ugrás a tartalomhoz

Quick Lookup: AJAX segítség fejlesztőknek

Hojtsy Gábor · 2006. Jan. 16. (H), 10.38
Nemrég blogmarkoltuk a phpFunctions nevű oldalt, amely AJAX technika segítségével teszi lehetővé, hogy a paraméter listáját vagy helyes nevét illetően elfelejtett függvényeknek gyorsan utána tudjunk nézni. Az időközben nyílt forrásúvá vált eszközre építették a Quick Lookup nevű oldalt, amelynek célja, hogy számos webhez kapcsolódó nyelvhez gyors segítséget nyújtson.

A Quick Lookup a kedvencek közé téve, az oldalsávban megnyitásra jelölve könnyedén használható Firefoxban, és más böngészőkben is. Ami azt illeti, Firefox fejlesztőknek kézreálló segítséget nyújt a korábban nálunk is szerepelt devboi kiterjesztés, ami hasonló indíttatásból született, bár gyorskeresés funkcióval sajnos nem látták el. Valójában ennek a kettőnek egy házasítása lenne igazán hasznos, persze a devboi-tól kapott professzionális megjelenéssel.

András már jelezte a phpFunctions blogmark kapcsán, hogy szerinte a fejlesztőkörnyezetnek kell tudnia segíteni az ilyen kérdésekben. Ti mit használtok hasonló kérdéses esetekben?
 
1

Inkább csak érdekes, mint használható

toro · 2006. Jan. 17. (K), 10.01
Hat ez a Quick Lookup inkabb csak egy erdekes kezdemenyezes, mint hasznalhato tool.
Szamomra a "very user unfriendly" kategoriaba tartozik az, hogy egy ismeretlen szamu eredmenylistaban otosevel lehet lepkedni.
Az "str_" keresesre csak a "strftime, strptime, strtotime, stream_bucket_append, stream_bucket_make_writeable" valaszt kapom, holott en kifejezetten az str_replace szintaktikajara lettem volna kivancsi.
Az "str_r"-re megkapom az ahitott eredmenyt, de melle bejon az "str_ireplace" es az "strstr" is, erre verszemet kapok: "str_e" jon, "str_p" nem jon.

Maradok a PHP manual chm verziojanak erosen konyvjelzozott valtozatanal!