ugrás a tartalomhoz

PHP Weekly - 66.

Granc Róbert · 2001. Dec. 12. (Sze), 12.22
A 66. heti Zend hírlevélből:

PHP memóriafelszabadítás - az elmúlt néhány hétben hosszú levelezések folytak ezzel kapcsolatban, elolvashatóak itt és itt.

Tartós adatbáziskapcsolatok automatikus bezárása - felhasználói kérés, hogy a maximális számú tartós adatbáziskapcsolat megnyitásakor automatikusan bezáródjonak a korábban megnyitottak. A funkció fejlesztés alatt áll.

Átlátszó sessionazonosítók és XHTML - egy felhasználónak tűnt fel, hogy a PHP átlátszó sessionazonosító (transparent session id) funkciója helytelenül írja felül az XHTML-kompatibilis űrlapokat. A hiba elemzése folyamatban van.

PHP fordítása AIX alatt - egy korábbi hibajavítás újabb hibát okozott, amelynek következtében nem lehetett AIX alatt lefordítani a PHP-t, ez a 4.1.0-ban javításra került.

ODBC_ERROR() - kijavítottak egy hibát, amely egyes esetekben megakadályozta, a megfelelő hibakód visszatérését, de a javítás várhatóan csak a 4.2.0-ba kerül majd bele.

IMAP_RFC822_PARSE_ADRLIST() - javítva a hiba, ahol a függvény átírta az értékként átadott első paramétert. (És igen, ez a függvény valódi neve! :)

OB_GET_LEVEL() - várhatóan a 4.2.0-ban jelenik meg ez az új funkció, amely a kimeneti pufferelés (OB: output buffering) beágyazottságának szintjét mutatja meg. Bővebb infó itt.

A PHP Dev levelezőlista bontása - a héten ismét felmerült, hogy kisebb, specializáltabb listákra kellene bontani a PHP Dev listát, ám mint korábban már többször is, ismét az a döntés született, hogy egy lista marad.

Véletlenebb sessionazonosítók Windows alatt - egyelőre csak egy javaslatról van szó, amely javítaná a véletlenszámgenerálást Windows alatt a sessionazonosítók számára. Részletek később.

PG_CANCEL() - az új funkció lehetővé teszi majd Postgres adatbázislekérdezések megállítását, egyelőre a fejlesztés kezdeti állapotában van, más fejlesztők visszajelzéseit várják ezzel kapcsolatban.

Hiba MySQL puffereletlen lekérdezések - a hibát a MySQL következő verziójában javítják ki, addig is egy, a hibát megkerülő módszer került a MySQL kliens könyvtárba.

EXIT() - a függvény viselkedéséről éledt fel egy hosszas párbeszéd, amikor egy régi listatag újra furcsa viselkedést tapasztalt vele kapcsolatban. A téma az, hogy az exit függvény egész számot (integer) küld visszatérési értékként a stdout kimenetre amellett, hogy a shellben kilépési (exit) státusként állítja be azt. Linkek a levelekre a Zend hírlevélben.

Socket kiegészítő javítások - egy javasolt patch jelentősen javítja a socket kiegészítő hibakezelését és -jelentését.

SNMP 3 támogatás - felmerült a kérés az SNMP 3-as verziójának támogatására, egyelőre nem érkezett még rá érdemleges válasz.

Moduláris/testreszabható GPC szűrők - egy érdekes javaslat szerint a felhasználó számára megszabhatóvá kellene tenni azokat a handlereket, amelyek szűrik, ellenőrzik vagy más módon kezeli a GET/POST/Cookie (GPC) adatokat. Ezek a szűrők lehetővé tennék, hogy a fejlesztők sokkal teljesebben és biztonságosabban kezeljék a webes alkalmazásokba beérkező adatokat. Részletek.

PHP 4.1.0 - több előzetes után, egy téves, a megjelenésről szóló hírt követően végre tényleg itt a 4.1.0, hatalmas mennyiségű új kóddal. Valószínűleg ez a legfontosabb kiadás a korai 4-esek óta. A számos jelentős fejlesztésből:

- Javított teljesítmény

- Javított biztonság

- Drámaian megnövelt teljesítmény és stabilitás windows alatt

- Számos apróbb javítás és fejlesztés



VAR_EXPORT() - ez az új függvény ugyanúgy működik, mint a var_dump(), csak karakterfüzért (sztringet) ad vissza.
 
1

Re: 66. szám

bbalint · 2001. Dec. 20. (Cs), 09.06
hali!

az egyik link(a harmadik) hibásan van beírva, begépelve.

az elejére került egy szóköz, ami urlencode()-dal %20-nak néz ki, így a webszerver neve illegális karaktert tartalmaz, így aki kiváncsi rá, kénytelen kitörölni a %20-t az elejéről...:(

azért, ide is leírom a jó címet:

http://marc.theaimsgroup.com/?t=100789136000059&r=1&w=4

--bbalint
2

Re: 66. szám

Anonymous · 2001. Dec. 20. (Cs), 15.50
A link javítva, köszi!

Robi