ugrás a tartalomhoz

Weblabor Klub - fizetnél napi 40 forintot érte?

Bártházi András · 2004. Aug. 23. (H), 14.00
Igen, PDF formátumban a cikkek jól jönnének
8% (26 szavazat)
Igen, kedvezményes könyvvásárlási lehetőség érdekelne
12% (40 szavazat)
Igen, személyre szabott, bővített hírlevél érdekelne
2% (6 szavazat)
Igen, tárhelyre szükségem lenne
4% (13 szavazat)
Igen, extra cikkek, hírek érdekelnének
3% (10 szavazat)
Igen, érdekes extra szolgáltatások jöhetnek
2% (8 szavazat)
Igen, már most is támogatásként adnék ennyit
4% (15 szavazat)
Nem, nincs ennyi pénzem erre a célra
20% (67 szavazat)
Nem, nem tetszik a dolog
15% (51 szavazat)
Nem, eleve halott az ötlet
31% (107 szavazat)
Összes szavazat: 343
 
1

Hírünk a témában

Bártházi András · 2004. Aug. 23. (H), 14.27
A gondolataink és indíttatásunk teljes megismeréséhez kérlek olvassátok el a kapcsolódó hírünket is. Szívesen vesszük mind a negatív, mind a pozitív hozzászólásokat, a Klub célja ugyanis a leendő tagoknak leginkább tetsző szolgáltatások nyújtása, lehetőségek biztosítása.

-boogie-
9

Napi 40 Forint => Havi 1200 Forint?

Anonymous · 2004. Aug. 28. (Szo), 22.02
A napi 40 forint, az havi 1200 forint körülbelül, vagy nem kötelező minden nap fizetni? Hogy működik ez pontosan?

Én egyébként nagyon ürülnék egy Weblabor logos bögrének, a poló mellett lehetne ilyet is ... reggel ebból inni a meleg kakaót! :)
12

Alapvetően havi

Bártházi András · 2004. Aug. 29. (V), 14.16
A napi negyven forint az csak annak érzékeltetésére szolgál, hogy ez mennyit is jelent egy napra lebontva. A Klub nem napi szolgáltatásnyújtásokról, hanem a Weblabor támogatásáról szól, ezzel fejezheted ki - ha akarod -, hogy tetszik a Weblabor. A tervezett szolgáltatások egyébként nem bonthatóak le napi szintre, de ez szerintem ki is derült eddig is. Ezen felül pár olyan szolgáltatást is nyújtunk, amiért talán magában is megérheti neked, de hangsúlyozottan nem erről szól, csak cserébe adni szeretnénk valamit.

-boogie-
14

számla

Anonymous · 2004. Szep. 2. (Cs), 15.12
A tagdíjról számlát is lehet kérni?
pl.: mint informatikai szaktanácsadás, vagy valami amit el tudnak kisebb cégek is számolni.
A feltüntetett árak bruttó, vagy nettó?
pl.: éves tagdíj befizetése esetén már lehet, hogy megérni a számlát ki is postáznotok.

+ szerintem nagyon jó lenne egy erősebb cms-ekkel foglalkozó rész is. Különösen a magyar vonatkozású dolgokra kihegyezve, fordítás, honosítás stb.
15

Re: számla

Bártházi András · 2004. Szep. 2. (Cs), 15.44
Legálisan szeretnénk a dolgot megoldani, ezért valószínűleg számlát is fogunk tudni adni róla (sőt, másképp nem is lehet szerintem). A feltüntetett árak tervek, így majd ha konkrétumokról lesz szó, akkor kerül sor annak meghatározására, hogy mennyi a nettó és mennyi a bruttó ár.

Most valószínűleg lesz egy pár hét, amíg dolgozunk az ügyön, átgondoljuk, a Klub indulása kb. október, november fele várható. Addig még szerintem kikérjük a véleményeteket pár kérdésben.

Miről szól egy fordítással, honosítással foglalkozó CMS-ről szóló cikk?

