ugrás a tartalomhoz

Tartalomtörténet - avagy miből lesz a cserebogár

Hojtsy Gábor · 2004. Júl. 16. (P), 13.26
Az utóbbi napokban néhány érdekes dolgon ötleteltünk a szerkesztők levelezési listáján, és ennek kapcsán merült fel bennem, hogy meg kellene nézni, "történelmi összehasonlításban" hogyan állunk most a tartalom publikálás és a közösségi aktivitás terén. Mint általában, engem nem igazán érdekelt, hogy mennyien olvasnak minket, hanem sokkal inkább az, hogy mennyien vesznek részt az életünkben. Ennek mérői a beküldött tartalmak és hozzászólások.

Kíváncsiságom arra vezetett, hogy elkészítsem a lent látható ábrát, mely azt mutatja, hogy mennyi tartalom (hír, cikk, fórum téma, stb) jelent meg az oldalon (kék színnel), illetve mennyi hozzászólás érkezett ezekre (vöröses lila színnel). A könnyebb azonosíthatóság érdekében megjelöltem a fontosabb fordulópontokat, így jobban követhetővé válnak a trendek.

A PHPInfo/Weblabor tartalomtörténete


Az utóbbi idők jelentős tartalom beküldés ugrása elsősorban a blogmarkoknak köszönhető, melyre egyre jobban odafigyelnek olvasóink is, egyre több hozzászólást kapunk ezekre is. Az utolsó hónap számai természetesen nem véglegesek, hiszen még csak július közepét írjuk.

A bíztatóan növekvő hozzászólás szám ugyanakkor azt mutatja, hogy egyre többen szeretnének részt venni, véleményt mondani, hozzátenni ahhoz, amit megjelentetünk, és én ezt tartom a legfontosabb eredménynek. Remélem a trend folytatódni fog.
 
1

Remélem a trend folytatódni fog.

kmm · 2004. Júl. 16. (P), 13.43
csak ne legyen trendi...
:-)

--
üdv: kmm...
2

Tényleg!

prodg · 2004. Júl. 16. (P), 14.09
A születésnapi képeslapokból mennyi érkezett? Meg lehet tudni? Másik ötlet : be kéne scannelgetni és felrakni! :)))))))
3

Egyjegyű :(

Hojtsy Gábor · 2004. Júl. 16. (P), 14.25
Szerintem kevés, mások szerint meg túl sokra számítottam...
4

Azaz mennyi?

sajt · 2004. Júl. 16. (P), 17.22
/* sajt */
5

PP tudja

Hojtsy Gábor · 2004. Júl. 16. (P), 19.00
A képeslapok PP-hez érkeztek meg, ezért én nem tudok végső számot modani, ő pedig nyaral.