ugrás a tartalomhoz

Komoly ráncfelvarrások a Perlen, avagy közeleg a 6-os verzió

Bártházi András · 2004. Feb. 26. (Cs), 09.01
"A modern szkript nyelvek nagypapája alapos ráncfelvarráson esik át mostanában. A Perl, a magas szintű programozási nyelvek egyikeként alapvető szerepet játszott az internet létrejöttében annak korai szakaszaiban, most pedig alapvető felújításon esik keresztül a szerzője, Larry Wall és a Perl fejlesztői közösség kezei alatt."

A Yahoo Perl Gets Extreme Makeover című cikkében bemutatja, hogy milyen változások vannak folyamatban, mikor várható az új verzió megjelenése. Áttekintést olvashatunk a nyelv múltjáról, jelenéről és jövőjéről.

Úgy gondolom, hogy mindenképpen figyelemreméltó, és nagyon intuitív nyelv alakul majd ki, mire megjelenik valamikor másfél éven belül a stabil Perl 6-os, s bár addig még hosszúnak tűnhet az út, nem árt fél szemünket rajta tartani a technológián. Azt se felejtsük el, hogy nemrég olvashattuk, hogy a Nokia tervezi a Perl-t beépíteni telefonjaiba, illetve azt is, hogy már felmerült az is, mi lenne, ha a PHP következő motorja a Perl 6 alapját képező Parrot lenne, mely a Microsoft köztes nyelvéhez és virtuális gépépéhez céljaiban hasonlító megoldásokkal teszi majd lehetővé több nyelven készült komponensek integrálását.

Kapcsolódó linkek:

A Perl jelenlegi honlapja

A Perl 6-os honlapja

Kapcsolódó híreink:

Van-e jövője a Perlnek?

Amikor két ember elhatároz valamit