ugrás a tartalomhoz

C# változó a PHP-tol

Poczok · 2005. Szep. 22. (Cs), 13.22
Sziasztok!

Szeretnék csinálni C#-ban egy programot, ami egy ingyenes tárhelyhez adott MySql adatbázisbol vesz információkat. Az ingyenes (és sok esetben a fizetős) MySql szerverekhez ugye nem lehet távolrol hozzáférni biztonsági okokbol, ezért úgy gondolom, hogy csak egy megoldás létezik, a C# és MySql közé be kell iktatni egy PHP oldalt. Az adatok feltöltése megy is rendesen ahogy kell, annyi különbséggel, hogy nem POST-olva adom a PHP-nak a változók értékeit, hanem GET-el. A problémám az, hogy miként lehetne változó értéket kapni a PHP-tol. Eddig egy nem túl elegáns megoldás jutott csak az eszembe: A PHP létrehoz egy XML file-t a szükséges értékekkel és azt letöltöm, ha lértejött, majd feldolgozom. Van esetleg valakinek valami jobb megoldásra ötlete?
 
1

Jobb?

attlad · 2005. Szep. 22. (Cs), 15.47
Szerintem az XML jó megoldás, miben kéne jobbnak lennie?

Attila
2

Elég elegáns az

Hojtsy Gábor · 2005. Szep. 22. (Cs), 16.04
Hát használj bármilyen olyan formátumot, amire mindkét nyelvben van támogatás. Eléggé kézenfekvő az XML. Például az nyílt/ingyenes Flash Remoting megoldások is XML-t használnak a PHP <-> Flash kommunikációra. Ha egy-egy értéket akarsz átadni, akkor persze ágyú a verébre, de akkor nem is kell bonyolult XML-t használni, csak valami egyszerű (általad definiált) szöveges formát, amit mindkét nyelvben tudsz értelmezni. De gondolom ha ilyen kisebb adatokról lenne szó, akkor nem merült volna fel a kérdés.
3

biztonságos?

Poczok · 2005. Szep. 23. (P), 10.54
Sziasztok!
Az a bajom ezzel a módszerrel, hogy egyrészt valóban puskával verébre megoldásnak tünik néhány esetben, másrészt félek, hogy hamis információk is átjöhetnek ezzel a módszerrel. Most jelenleg úgy működik, hogy a .NET-es program lefuttatja a WebResponse utasítást, ezzel végrehajtódik a szerveren lévő php file. Ezután Ftp-vel bekonnektálok a szerverre és letöltöm az XML-t, amibe a php beírta az adatokat. A gondom csak az, hogy nem tudom, hogy rendesen végrehajtódott-e a php. Ugye elő szokott fordulni, hogy a szerver kissé túlterhelt, ezért nem azonnal fut le a kért php, ez esetben elképzelhető, hogy megelőzöm a file-ba való beírást és egy olyan file-t töltök le, amiben hamis adatok vannak. Elegáns megoldásként olyan megoldásra gondoltam, mint amit flashben lehet csinálni a loadvariables() függvénnyel. Itt a flash megkapja a php-ban kiíratott értékeket. Bocs, hogy kicsit hosszúra sikeredett, de próbáltam részletesen leírni.
4

PHP Output nem jó?

Nagy Péter · 2005. Szep. 23. (P), 11.29
És miért FTP-zel, amikor a PHP-val előállíthatod a kimenetet egy lépésben?
Lehet, hogy félreértettem valamit, de nekem kézenfekvőbb lenne a meghívott PHP kimenentét feldolgozni, mint a futtatás után FTP-zni. És ha már ez megvan, akkor rakhatsz az oldalra .htacces-szel jelszó védelmet is. Valamint a PHP így hibaüzenetet is tud visszaadni, amit te fel tudsz dolgozni a C#-ból, a kimenet, meg csak akkor áll elő ha a PHP már befejezte a futást.
A következő lépés az lenne hogy SOAP-ot vagy XML-RPC-t használsz, de ez már tényleg ágyúval verébre...
5

De jó lenne, ha...

Poczok · 2005. Szep. 23. (P), 16.33
Na valami ilyesmi megoldás kéne nekem, de nem tudom, hogy lehet a kimenetet feldolgozni C#-bol. Flash-böl nem okoz gondot, ott egyértelmü a dolog, de C#-ban még nem csináltam ilyet, ezért fogalmam nincs, hogy kéne. Esetleg nem tudsz valami forrást ami elérhető a neten?
6

Google

attlad · 2005. Szep. 23. (P), 17.03
http://support.microsoft.com/kb/q307023/
http://www.google.co.hu/search?q=parse+xml+c%23

Attila
7

Megvan a megoldás

Poczok · 2005. Szep. 25. (V), 11.57
Sziasztok! Köszönöm mindenkinek a segítséget, Attlad linkjén megtaláltam a megoldást.