Témához visszatérve, támogatom én is a témában felvetett dolgot.

- pint3r -
13

<Nincs cím>

attlad · 2006. Jan. 28. (Szo), 16.01
e-mailben csatolt esetén csak megnézem az e-mail végén pl.: tel számot aztán már hívom is

Ha régi e-mailt szedsz elő (pl. keresőből, levlista archívumból), lehet már nem él az a telefonszám. Az oldalon nem kéne keresni az telefonszámot, mert a kontakt oldal lenne belinkelve. Azon meg nem kell minden felesleges dolognak lenni. Ezenkívül olyan plusz információk is kényelmesen elférnek, amik egy aláírásban túlzás lenne. Pl. cím térképpel, nyitvatartás, egy kép az épületről vagy hasonló.

(Persze lehet előnye a másik megoldásnak is, ha pl. épp offline van valaki.)
16

nézőpont kérdése

pint3r · 2011. Már. 26. (Szo), 11.00
Lehet egy személyes oldal is elhanyagolt nem karbantartott, ebben az esetben ugyanúgy elévült információ lehet ott.

"Persze lehet előnye a másik megoldásnak is, ha pl. épp offline van valaki."
Így van, nézőpont kérdése a dolog. Mindegyik megoldásnak van előnye és hátránya. Én csak ennek az előnyét próbáltam kiemelni, persze ettől független nem ellenzem a dolgot, sőt...
15

<Nincs cím>

mefi · 2006. Jan. 29. (V), 02.07
A legcelszerubb, a nev melle elhelyezni egy kis ikont, amire kattintva a weboldal jonne be, vagy mondjuk az avatarra.


udv:
mefi
http://mefi.be