-boogie-
16

magyar cms

Anonymous · 2004. Szep. 3. (P), 09.57
Nem konkrétan cikkre gondoltam, hanem pl. a linkgyűjteményben lehetne olyan kategória, ahol a fordítások össze lennének gyűjtve. Ill. a hírekben is lehetne róla szó.
Lehet, hogy nem találtam meg a megfelelő fórumot, de szerintem eléggé szét van forgácsolódva általában a webes (pl. cms, ecommerce, stb) programok magyarítása. A projektek honlapján sokszor csak régi, vagy nagyon gyenge változatokat lehet megtalálni. És a projektek weblapján is vagy nehéz őket megtalálni, vagy több is van. De az mindenképp probléma, hogy a projekt - általában angol nyelvű - fenntartója nem tudja eldönteni, hogy melyik fordítás jó, rossz stb. Szerintem erre legalkalmasabb egy magyar oldal lenne. És melyik ha nem a Weblabor? Szerintem arra kis országunkban hiába várnánk, hogy akár a főbb néhány tucat cms-nek (ami pl.: az opensourcecms.com -on is fent van) olyan erős fejlesztő tábora legyen, hogy saját portált tarson fenn, akárcsak magyarítási szempotnból.
Legalább a linkajánlóban lehetne szavazni, vagy megjegyzéseket fűzni hozzájuk, az már sokat segítene a gyorsabb kiválasztásban. Lehetne mindegyikhez alkategória pl. moduljaihoz is.
Lehetne pl. "wanted" lista és aki tud hozzá jó megoldást az ajánlhatna is.
Lehetne beküldeni konkrétan, vagy csak linkkel magyarításokat is. Mert ugye magyarításból is lehet többféle (pl tegező, magázó), a projektek hivatalos weblapján meg sokszor eleve csak egyféle lehet.
A fórumban is jobban szét lehetne bontani a különböző cms jellegű rendszereket.
2

Nemek?

Bártházi András · 2004. Aug. 23. (H), 15.34
Aki szavaz, kérem kommentálja is azt, hogy miért szavazott: személy szerint azt gondolom, hogy aki érdeklődik, az több dolog iránt is érdeklődhet, viszont csak egyvalamit tud bejelölni, másrészt akinek nem tetszik, halott ötletnek tartja a dolgot, biztos ki tudja fejteni, hogy miért?

Nem csak egy, hanem több szolgáltatást is szeretnénk indítani (és nagyon számít, hogy mit érdemes), illetve lehet, hogy valami félreértés miatt nem tetszik a dolog.

-boogie-
10

Nemek.

mepet · 2004. Aug. 29. (V), 09.22
En peldaul mindig is ugy gondoltam, hogy nem helyenvalo dolog egy webes szolgaltatasert penzt kerni...
A konyvvasarlasi kedvezmenyes dolognak (azt nem online szolgaltataskent ertekeltem) sem lenne sok ertelme szerintem, mert amennyivel kevesebbet fizetnek a konyvert, annal tobbet kene nektek; akkor mar miert ne a boltnak fizessem ki azt a par forintot?
Nekem, es szerintem eleg sok mas olvasotoknak is az az elve, hogy minden akkor a legjobb ha ingyenes. Nem csak a szoftverek, vagy a nyilvanos wc-k, hanem a webes szolgaltatasok is...
11

Ha valaki megcsinálja

Hojtsy Gábor · 2004. Aug. 29. (V), 13.06
Persze. De mint tudjuk semmi sincs ingyen. Az, hogy egy nyilvános WC ingyen van, az annak köszönhető, hogy az üzemeltető önkormányzatnak befizetett adót szépen oda csoportosítják, tehát végső soron előre fizeted a szolgáltatást, még akkor is, ha nem használod.

Ezen a webhelyek alkalmazunk egy "reklámmentes" irányelvet, ami azt jelenti, hogy a fizetett hirdetésekkel elvi kifogásaink vannak. Úgy gondoljuk, hogy nem lehetséges olyan minőségű és mennyiségű reklámot ide tenni, ami nem húzná le az oldalt. Én például szinte lehetetlennek tartom a devshed olvasását az áradó reklámok miatt.

Jelenleg semmilyen közvetlen előnyünk nem származik az oldal üzemeltetéséből, és a klubból befolyó pénzt sem magunkra szeretnénk fordítani, hanem vissza kívánjuk forgatni, azaz jobbá szeretnénk tenni az oldalt. Most is vannak néhányan, akik szívesen segítenek, de tudjuk, hogy nem mindenki engedheti meg magának / nem olyan önsanyargató, hogy ingyen résztvegyen a munkában. Az ilyen szakmailag értékes (ám családjuk éhezésében ellenérdekelt) személyeket tudnánk például valamilyen formában segíteni.

