ugrás a tartalomhoz

MySQL furcsaságok

Hojtsy Gábor · 2003. Dec. 1. (H), 12.36
Az sql-info.de oldalon jelent meg angol nyelven a MySQL Gotchas gyűjtemény, mely olyan MySQL tulajdonságokat, "viselkedéseket" sorol fel és magyaráz meg, melyek a dokumentációnak megfelelnek, tehát nem hibajelenségek, de a felhasználói várakozásnak nem feltétlenül tesznek eleget. A FAQ-szerűen rendezett dokumentum minden esetben kapcsolatokat ad a kézikönyv megfelelő részeire, és saját magyarázatot is ad.

Olyan érdekességekről van szó a dokumentumban, mint például hogy mi történik, ha számokat próbálunk beilleszteni ENUM mezők értékeként (melyek csak karaktersorozatok használatát támogatják), vagy hogy miért nem lehet VARCHAR mezők végére szóközöket tenni, illetve hogy hogyan tárolható február 31-edike egy MySQL tábla dátum mezőjében és miért. Ezek a furcsaságok érdekes módon az adatbázis rendszer dokumentációjában is szerepelnek, de így összegyűjtve még nem találkoztam velük.
 
1

Re: MySQL furcsaságok

Bártházi András · 2003. Dec. 1. (H), 13.06
Teccik. Az oldalon érdemes még elolvasni a PostgreSQL Gotchas-t is, bár ott nincs ennyi furcsaság kigyűjtve (köszönhetően annak, hogy a PostgreSQLben kevesebb van, vagy mert csak nem ismer annyit a szerző, mindenki döntse el maga... :)
2

Re: MySQL furcsaságok

Anonymous · 2003. Dec. 1. (H), 21.40
A postgres-es Gotchas egyik sem Gotchas, mivel mind1ik igy van dokumentalva, es ez az elvart mukodes, mivel ezt is irjak le. Raadasul eleg vilagosan le van irva mindket emlitett dolog a doskiba...
3

Re: MySQL furcsaságok

Hojtsy Gábor · 2003. Dec. 1. (H), 21.46
Kedves Anoním hozzászólónk! Attól tartok nem olvastad el a hírt, mely ismerteti, hogy mit értünk "gotcha" alatt...