ugrás a tartalomhoz

Windows rendszeradatok elérése

jzafir · 2005. Szep. 22. (Cs), 08.55
Sziasztok!

Tudna valaki segíteni abban, hogy hogyan lehet elérni PHP-ból a gépbe bejelentkező azonosítóját, esetleg nevét? (winxp munkaállomás, win2003 szerver).
 
1

WMI?

Webappz · 2005. Szep. 22. (Cs), 09.43
PHP+COM+WMI
Szerintem ezekkel megoldható.
2

Részletesebben?

jzafir · 2005. Szep. 22. (Cs), 10.59
Kicsit lehetne részletesebben? Még kezdő vagyok.
3

WMI

Webappz · 2005. Szep. 22. (Cs), 15.23
Több nagyobb cég pl.: Microsoft, IBM, Cisco, stb. elhatározták, hogy készítenek egy olyan modellrendszert, ami a számítógépek össze hardver és szoftver elemeit magába foglalja. Ennek a Microsoftos implementációja a WMI. Itt különböző Providerek vannak, amiben csoportosítva vannak az egyes objektumok tulajdonságai. Lehetőség van a Registry-t lekérdezni. A WMI-t pedig a COM segítségével lehet PHP alatt használni.
4

Mindez persze csak kliens oldalon megy

Hojtsy Gábor · 2005. Szep. 22. (Cs), 15.53
Mindez persze csak akkor megy, ha a kliens gépen fut a PHP, azaz ha a szerveren van egy PHP, akkor az még nem fogja tudni semmilyen COM varázslattal sem elérni a felhasználó adatait. Mivel az ilyen kérdések jellemzően intranet webes felület beléptetésnél szoktak felmerülni, hogy ne kelljen újra (külön) belépni, a kliens oldali COM itt most nem lesz megoldás SZVSZ.
5

IIS authentikáció

Anonymous · 2005. Szep. 23. (P), 06.58
Szia,

az IIS-ben állits be authentikációt arra a szkriptfájlra amiben le akarod kérdezni, ezek után az IIS elküldi neked és megkapod egy PHP környezeti változóban, amit akár LDAP-al vissza is ellenőrizhetsz az Active DIrectoryban stb.
6

Köszönöm

jzafir · 2005. Szep. 23. (P), 08.24
Köszönöm a válaszokat, de azt hiszem belecsaptam a lecsóba tisztességesen. Én csak egy hálózaton belüli vendégkönyv szerű üzenőfalat csináltam és arra gondoltam, hogy a küldőnek ne kelljen a nevét beírnia, hanem ezt a rendszer automatikusan olvassa ki valahonnét, mikor elküldi az üzenetét. Úgy tűnik ez egy kissé bonyolult.
7

Egyszerű authentikáció

toro · 2005. Szep. 23. (P), 09.05
Hat ehhez elegendo lenne egy egyszeru autentikacio user/pass es ha nem "veszelyes" a kornyezet, akkor egy cookie-ban tarolhatod a kliens adatait, amig ki nem lep.
Igy egyetlen belepessel allandoan elered a felado adatait