ugrás a tartalomhoz

Objektum-orientált tervezési minták PHP-hez

_pp_ · 2003. Szep. 26. (P), 08.33
A közelmúltban sok szó esett a PHP levelezőlistán a tervezési mintákról (design patterns), amelyek különböző gyakori problémákra adnak sablonos megoldásokat. A minták különböző elveket fednek le, nem konkrét implementációkat takarnak, ezért több programozási nyelven is használhatóak. Az egyes nyelveken való megvalósításnál azonban oda kell figyelni a nyelv jellegzetességeire. Éppen ezért hasznosabbak a PHP-re fókuszáló design pattern leírások az általánosaknál...

A PHP levelező listán kialakult eszmecserében "Felhő" ajánlotta a Core PHP Programming könyv harmadik kiadását, melynek ingyen letölthető minta fejezete éppen a tervezési mintákkal foglalkozik.

Ha a tervezési mintákkal ismerkedik valaki, vagy csupán javasolt PHP-s megvalósításokat szeretne böngészni, Harry Fuecks eredetileg ennek a célnak szentelt weboldalán kaphat bőveb információkat. A PHPPatterns.com design kategóriája az alapoktól kezdve (UML diagramok értelmezése a PHP-t alapul véve) rengeteg tervezési mintát bemutat, és sok egyéb hasznos tippel szolgál. Kötelező olvasmány minden OOP-t használó PHP programozónak.
 
1

Re: Objektum-orientált tervezési minták PHP-hez

Anonymous · 2003. Szep. 26. (P), 12.07
Sziasztok!

Ékezetes környezetben az a "Felho" Felhő ;-)

Plussz ha mar igy felmerult ez a tema, erdemes a PEAR reszeinek forraskodjai belepillantani, van koztuk jopar, amit szinte elvezet elolvasni :)

Felho
2

Re: Objektum-orientált tervezési minták PHP-hez

Hojtsy Gábor · 2003. Szep. 26. (P), 15.52
Neved javítva :)