ugrás a tartalomhoz

Otthonosnak érzed a felületünket?

Hojtsy Gábor · 2004. Júl. 23. (P), 19.51
Teljesen jó, nem kell változtatni
39% (83 szavazat)
Eleinte nem tetszett, de már szeretem
14% (29 szavazat)
Lehetne jobb, de megszoktam
24% (51 szavazat)
Nem jó: sötét, unalmas, stb.
23% (49 szavazat)
Összes szavazat: 212
 
1

a teljesen jo tulzás

kmm · 2004. Júl. 23. (P), 20.59
mindig lehet fejlodni
--
üdv: kmm...
2

Eleinte nem tetszett, de már szeretem....

T.G · 2004. Júl. 23. (P), 21.16
Ha majd valamikor lesz egy redesign, akkor érdemesebb lenne barátságosabb színeket/formákat választani... tényleg meg lehet szokni, de azért... :)

A tartalommal és az oldal felépítésével semmi gond nincs!!!!
3

szerintem teljesen klassz az

Török Gábor · 2004. Júl. 23. (P), 21.27
szerintem teljesen klassz az oldal. hajra. a talalkozora pedig sajnos nem tudtam elmenni, mert aznap reggel felreleptem, es kificamodott a bokam.

--
slink
4

Weblabor felület

agostonl · 2004. Júl. 23. (P), 21.56
Nekem kimondottan tetszik, kellemes.
Aki ide jár olvasgatni, az nem a csicsa miatt teszi, és a jelenlegi design nem vonja el a figyelmet a tartalomról.

Egyetlen negatívum számomra, hogy a cikkekben a kódrészletek textarea-ban vannak. Ez időnként nálam igen érdekesen viselkedik, pl. 10 soros textarea 1 sorosként jelenik meg, úgyhogy nem győzök scroll-ozni.
5

Milyen böngészőben?

Bártházi András · 2004. Júl. 23. (P), 22.13
Milyen böngészőben tapasztalsz ilyet? Egyébként nem textarea, hanem pre elem, overflow tulajodnsággal megbolondítva.

-boogie-
6

Linkek

mepet · 2004. Júl. 24. (Szo), 09.31
A designt mar teljesen megszoktam (sokszor naponta tobbszor is latogatom az oldalt, ugyhogy nem volt nehez:)).
Viszont egy erdekes, es zavaro jelensegkent tapasztaltam, hogy a LINKEK resznel, a kategoriak utan, ahol mar a linkek vannak kozvetlenul felsorolva leirasokkal, szoval ha ott egy link nevere kattintok, akkor az nem a latogatas gomb hatasaval mukodik, hanem kulon megjeleniti megegyszer ugyanazt a leirast, es alatta (az altalaban nem letezo) hozzaszolasokat. Es itt mar a link neve mar nem is link :).
En, mint egyszeru magyar olvaso azt szoktam meg, hogyha valaminek a nevere kattintok, akkor az ahoz kapcsolodo dologhoz ugorjon a bongeszom, szoval szerintem jobb lenne, ha ez tortenne, persze a hozzaszolasok jo ha vannak, de csak akkor, ha a hozzaszolas gombra kattintok.
A gomb szot hasznaltam tobb helyen a link helyett, hogy ne legyen tul kusza az irasom.
Ezt mar az elozo effele temaju szavazas alkalmaval is le probaltam irni, de mikor elkezdtem gepelni, akkor szakadt meg a netem, es par napig utana nem is volt, igy ez a nagyon fontos epito jellegu megjegyzes kis hijan a feledes homalyaba merult, de hala ennek az uj szavazasnak lehetosegem nyilt megosztani veletek. :)
Egyebkent en is a "Lehetne jobb, de megszoktam"-ra szavaztam, mert ez a szurke+zold+sarga kombo egyszeruen visszataszito. En szeretem a szineket (narancssarga cipoben jarok az utcan fiu letemre:)), ezert a szinek hianyat teljes mertekben hianyossagkepp ertekelem.
Persze az oldal milyenseget nem a design hatarozza meg, de errol kerdeztetek..:) Szoval a regi jobb volt. Nem, nem a jobb, hanem a szebb a jo szo. Szoval a regi szebb volt.
7

Linkek 2

attlad · 2004. Júl. 24. (Szo), 09.44
Én a linkeknél annyit változtatnék, h sztem ki lehetne írni pl. a link leírása után a link URL-jét is (nem kattintható formában, mint pl. Google-nél) h kb. azért tudni lehessen, h milyen oldalra vezet a link.
8

szinek

kmm · 2004. Júl. 24. (Szo), 10.27
nekem kifelyezetten tetszik a szinvilag, csak nehol ha meg nem jott le a hatter kep, nem olvashato

--
üdv: kmm...
9

Színek, formák - avagy miért kérdezem

Hojtsy Gábor · 2004. Júl. 24. (Szo), 11.46
Én is kifejteném a véleményem, hogy megvilágosodjon, hogy mik foglalkoztatnak a megjelenést illetően.

