ugrás a tartalomhoz

Hogy működnének a felületek kattintások nélkül?

Hojtsy Gábor · 2005. Jún. 16. (Cs), 21.18
Alex Frank készítette el a Don't Click It névre hallgató webhelyet, melynek lényege, hogy a klikkelés szükségessége nélkül működő felületek megvalósítási lehetőségeit tárja fel, dokumentálva a gombos egerek történetét, és a kattintáshoz kötödő számlálókat is. A németországi Essen-Duisburg egyetemén kommunkációs tervezést tanuló hallgató diplomamunkáját érdemes átböngészni. Megtekintéséhez Flash szükséges, de egy próbát mindenképpen megér. Köszönjük attlad-nak, hogy felhívta a figyelmünket az oldalra.
 
1

hat, nem tudom.

ashnur · 2005. Jún. 17. (P), 06.14
hat, nem tudom. pl nalam( athlon 650Mhz ) meglehetosen durvan akad. azonkivul nem szeretem, ha nem mozoghatok nyugodtan az egerrel amikor olvasok.
2

Nagyszerű!!!

Tomek73 · 2005. Jún. 17. (P), 07.40
Nagyszerű!!!
Egyszer klikkeltem :(, de utána sikerült "ráállni".
Nekem bejött. Köszi attlad!

Tomek73
3

Ügyes, de ha mondjuk van

Anonymous · 2005. Jún. 17. (P), 08.25
Ügyes, de ha mondjuk van egy marha nagy manü, akkor az egérrel meg kell kerülni az egész menüt, ha nem a legközelebbi pontra akarok ráállni.

Vagy ha a képernyő tele van linkkekkel, akkor aztán lehet a labirintusban kavarni.

Ügyes játék, de szerintem nincs jövője. (Hányszor hallottuk már ezt, nem!!!)
4

leszedték?

Anonymous · 2005. Jún. 17. (P), 11.13
megvan valakinek mentve?
5

Pff

PAStheLoD · 2005. Jún. 18. (Szo), 11.52
Mikor a "vendégkönyvbe" akarok írni, hogy lehet kattintás nélkül a textboxra tenni a fókuszt, hogy végülis írhassak bele? Amúgy nem nehéz megállni h. ne klikkeljek, csak ez így lassú (hogy nem klikk van, hanem ráviszed, körözöl , áthúzod ..etc) , csicsás, nem egyértelmű h. melyik gomb melyik nem.
6

Logika

attlad · 2005. Jún. 18. (Szo), 12.17
Ha írni akarsz, akkor ahhoz úgyis a billentyűzetet kell használnod, akkor meg már tudsz nyomni egy tabot előtte, nem? :-)

Attila
7

Lehet egérrel is

Jano · 2005. Jún. 18. (Szo), 12.36
Láttam olyan eszközt amin billentyűzet nélkül és kattintás nélkül lehet írni.
A lényeg, hogy jobbról folyamatosan jönnek elő a betűk mindegyik a saját adott nagyságú területén. A terület nagysága attól függ, hogy mennyire valószínű, hogy azt a betűt szeretnéd írni. A mutatót csak fel és le kell mozgatni a megfelelő terület eléréséhez. Egy kis idő után elég gyorsan lehet vele írni!

Aztán PDA-n van olyan karakter bevivő téglalap alakú felület, ahol úgy tudsz írni, hogy középről elindítod a mutató eszközt egyik oldalra vagy sarokba, majd ott irányt váltasz és végül vissza jutsz a középpontba. Pl. jobb sarok, fel a közepéig, vissza balra az egy betű leírása.
8

Írásbevitel

attlad · 2005. Jún. 18. (Szo), 12.51
Az lehet, mondjuk én a fenti weblappal kapcsolatban válaszoltam. Írással kapcsolatban szerintem még mindig egy normál méretű billentyűzettel a leggyorsabb/legkényelmesebb írni, az összes alternatív megoldás amit láttam nem igazán tűnt jól használhatónak általános célra. Ezt max. majd csak a beszédfelismerő rendszerek tudják megváltoztatni.

Attila
9

Dasher

Jano · 2005. Jún. 18. (Szo), 14.59
Megtaláltam az egyik progi weboldalát: Dasher

Az oldalon a gyorsaságra a következőt mondják:
The eyetracking version of Dasher allows an experienced user to write text as fast as normal handwriting - 25 words per minute; using a mouse, experienced users can write at 39 words per minute.
10

Máshol is...

thamas · 2005. Szep. 2. (P), 11.19
...észrevették. A hvg.hu-n néhány napja jelent meg egy ismertető, kevéske elméleti kiegészítéssel a felhaszmálói felületekről.

http://hvg.hu/Tudomany/20050830klikk.aspx

Üdvözlettel:
Hajas Tamás
http://thamas.hu