ugrás a tartalomhoz

Felkészülés a Zend vizsgára

Hojtsy Gábor · 2005. Ápr. 12. (K), 13.40
A Zend PHP Certification Exam célja, hogy olyan követelményeket állítson a vizsgázók elé, melyek a biztos PHP tudás bizonyítására alkalmasak. Bár hazánkban nem valószínű, hogy ennek a vizsgának a letétele követelményként megjelenne valamely állás- vagy munkahirdetésben, a Zend lehetővé teszi, hogy legalábbis eljátszhassunk a gondolattal, hogy milyen kérdésekre kellene válaszolnunk egy ilyen teszt keretében.

A Zend PHP Certification - Self Test nyolc mintakérdést tartalmaz, melyeket érdemes kipróbálni. Chris Shiflett is végigment a kérdéseken, és szánt rá némi időt, hogy megmagyarázza a helyes válaszokat is.
 
1

Nyolcból három... :(

Granc Róbert · 2005. Ápr. 12. (K), 15.26
3 válaszom lett jó a nyolcból, dehát pont ezért van mindig kéznél a PHP manual... :D

/r.
2

4 helyes

dtaylor · 2005. Ápr. 12. (K), 20.09
Ez kesz... Kicsit ijeszto szamomra, h. ilyen lexikalis tudast kernek...
count ("123"), mi van a register_globals-al... eh...

PHP manual rulz.

--
[ Dönci ]
3

Hm

Török Gábor · 2005. Ápr. 12. (K), 21.23
Én nem szólhatok semmit, egy hibát vétettem, de úgy érzem, nem feltétlenül lexikális tudásra kérdeznek rá. Aki már egyszer is használt például count()-ot, kizárt, hogy ne emlékezzék a működésére. A printf()-es példa bármilyen más programozási ismeretből kitalálható, az F jelölő önmagáért beszél. A substr() tényleg egy olyan, amely manuálos eset, szerintem is. A logikai kifejezéses és a visszatérési értékes példa egy-egy alapvető ismeretre kérdez rá. A register_globals is szerintem önmagát adja. A class deklarációs résznél tippeltem, rosszul. Még sohasem próbáltam megtörni ilyettébb, de nem is nagyon látnám értelmét.

--
slink
4

Huuuu öcsem

Anonymous · 2005. Ápr. 14. (Cs), 00.44
le a kalappal elotted, te egy meno csavo vagy.
5

jaja

gerzson · 2005. Ápr. 14. (Cs), 15.30
ez szerintem sem volt annyira vészes. Szvsz, nehéz formálisan mérni a komoly programozási munkából táplálkozó tapasztalatot. Gondolom az a cél, h. azok kapjanak ilyen papírt, akiknek sok ilyen apró trükk a fejükben van. Ennek az alábbi okai lehetnek:
  • ne kelljen minden apróságért a manualba temetkezniük
  • gyorsan tudjanak reagálni, ha hibát kell keresni
  • aki ilyeneket tud fejból, az már láthatott sok mindent, kipróbálhatott sokféle megoldást, és talán kialakult benn vmi kép arról, h. mit hogyan a legjobb megcsinálni.

A http://www.blueshoes.org oldalán is megjelent már régebben egy hasonló tesztsor.
testing can reveal the presence of errors, but never their absence. - Edsger Dijkstra
8

hát

bbalint · 2005. Ápr. 14. (Cs), 22.49
ez a blueshoesos már keményebb dió volt, bár már régen, egy messzi messzi galaxisban ... még próbálkoztam egyszer véle; mos' négy hibám lett, bár azt írta ki, hogy nem válaszoltam minden kérdésre (pedig én -aszem- igen!)

a zend-es tesztsor hozzá képest igen könnyű,

bbalint
6

Ez jó!

Mara · 2005. Ápr. 14. (Cs), 16.11
Kipróbáltam...
Nekem is 3 találatom lett, de nagyon nem tudok se angolul, se php-ül... :) Még csak most tanulom. Szerintem jó dolog egy ilyen teszt, bár kétlem, hogy én addig eljutok.
7

itt is van egy, most

toxin · 2005. Ápr. 14. (Cs), 21.26
és életszerű, na ne már :)
http://www.blueshoes.org/en/developer/syntax_exam/