ugrás a tartalomhoz

m0n0wall - teljes firewall PHP-val

Hojtsy Gábor · 2003. Okt. 17. (P), 16.26
A m0n0wall egy olyan FreeBSD alapú tűzfal rendszer, amely kevesebb mint 5MB-ot tesz ki. CD-ről vagy Compact Flash kártyáról indítható, a teljes indulás-idejű konfiguráció PHP-vel történik, majd az automatikusan elinduló webszervernek köszönhetően távolról, web felületen konfigurálható tűzfalat kapunk.

A web felület is természetesen PHP-ben íródott, lehetővé teszi a kereskedelmi tűzfalak által is biztosított legtöbb funkció használatát. A rendszer egy lecsupaszított FreeBSD-n alapul, melyhez thttpd szerver segítségével illesztették a PHP-t. A web felület elérésére https protokollon keresztül is lehetőségünk van.

A m0n0wall egy olyan program mellyel régen kidobásra ítélt gépünket is könnyen és gyorsan tűzfallá tudjuk alakítani, csak a letölthető imaget felhasználva kell indítani a gépet.
 
1

Vas a m0n0wall-hoz

Anonymous · 2005. Júl. 15. (P), 10.56
Már koraábban felhívtak figyelmemet a m0n0wall-ra. Azonban hozza valo vasat nem talalok idehaza. Nem egy kiszuperalt akarmilyen pc-re gondolok hiszen azzzal tele a padlas, hanem egy ilyesmit. A pc ugyanis a feladathoz tul nagy helyet foglal el zajos es a fogyasztasa is nagy.