Ingyenes szolgáltatás nem létezik. Hogy egy kicsit félretegyük a többesszámot, és egyértelműbb legyen: én péládul becsületesen fizetem évente a domain után járó díjat a regisztrátornak. Én fizetek érte, hogy szabadidőmet arra fordíthassam, hogy ti ellenszolgáltatás nélkül olvashassátok a friss és korrekt információkat. Mindezek ellenére nem én szeretnék pénzt kapni, hanem újabb emberek bevonását szeretném segíteni még több ingyenesen beadott munkámmal, úgy hogy ezek az új emberek kapnák a pénzt a hozzájárulásukért. Nem tudom érthető-e?
13

Ertheto.

mepet · 2004. Aug. 30. (H), 07.00
Igy mar erthetobb. Lehet, hogy ez a jo megoldas, nem tudom. Biztos tobbet gondolkodtatok ezen, mint en. Az is biztos, hogy tobben fogjak ezt a klub dolgot igenybe venni, mint pl egy PayPal linket hasznalni. (Nem volt tul jo pelda, mert azt hiszem a PayPallel nem is lehet Magyarorszagra kerni a penzt.) Ha tenyleg elindul, oszinten remelem, eleri a celjat.
En mellesleg 0 keresettel rendelkezem (kozepiskolai diak vagyok), ugyhogy ha akarok sem tudok segiteni ilyen formaban. :(
3

jo otlet

kmm · 2004. Aug. 23. (H), 15.52
jo otlet, csak az arak ne szokjenek az egbe :D
remelem igy meg jobb lehet a weblavor (most ez az 1 portal amit nep mint nap tobbszoris megnezek, igaz az rss miatt mar csak akkor ha olyat latok ami erdekel)!

--
üdv: kmm...
4

Többet úgyse fizet senki...

Bártházi András · 2004. Aug. 23. (H), 16.27
Ez az ár lett belőve, mint kb. megfizethető összeg. Több nem lesz belőle várhatóan, legalábbis nem a felsorolt szolgáltatásokért. Inkább lesznek a klubtagok számára kedvezményes ajánlatok.

-boogie-
5

Szerintem a diákoknak adjato

Anonymous · 2004. Aug. 23. (H), 21.06
Szerintem a diákoknak adjatok jelentős kedvezményt, mert az utóbbi években brutál módon emelkedtek az egyetemisták és főiskolások költségei és minden kiadás "fáj" legtöbbjüknek, viszont biztosan sokan olvassák az oldalt. Egyébként mértétek már, hogy az olvasók hány százaléka diák?

Én több pontot is bejelöltem volna és a napi 40 Ft teljesen jól lett belőve, benne vagyok.

Goldolkoztatok már Weblabor Merchandise-on? Milyen jó lenne egy Weblabor póló </dev> felirattal 3000-ért... (Hát utóbbi lehet, hogy tényleg halott ötlet, nemtom szavaztassatok és hirdessétek a Weblabort sok helyen, különben nem fog emelkedni a látogatottság akkor sem, ha ti írjátok a legjobb cikkeket széles-e országban)

üdv
Freki
6

Diákok és egyéb

Bártházi András · 2004. Aug. 23. (H), 22.59
Diákok: kedvezmény be van tervezve, igazán brutál kedvezménynek nincs értelme, csak ha tényleg nagyon sok diák jön: mert az eredeti összeg sem nagy. Értsd: havi 20.000-30.000 Ft-tal lehetne igazán kezdeni valamit, ami minőségi javulás lenne, de ha 100 Ft-ért adjuk a tagsági díjat, azt szinte beszedni sem érdemes. De ezt még nem gondoltam végig, és ez a személyes véleményem. Ha rá tudsz világítani, hogy ebből lehetne hasznunk, vagy ha konkrétabban jelzed, hogy mit értesz brutális kedvezmény alatt, akkor jobban tudok reagálni. ;)

Több pont bejelölése: no, ezt nem értem. Mit értesz ez alatt?

A póló felmerült, lesz is előbb-utóbb, de ennek is energiába és befektetésbe kerül az elkészítése, majd valamikor időt szakítunk rá.

Köszi az értékes hozzászólást!

-boogie-
7

Diákok: 30-50% kedvezmény

Anonymous · 2004. Aug. 24. (K), 17.38
Diákok: 30-50% kedvezmény

A több pont alatt azt értettem, hogy ugyan a szavazásban hátulról a negyediket jelöltem, de több választási lehetőség is szimpatikus volt, pl. a kedvezményes könyvvásárlás, szóval legszívesebben többet is bejelöltem volna.

üdv
Freki
8

OK

Bártházi András · 2004. Aug. 24. (K), 17.45
Igen, ilyenben gondolkodtunk mi is.

-boogie-
17

Az ennyit már támogatáské

tlof · 2004. Szep. 20. (H), 11.40
Az ennyit már támogatásként is megadnék -et jelöltem. Ha lehet, akkor egy évben egyszer fizetnék, és jól elszámolnám a költségét. Igy ti is jól jártok, mert van bellőle pénzetek, és én is.

U.I. Végre rájöttem a jelszavamra...
---...---
TLoF
18

Köszönjük

Bártházi András · 2004. Szep. 20. (H), 13.46
Köszönjük a felajánlást!

-boogie-