ugrás a tartalomhoz

PHP Enabler és Performance Suite a Java Systemre

Hojtsy Gábor · 2003. Nov. 6. (Cs), 17.24
A Zend és a Sun hétfőn jelentette be a PHP Enabler és a Zend Performance Suite megjelenését a Sun Java System platformra. Ezzel a Zend továbblép azon az úton, amelyet a Java integráció kapcsán a Sunnal együttműködve korábban megnyitottak. A Sun természetesen azt reméli, hogy a Java System felhasználói között üdvözölheti majd a PHP használók egy részét, a Zend pedig még jobb eladásokat remél.

A PHP Enabler lényegében a SUN ONE webszerverhez történő illesztést jelent, melyet a Zend cég ingyen és terméktámogatás nélkül bocsát rendelkezésre, a Performance Suite pedig egy már korábban bevezetett Zend termék.

Az erről szóló cikkben idézett Zend kommentátor szerint nagyobb céges környezetben előfordul, hogy tartanak az Apache szerver használatától, a hivatalos terméktámogatás hiánya és a lehetséges hibák miatt. A SUN ONE szerverhez terméktámogatás tartozik, s így kedveltebb nagycéges környezetben. Ezzel a PHP Enabler további "nagyágyúkat" hódíthat meg a PHP számára.
 
1

Re: PHP Enabler és Performance Suite a Java Systemre

Anonymous · 2003. Nov. 6. (Cs), 21.56
Egy régebbi hírnél, amely egy használhatatlan weboldalról szólt a kommentekben azt írta Boogie, hogy gondolkodtok azon, hogy egy kicsit személyesebbre, blogossabbra lehetne venni néha a figurát. Mivel az a hír nem tetszett, ezért az egész ötlet nem tetszett, de most nagyon érdekelne néhány ember személyes véleménye.
Ez a hír most nekünk jó? Nekünk alatt egy átlagos php programozót értek.
2

Re: PHP Enabler és Performance Suite a Java Systemre

Bártházi András · 2003. Nov. 6. (Cs), 23.11
Szerintem egy "átlagos" PHP programozót nem fog érinteni a dolog közvetlenül, de a nagyvállalati felhasználóknak segít ez a lépés megbarátkozni a PHP-vel, vagyis további tért hódíthat meg. A terméktámogatás nagyon sokat ér a nagyvállalati környezetben, személyes példámból tudom: vannak olyan cégek Mo-n is, melyek hivatalosan nem engedélyezik a szervereiken PHP futtatását, mivel nincsen rá support.
3

Re: PHP Enabler és Performance Suite a Java Systemre

Hojtsy Gábor · 2003. Nov. 7. (P), 15.52
Szerintem közvetve jó az átlag PHP programozónak. Nem hiszem, hogy óriási Java System felhasználói tábor lenne Magyarországon. Egy ilyen lépés azonban "komolyabb körökben" is elfogadottabbá teszi a PHP-t, amit még mindig játéknyelvnek tekintenek akik más oldalról tekintenek rá, mint mi... Hasonló hatással lesznek a MySQL utóbbi időben megjelent hírei, melyek mind azt jelzik, hogy "komolyabb környezetben" is elfogadottabbá próbálják tenni a terméket. Namost ez a komolyodás a PHP programozók megbecsülését javíthatja. Na persze nem általánosságban, tehát Pistike nem lesz ettől elismert programozó...
4

Re: PHP Enabler és Performance Suite a Java Systemre

Anonymous · 2003. Nov. 8. (Szo), 14.03
Köszönöm mindkettőtök hozzászólását. Így már tudom, hogy tekintsek erre a hírre :)