ugrás a tartalomhoz

Elérhető a Drupal felület magyar fordítása

Hojtsy Gábor · 2004. Ápr. 5. (H), 07.19
A hétvégén vált elérhetővé a Drupal CVS szerveren a többek által kért magyar felület fordítás. Ezek között a Weblaboron használt modulok fordításai találhatóak meg. Erőforrás optimalizálási okok miatt érdemes csak azokat a modul fordításokat feltölteni egy új Drupal rendszerre, amelyeket használni is fog az oldal. Nade miként lehet ezeket aktiválni?

A magyar fordítás (egyedülálló módon) úgy készült, hogy egy _general.po állomány tartalmazza a közös üzeneteket, és modulonként egy-egy po állomány tartalmazza a fordításokat. Ezek közül ki tudjuk választani azokat, amelyekre szükségünk van. Az alapcsomagban nem elérhető kiegészítő modulok felületének fordításai a modulok CVS területén találhatóak, a letölthető csomagokban a po alkönyvtárban foglalnak helyet.

A .po állományok a Gettext formátum-meghatározása szerintiek, azaz egy világszerte alkalmazott felület-fordítási standardot követnek. Ennek megfelelően a Drupal localegettext kiegészítésére van szükség az importálásukhoz. Ezen kívül a parancssori msgfmt programra lesz szükségünk a szöveges .po állományokból .mo állományokat előállítandó. Linuxot használóknak közvetlenül elérhető a parancssorból ez a program, és természetesen Windowsra is ingyenesen beszerezhető.
 
1

A hírt melyet meglepődve ma

poke · 2004. Ápr. 5. (H), 19.59
A hírt melyet meglepődve magyarul olvastam a drupal.org-on roppant módon felvidított, köszönöm tinéktek ezt a cselekedetet. A PHP konferencia előadásai, illetve a weblabor tanulmányozása végképp a drupal használata mellett tetette le velem a voksot. Köszi mégegyszer.

PoKE
2

Hibák a letölthető .po fájlokban (_general.po, help.po)

poke · 2004. Ápr. 5. (H), 21.01
Hiba a _general.po fájlban :
_general.po:459: duplicate message definition
_general.po:334: ...this is the location of the first definition
msgfmt: found 1 fatal error

Ki kell törölni az egyiket.

Hiba a help.po fájlban:
help.po:63: end-of-line within string
msgfmt: found 1 fatal error

A 62. sor végén hiányzik a idéző-jel

PoKE
4

Javítva

Hojtsy Gábor · 2004. Ápr. 6. (K), 22.32
Most már helyesen van fent a cvs.drupal.org-on is. Kösz. Nem tudom még nekünk hogyan ment mégis az importálás, de most már mindegy.
3

Elkezdtem én is fordítgatni

poke · 2004. Ápr. 5. (H), 22.56
Elkezdtem én is fordítgatni a drupalt magyarra, természetesen azokat a dolgokat, melyek szükségesek számomra. Gondolom, nem vagytok oly sokan, akik fordítgatják. Gondoltam segítek, a saját kis hülyeségeimmel, amik összegyűlnek idővel, és használattal. Rzeket esetleg elküldözgessem nektek?

PoKE
5

Nem túl sokan, hehe

Hojtsy Gábor · 2004. Ápr. 6. (K), 22.34
A nem túl sokan az konkrétan szerény személyemet jelenti. András segített be a bbcode modul fordításánál. A fordításoknál látszik, hogy egy-két nagyon hosszú szöveget nem magyarítottam (még) időhiány miatt.
6

Elakadás... :(

AT · 2004. Ápr. 20. (K), 01.18
Küszködök már jó ideje, hogy a .po fájlokat importáljam a beállított magyar nyelvhez... nem megy...
... na már megy... - nem konvártaltam át .mo-ba :(

Ha már itt vagyok: van valami eccerű megoldás arra, hogy postnuke mysql adatait átkonvertáljam drupalba?

Amúgy meg: köszönet a drupal magyarításáért! :)))
7

Import

Anonymous · 2004. Ápr. 22. (Cs), 12.20
Hali!

Hogyan lehet ezeket a po fileokat hasznalni ?

tejfel
8

Olvastad?

Anonymous · 2004. Ápr. 22. (Cs), 14.51
A hírt elolvastad? Nem úgy tűnik.