ugrás a tartalomhoz

SQLite 3.2.0

Bártházi András · 2005. Már. 22. (K), 20.52
Megjelent az SQLite adatbázismotor új, 3.2.0 verziója. Ez a verzió végre teljeskörűen támogatja az ALTER TABLE ADD COLUMN utasításokat, illetve egy a legutóbbi verzió óta felfedezett tranzakciókezeléssel kapcsolatos hibát is javít.

Az SQLite egy nagy tudású kompakt SQL adatbázis motor (szerver nélkül), mely az SQL szabványból rengeteg dolgot megvalósít. Az új verzió további kisebb újdonságokat is hoz, aki használja, érdemes lehet frissíteni, illetve aki nem használja még, vetni rá, illetve dokumentációjára egy pillantást.
 
1

SQLite 3.2.0

Anonymous · 2005. Már. 25. (P), 01.10
Mit ér ez nekünk, ha a php-hoz csak 2.4-es sqlite modul van?
Pedig ez az ALTER TABLE igencsak jó lenne! :)

Lassacskám egy éve nem nyúltak hozzá:
http://pecl.php.net/package/SQLite

Gyulus
2

libsqlite illesztés

Hojtsy Gábor · 2005. Már. 25. (P), 22.22
Mivel az egész PHP kiterjesztés egy libsqlite illesztés, valószínűleg nem lehet olyan nagy macera új libsqlite-ot berakni alá, nemde? Bevallom félve az alapos választól, hogy nem próbáltam :)
3

egy pici probléma...

chx · 2005. Már. 30. (Sze), 19.48
... az SQLite3-nak a világon semmi köze nincs az SQLite2-höz. Az összes API hívás megváltozott, a neve után került egy hármas. Az adatbázis bináris formátuma megváltozott, és nem kiszúrásképpen, tényleg jelentős változások vannak benne.

PHP-hez illesztő a PDO-ban. Majd a PHP 5.1-ben lesz.
4

elhiszem

Hojtsy Gábor · 2005. Már. 30. (Sze), 22.18
Mivel te foglalkoztál vele behatóbban, elhiszem, bár azok az indokok, amiket itt leírtál, nem nehezítik meg a PHP illesztés aktualizálását, a PHP-nek tökmindegy a bináris formátuma, a belső jelentős változásai... A hármast meg search and replace funkcióval fel lehet venni... :) De feleslegesen ezen túráztatnunk egymást.