ugrás a tartalomhoz

Új alkalmazottakat vesznek fel a Netscapehez

Hojtsy Gábor · 2004. Ápr. 23. (P), 15.59
A news.com héten megjelent híre szerint az AOL állásajánlatokat tett közzé a Netscape divíziójában betölthető pozíciókra. Jeremy Liew, a Netscape.com írányítója azt nyilatkozta, hogy újra kívánják éleszteni a szunnyadó Netscape márkát. Véleménye szerint a Netscape teljesen új irányokon is elindulhat, bár továbbra is fenntartják a jelenlegi üzleti érdekeltségeiket az 'ezüstérmes böngészőt' és a 'bronzérmes általános portált' illetően.

Ez már csak azért is érdekes megjegyzés, mert korábban azt nyilatkozták, hogy a böngésző kiadásának további folytatásától eltekintenek. Úgy tűnik, hogy ezen lépés hibájáról meggyőzte őket az utóbbi időben jelentősen erősödő nyílt forrású mozgalom térhódítása (gondoljunk csak a Novell vagy a Sun lépéseire), illetve az, hogy az új fejlesztések hiánya ellenére 18 millió letöltést regisztráltak az utóbbi évben a böngészőt terjesztő oldalon. Részletek a news.com hírében.
 
1

Netscape újjászületés

Zorius · 2004. Ápr. 23. (P), 22.40
Hát ez tényleg nagy hír! Már alig várom a következő verziót. Megrögzött Netscape rajongó vagyok.
A múltkor kicsit megijedtem, amikor az AOL bejelentette, hogy folytatni kívánja a Netscape-et, mert még mindig nagyon népszerű (értsd lé lehet benne), de úgy, hogy explorer motorra Netscape design húzva... micsoda? Nem normálisak. Na akkor formáznám le a gépem, amikor ezt megérem. Annak meg mi értelme lenne? Inkább akkor felejtsük el az egészet.

De ez a hír pozitív, sőt azt hallottam, hogy a legújabb Moz motorral fog menni...


Sirály