ugrás a tartalomhoz

Verseny különdíjak

Bártházi András · 2005. Jan. 13. (Cs), 14.28
Versenyünk elindítása óta számos tartalom érkezett be hozzánk, de ezek főként a blogmarkokra korlátozódtak, más típusú tartalomból viszonylag keveset kaptunk (eddig). Ennek kapcsán három különdíjat jelentünk be a három legtöbb FAQ kérdés-válasz párt beküldő versenyzőnk részére.

Természetesen nem baj, hogy blogmarkból érkezett be a legtöbb, hiszen a blogmarkok lényege pont az, hogy könnyen beküldhetőek, bárki számára egyszerűvé teszik a részvételt, s tavalyi statisztikáink is azt mutatják, hogy sokkal több jelent meg belőle, mint minden más anyagból (érthető módon). Ennek ellenére viszont úgy döntöttünk, hogy olvasóinkat szeretnénk külön motiválni egy kicsit arra is, hogy a közeljövőben induló FAQ gyűjteményünkben minél több anyag jelenhessen meg. Ehhez a Pearson Education felajánlása kapcsán lehetőségünk is adódott különdíjak keretében.

Ezúton jelentjük hát be versenyünk díjainak három More Eric Meyer on CSS könyvvel való gyarapodását. A könyveket különdíjként lehet megnyerni, s azt a három beküldőt díjazzuk, akik a legtöbb (a verseny szabályai szerint elfogadott) FAQ kérdés-válasz párt küldik be. Az így beküldött tartalmak természetesen beszámítódnak pontszámként is a versenybe, így lehetőséget adnak arra is, hogy valaki az élmezőnybe kerüljön.

További jó versenyzést kívánunk!
 
1

Ez nagyon jó.

sajt · 2005. Jan. 13. (Cs), 14.55
Hogyan tudom a GYÍK-omat beküldeni?
2

E-mailben

Bártházi András · 2005. Jan. 13. (Cs), 15.06
Idézet: "A tartalmak beküldését a Weblabor erre szolgáló felületén tudjuk fogadni. Ez alól a cikkek és FAQ gyűjtemények kivételt képeznek, ebben az esetben OpenOffice által olvasható, vagy böngészőben megtekinthető, formázásoktól mentes (értsd: csak címsor és paragrafus elemeket, illusztrációkat tartalmazó) tartalmat várunk."

-boogie-
3

Letölthető minta fejezet

Jano · 2005. Jan. 14. (P), 11.04
A könyv második fejezete letölthető ingyen pdf formátumban:
Styling a Photo Collection Using CSS

A minta fejezet projekt témája: fotógaléria kialakítása.
4

Igazából miről is kellene

gerzson · 2005. Már. 7. (H), 15.10
Igazából miről is kellene szólnia egy FAQ-nak?
5

FAQ

Bártházi András · 2005. Már. 7. (H), 16.58
Egy adott témakörben (pl. CSS, HTML, PHP), egy adott szinten (pl. kezdő) felmerülő tipikus kérdések gyűjteményét, és az azokra adott pár bekezdésnyi válaszokat várjuk a FAQ címszó alatt.

Például (HTML, kezdő):
  • Hogyan épül fel egy szabványos HTML dokumentum?
  • Mik a HTML dokumentum szintaktikájának tulajdonságai?
  • Milyen elemeket használhatok a HTML dokumentum fejlécében?
  • Milyen elemeket használhatok a HTML dokumentum tartalmában?
  • Mire szolgál a title elem?
  • Mire szolgál a meta elem?
  • Mire szolgál a link elem?
  • Hogyan alakíthatok ki paragrafusokat?
  • Hogyan készíthetek listát?
  • Hogyan épül fel egy táblázat HTML kódja?
  • Hogyan szúrhatok be képet a dokumentumba?
  • stb.
Ez egy gyors, hevenyészett, de a lényeget talán megmutató lista volt a lehetőségekről. Nem kizárólag kezdő anyagot, vagy nem kizárólag HTML-ről várunk el, jöhet bármilyen téma, ami a webfejlesztéssel kapcsolatos (programozási és leíró nyelvek, protokollok, valamely nyelv széles körben használt moduljának a bemutatása, stb.).

Ha valami továbbra sem világos, nem ezt vártad válasznak, nyugodtan kérdezzél rá, nem tudom, hogy milyen további részleteket vártok a FAQ-kal kapcsolatosan!

-boogie-