ugrás a tartalomhoz

A PHP-PostgreSQL páros Windows rendszeren

Hojtsy Gábor · 2003. Okt. 21. (K), 11.51
Olvasóink nyilván már sok oldalt láttak, ahol az "Adatbázis verzérelt weboldalak PHP és MySQL használatával" cím jelent meg. Ennél sokkal ritkább a PostgreSQL említése, és különösen nem a "Windows rendszeren" megjegyzéssel. A Sitepoint cikkében Johan Faxér ezzel a lefedetlen területtel foglalkozik.

A praktikus látásmódban íródott cikk a PostgreSQL Windowsos telepítését a Cygwin környzet segítségével tárgyalja, de megemlíti, hogy a későbbi PostgreSQL kiadások a natív (Cygwin nélküli) Windows támogatást tervezik.

A telepítést követően Johan a különböző szolgáltatások beállításával foglalkozik, végül pedig a PHP és a PostgreSQL használatára ad egy egyszerű példát, és a használható adminisztrációs eszközöket említi.
 
1

Re: A PHP-PostgreSQL páros Windows rendszeren

Anonymous · 2003. Okt. 21. (K), 12.24
Sziasztok!

Meg a cikk olvasasa elott megjegyeznem, hogy regebben a PostgreSQL windowsos telepitessel foglalkozo oldalan elerheto volt egy UltraSql nevu cuccos beta4-verzioja, ami windows alatt nativ PostgreSQL-t biztositott, igaz csak a 7.3-as verzionak megfelelot. Ha valakit erdekel levelben el tudom kuldeni neki. (felho##kukac##avalon.aut.bme.hu)

Felho