ugrás a tartalomhoz

.PHP (ejtsd DotPHP) a'la ASP.Net

Bártházi András · 2003. Aug. 20. (Sze), 12.33
Megjelent a DotPHP 3.0-ás változata. A DotPHP egy objektumgyűjtemény, mely a webes fejlesztést teszi könnyebbé az ASP.Net-hez hasonló formában.



Minden további nélkül állíthatom, hogy egy érdekes és új szemléletű projektről van szó. Valódi eseménykezelés (mint a Delphi-ben, ASP.Net-ben) áll rendelkezésünkre, munkamenethez és szerverhez ("vágólap") kötött adattárolás lehetősége, valódi Windows alkalmazást szimulálhatunk a böngészőben, web szolgáltatásokat kezelhetünk, hozhatunk létre, vizuális és nem vizuális komponensek állnak a rendelkezésünkre.

A projekt része a web komponensekkel foglalkozó "webcomp" Sourceforge projektnek, ennek következtében a honlapjának címe: http://webcomp.sourceforge.net/.
 
1

Re: .PHP (ejtsd DotPHP) a'la ASP.Net

Bártházi András · 2003. Aug. 20. (Sze), 14.46
Az ASP.Net tud olyat is (igaz, csak Explorerrel), hogy az oldal újratöltése nélkül kommunikál az oldal a szerverrel (nem kell letölteni a változatlan oldalelemeket, stb.). Egy ilyen kezdeményezés az OpenThought is (itt a szerver oldal Perl, de nem kifejezetten bonyolult más nyelvekre megoldani a portolást), mely a böngészők sokkal szélesebb körén képes működni. Itt lehet róla bővebben olvasni: http://openthought.net/.