Szerintem a sötét színválasztás eleve nem volt szerencsés ötlet, én a fehér alapú és színgazdag kialakításban látom a jó megoldást. Mindenesetre többször elmondtuk, leírtuk, hogy grafikusunk 2002 nyarán az akkor formálódó Weblabor csapat kéréseinek teljesen megfelelően készítette el tervét, amit 2003 végén kezdtünk el használatba venni a Drupallal, és végülis több helyen változtatásokat, kiegészítéseket kértünk Tamástól, amiket meg is kaptunk. Eléggé nagy őrültség lett volna egy kész kialakítást eldobni, és megint újat kezdeni, annak ellenére, hogy megváltoztak valamennyire az igényeink. Ezen változások egy részét a design változással sikerült átvinni, de nem mindent.

A mostani kialakításban én elsődleges problémának látom, hogy túlságosan is ugyanolyanok a különböző tartalom típusok megjelenései (és ebből a logikából következik az, hogy a linkeknél a címre klikkelésnél nem a link célpontja jön be, hanem a link saját oldala a Weblaboron). Végülis logikus, hogy ha minden tartalomhoz lehet hozzászólni, mindennek van bővített nézete, akkor ezeket egységesen lehessen elérni. Ez nem mindenkinek az elvárásait teljesíti be, a blogmarkoknál pedig például eleve nagyon furcsán néz ki a nagy doboz az egysoros tartalommal. Ezek mondjuk leginkább az intenzívebb napi használat során derültek ki, a váltás előkészítésénél a linkek voltak az abszolút utolsó prioritáson lévő tartalmak, blogmarkokra pedig nem is gondoltunk, ezért ezek speciális igényeit sem vettük figyelembe.

Egy csomó dolog van, amit nagyon jó lenne "átforgatni" a mostani megjelenésben, ha nem is csinálunk másikat. Gondolok itt olyanokra, hogy a tartalom legyen a HTML kódban elöl és ne az oldalsáv, vagy hogy a menük korrekt HTML listákkal legyenek leírva.
12

Mondjuk az eredeti terv ( h

akksi · 2004. Júl. 30. (P), 16.49
Mondjuk az eredeti terv
( http://galaxy.simeis.hu/~tws/ref/web/weblabor.gif )
sokkal jobban néz ki szerintem, mint ahogy meg lett valósítva...
--
Akksi
13

Részletesebben?

Hojtsy Gábor · 2004. Júl. 30. (P), 17.10
Nem tudunk a szemeddel látni. Mire gondolsz?
14

Részletesebben

akksi · 2004. Aug. 2. (H), 08.39
.maga a layout nem ez az unalmas egyoszlopos
.a jobb oldali boxok fejlécének fontja, felsorolás előtti 'képecske'
.az egész tipo egy kicsit átgondoltabb

_szerintem_
Remélem, tudtam segíteni!

Üdv.:
--
Akksi
15

Nem rossz :)

Hojtsy Gábor · 2004. Aug. 2. (H), 11.41
Többmindenben igazad van. Az "unalmas egyoszlopos" végülis azért került így a honlapra, mert a különböző tartalmakhoz túl sok 'egyéb' link tartozik, amit az eredeti terv nem vett figyelembe. Ha azokat elhagyjuk, valóban fontosabbá válik a tartalom. Nem igazán ismerek olyan embert, akinek tetszik az egyoszlopos tartalmi megjelenés a honlapunkon (magamat is beleértve :).

Doboz címek. Konkrétan két doboz címe is tartalmazza a felhasználó nevét. Ha ezeknek semlegesebb címet adunk, akkor lehet grafikával helyettesíteni. A terven használt font nem várható el a böngészőkben :)

Ami az eredeti terv elrendezését illeti, én meg vagyok győződve, hogy a híreket cím alapján nem fogják annyian olvasni, mint bevezető alapján, márpedig sokkal több időt szánunk a hírek megírására, hogy csak úgy hagyjuk őket elveszni a rengetegben. Ezért elmélkedtünk azon, hogy drasztikusan rövidített bevezetőkkel lehetne kompaktabb hír kiírást elérni.
10

Eleinte nem tetszet...

Anonymous · 2004. Júl. 24. (Szo), 13.05
... de mivel sikerült a zavaró hibákat kiküszöbölni, és most már megy IE alatt is, már jó.

Hamár elkezdtétek a 'drupal'-t népszerűsíteni (nem tudom, ez cél volt-e ;) ), jó lenne, ha leírások, segítségek is lennének róla (vagy csak én nem találom?)

Üdv,

Pál_úr
11

Mellékhatás

Hojtsy Gábor · 2004. Júl. 24. (Szo), 13.09
A Drupal népszerűsítése nem volt konkrét cél eleinte, viszont nekünk nagyon bejött, és akkor már másokat is érdemesnek gondoltam megismeretetni vele. A Drupal népszerűsítésében különben nemzetközi szinten is sikerült jobban bekapcsolódnom, de erről majd később, ha már tudok konkrétumokat mondani :)
16

Felület!

Anonymous · 2004. Aug. 20. (P), 20.50
Kellemes!