ugrás a tartalomhoz

Hogyan bírják a tartalomkezelő rendszerek a nagy terhelést?

Hojtsy Gábor · 2004. Júl. 26. (H), 07.43
A MamboServer tartalomkezelő rendszer fórumának egyik felhasználója, akiről csak annyit sikerült kideríteni, hogy Gayle becenévvel szerepel, érdekes felmérését végzett. Fogott néhány tartalomkezelő rendszert azok alapbeállításaival, és a sebesség javítására vonatkozó összes opciót bekapcsolta, majd megnézte, hogy mi történik, ha nagyon nagy terhelésnek veti alá azokat (szimulálva egy Slashdot effektet).

A napokban publikált eredményei azt mutatják, hogy a weblap gyorsítótárazást használó rendszerek (az e107 és a Drupal) teljesítenek a legjobban ha nagy terhelés alatt kell megjeleníteni az oldalakat, az e107 minden szempontból a legjobb teljesítményűnek mondható. Ahogy az ábrákból is látszik, a Xaraya többnyire siralmas teljesítményt nyújtott, ezért ez alapján a mérés alapján nem ajánlható nagy terhelést viselő környezetbe.

Mindenesetre megjegyzendő, hogy mint minden összehasonlítás, ez is adott hardveren, adott konfigurációkkal futó szoftverekkel készült, mely kedvezhetett egyik-másik rendszernek. A PostNuke kapcsán meg is jegyzi a szerző, hogy a MySQL lekérdezés gyorsítótárazás beállítása a szerveren sokat segített a PostNuke teljesítmény mutatóinak.
 
1

Hehe

kisstoth · 2004. Júl. 26. (H), 08.11
Ebben már csak az a poén, hogy az eZ Publish kimaradt... Kíváncsi lennék az eZ eredményére... ;)

--
Kiss-Tóth Marcell
Programming.hu főszerkesztő