ugrás a tartalomhoz

Elzár a MySQL-től a tűzfalam?

Fedor · 2005. Szep. 27. (K), 15.20
Hali!

Most raktam fel egy MySQL 1.0.5-öt (már használtam korábbi verziókat is). A probléma a következő: Ha a beállításoknál nem rendelek hozzá kapásból jelszót a root-hoz, hanem hagyom üresen, ahogy régebben az alapbeállítás volt, akkor sipít mind a PhpMyAdmin, mint a MySQL Front, hogy hozzáférés megtagadva. Ha megpróbálok jelszót beállítani, akkor meg nem fut le a Config Wizard, mivelhogy a állítólag a tűzfal (Panda Antivirus 2005) megakadályozza, hogy ezt megtegye. Ha kikapcsolom a tűzfalat, akkor is. Javasolja, hogy engedélyeztessem a tűzfallal a 3306os port-ot, amit aMySQL használ, de a Pandában ilyen lehetőség nincs. Egészen tegnapig az előző verzió (amit a Weblabor segítségével töltöttem le, és telepítettem fel - http://weblabor.hu/cikkek/mysql41telepites) vígan futott ugyanezzel a tűzfallal, már bánom, hogy hozzányúltam. Sajnos ennek a régebbi verziónak a telepítője már nem elérhető.

Esetleg volna valakinek tippje a helyzet megoldására?

Üdv,
Fedor
 
1

Már a régebbivel se...

Fedor · 2005. Szep. 27. (K), 15.32
Közben nagy nehezen ráakadtam arra a verzióra is, amit tegnapig használtam. Hát azzal is dettó ugyanez a helyzet...

Üdv,
Fedor
2

?

aries · 2005. Szep. 27. (K), 17.25
Nem tudom, hogy winfos alatt hogy is megy ez, de a *nixok alatt be lehet állítani, hogy ne porton, hanem socket-en keresztül kommunikáljon. Egyébként jó régi MySQL-verziód van ;)
--
Aries
http://aries.mindworks.hu
3

Local pipe

janoszen · 2005. Szep. 28. (Sze), 20.29
Újabb MySQL és állítsd be, hogy pipe-on kommunikáljon. Bár nem tudom, a PHP mennyire szereti a pipe-okat.
4

Köszi a tippeket, csakhogy...

Fedor · 2005. Szep. 30. (P), 11.30
Köszi a tippeket, csakhogy elég alapszinten, felhasználóként ismerem csak a MySQL-t, így fogalmam sincs, hogy ezeket hol kell beállítani. A beállítás varázsló nem ajánlja fel. Valami config fájlt kéne megkeresnem, és abban kutakodnom?

Üdv,
Fedor
5

Oké, megvan, de más probléma még akad

Fedor · 2005. Szep. 30. (P), 22.02
Rájöttem, hogy hiába szedtem le uninstallal az előző, hibás MySQL-t, a Program Files-ban megmaradt a könyvtár a régi, rossz beállításokkal, ezért telepítgettem újra és újra feleslegesen. Manuálisan töröltem, ígyez a gond már nem gond, viszont az alaproblémám megmaradt. Ugyanis az egész abból indult ki, hogy meg akartam változtatni a felhasználói nevet, és jelszót, hogy ne az alapértelmezett legyen, mert a neten keresztül meg óhajtottam osztani a fejlesztési anyagaimat az ügyfeleimel, és nem lenne így túl biztonságos. Viszont ha megváltoztatom a jelszót, akkor nem férek hozzá az adatbázishoz, letilt, de olyan szinten, hogy csak újratelepítéssel tudok újra belépni, és csak akkor, ha a telepítéskor nem adok meg jelszót.

Van valakinek tipje, hogy mit csinálhattam rosszul?

Üdv,
Fedor
6

"letilt"?

Hojtsy Gábor · 2005. Okt. 2. (V), 18.51
Miben nyilvánul meg, hogy letilt? Mivel akarsz csatlakozni, annak hol kell megadni a név/jelszót, és biztos jól megadtad?
7

MySQL Front és phpMyAdmin

Fedor · 2005. Okt. 3. (H), 10.21
Szia Goba!

Jártam hozzád tanfolyamra a Pentában (gondolom ezzel nem vagyok egyedül itt a Weblaboron), örülök, hogy összefutottunk.

Próbáltam MySQL Front-tal és phpMyAdmin-nal egyaránt a csatlakozást, utóbbinál átírtam a config.inc-et az új jelszó érdekében, előbbinek meg van egy olyan funkciója, hogy új felhasználó hozzáadása, azzal próbálkoztam.

Üdv,
Fedor
8

flush privileges

Hojtsy Gábor · 2005. Okt. 3. (H), 18.57
Ezesetben lehet, hogy a FLUSH PRIVILEGES hívás hibádzik, bár ezt manapság már automatikusan csinálja a MySQL új felhasználók felvitelekor.