ugrás a tartalomhoz

Új komplett CSS ismertető: Selectutorial

Hojtsy Gábor · 2003. Dec. 8. (H), 15.36
A MaxDesign.com oldal szerkesztői már bizonyítottak a Listamatic, Listamatic2, Listutorial és Floatutorial ismertetőikkel, melyekre mi is felhívtuk a figyelmet. Most megjelent a Selectutorial, amit nevéből ítélve a CSS kiválasztók oktatóanyagának gondolhatunk. A dokumentumkészlet azonban ennél sokkal több. A CSS-t alapjaitól mutatja be a HTML dokumentumok szerkezetétől kezdve a CSS-ben használható megjegyzésekig.

A Selectutorial a korábbi ismertetők hagyományaihoz híven nemcsak az elméletet világítja meg, hanem nagyon informatív példákkal és világosan érthető ábrákkal illusztrálja is az egyes pontokat. Ráadásul mindenütt említést tesz a böngésző támogatásról és további olvasnivalókra is mutat linkeket. A szerzők legjobb technikáit is megpróálja átadni, például hogy nem szükséges minden elemhez class-t vagy ID-t rendelni, hiszen sokszor a környezet is elegendő információt ad, és így már önmagában is állítható kiválasztó egy-egy elemre.

A leírást egy komplett példa zárja egy alap HTML kódból kiindulva, melynek végterméke egy takaros három oszlopos elrendezés.