ugrás a tartalomhoz

A PECL új otthont kapott

Hojtsy Gábor · 2003. Okt. 19. (V), 10.39
A PEAR keretein belül működött eddig a PECL, amely a PHP forrás szintű kiterjesztéseinek tárháza. Mint korábban hírt adtunk róla, Wez Furlong a kezébe vette az irányítást, és közösségi könyvtárként definiálta újta a PECL rövidítést. Ennek az elindult folyamatnak a logikus folytatása a PECL kiválása a PEAR-ből.

Ez a váltás elsősorban nagyobb figyelmet von a PECL kiterjesztésekre, másrészt jobban koncentrálja a kódok kezeléséhez és fejlesztéséhez szükséges szolgáltatásokat. Így a PECL "a PHP kiterjesztések sourceforge-a" lehet, feltéve, hogy a szolgáltatásokat tovább bővítik.

A PECL új honlapja a PEAR honlap leágazása tulajdonképpen, és a többi PHP részprojekt oldal szokásait követően hasonló elrendezésben, de saját színösszeállítással jelenik meg. A dokumentáció pontos jövőbeli helye még nem tisztázott, egyelőre az a valószínű, hogy a megszokott PHP dokumentáció részeként szerepelnek majd a PECL kiterjesztések leírásai is, legalábbis addig, amíg egy kritikus számot el nem ér a PECL kiterjesztések számra.
 
1

Re: A PECL új otthont kapott

Anonymous · 2003. Okt. 20. (H), 10.07
Szia Goba!

Errol jutott erintolegesen eszembe, hogy a pear dokumetacioban van egy eleg zavaro dolog, a peldakodok sorait csak
tag valasztja el, nincs \n, igy ha kijelolod es bemasolod egy szovegszerkesztobe, akkor egy sorba irodik ki az egesz. En azt szoktam csianlni, hogy elobb beszurom egy word doksiba es onnan masolom tovabb, de ez eleg kenyelmetlen. Tolmacsolhatnad ezt a megfelelo forumra.

Koszi,
Felho
2

Re: A PECL új otthont kapott

Hojtsy Gábor · 2003. Okt. 20. (H), 10.16
Hehe, OK...