ugrás a tartalomhoz

Perl Maraton

Bártházi András · 2003. Okt. 15. (Sze), 01.03
Mától minden nap különböző, tömbökkel kapcsolatos tippet olvashattok a Weblabor fejlécében, egészen november végéig. Lesznek kisebb alapkérdések, s lesznek bonyolultabb, talán a Perl guruk számára is újdonságot mondó kérdés-válasz párok. Várunk bármilyen webes témában hasonló gyűjteményeket! Decembertől egy újabb, más (nem Perllel foglalkozó) témakört felölelő gyűjteménnyel jelentkezünk.

A mostani kérdések, válaszok nagyrészt a hivatalos Perl FAQ tömb részének alapján fognak készülni, de törekedni fogok arra, hogy ne csak egyszerű fordítások legyenek, hanem alaposabban megpróbálják körüljárni a tömbök témáját. Az igazi célközönség mindenképp a kezdő Perl programozó. Az időszak végén a terveim szerint egy cikket is publikálni fogok a Perl tömbökről, melyben tutorial szerűen dolgozom fel a témát.
 
1

Re: Perl Maraton

jabba · 2003. Okt. 15. (Sze), 17.06
Ez jo otlet, csak nalam ebbol nem latszik semmi a sotet hatterkep miatt :( Ha el akarom olvasni ki kell jelolnom. A szineken egy kicsit modositani kellene szerintem.
2

Re: Perl Maraton

Anonymous · 2003. Okt. 15. (Sze), 17.31
Ez valóban probléma volt nálam is... A probléma abban rejlik, hogy a böngésződ letárolta az előző CSS állapotát, és még mindig azzal jeleníti meg az oldalt. Töröld a cache-t, és megjavul a dolog.
3

Re: Perl Maraton

Anonymous · 2003. Okt. 15. (Sze), 23.01
Ja, bar engem jobban erdekelne a PHP tippsorozat, ha lenne ilyen, ugyanis perlt nem nagyon hasznal mar senki, csak akinek regebbrol megmaradt valamije es nem akarja atirni PHPre
4

Re: Perl Maraton

Hojtsy Gábor · 2003. Okt. 15. (Sze), 23.03
Na azért ezzel így ebben a formában egyáltalán nem értenék egyet... A PHP fejlesztésének különböző feladataiban sok Perl script például alapvető szerepet játszik...
5

Re: Perl Maraton

Bártházi András · 2003. Okt. 15. (Sze), 23.30
Szeretném jelezni neked, hogy én bizony Perlből élek... ;) Azért nem halok éhen belőle... Egyébként szívesen közlünk PHP tippeket is, ahogyan bármi mást, ha valaki összeszed egy csokorra valót. Én nagyon örülnék neki, és szívesen segítenék benne!
6

Re: Perl Maraton

Anonymous · 2003. Okt. 18. (Szo), 23.05
En is hasznalok Perl-t szinte napi szinten. Nem webfejlesztesre, arra sokkal jobb a PHP szerintem, hanem kulonbozo feladatok automatizalasara, rendszeradminisztraciora, stb. Szoveges allomanyok feldolgozasaban egyszeruen verhetetlen.