ugrás a tartalomhoz

Webszervert mesterségesen terhelni?

T.G · 2005. Szep. 12. (H), 17.35
Web stress témakörében kellene kicsit kiokosodnom. Tulajdonképpen mire is jó ez az egész? Azontúl, hogy jól megtámadom vele magam, majd örülök, hogy nem esett szét a szerver? :)
Konkrét programajánlatot is szívesen fogadnék!

Mindenféle válaszokat előre is nagyon megköszönök! :)
 
1

Apache Benchmark (ab)

Poetro · 2005. Szep. 12. (H), 17.57
Érdemes kipróbálni az ab -t (benne van az apache bin könyvtárban). Mindenféle tesztet lehet benne csinálni. Igazából arra jó, hogy megtudd milyen lenne, ha 100 000 felhasználó figyelné egyszerre az oldaladat. Igy kvázi ki lehet mérni, melyik oldal szorul esetleg átnézésre, optimalizálásra.
--------
Poetro
2

Házon belül. :)

T.G · 2005. Szep. 12. (H), 20.36
Köszönöm, azt hiszem, hogy ez az Apache Benchmark tökéletes lesz nekem! Mindenfelé kerestem, és találtam is progikat, de pont az Apache környékén nem. :) Pedig... :)
3

AppPerfect DevSuite

T.G · 2005. Szep. 13. (K), 11.01
Az archívum kedvéért ideírom a keresésem második helyezettjét: AppPerfect DevSuite. Különálló programként is, meg Eclipse modulként is remekül működik, egy hibája a borsos ára (495$). A harminc napos próbaverzió - ahogy néztem - nincs korlátozva, így akit majd későbbiekben érdekel a kérdés, mindenképpen vizsgálja meg ezt a lehetőséget is. Színes, szagos, lehet vele gyártani grafikonokat :).
Igaz ennyi pénzért saját magunk is legyárthatunk néhány grafikont...
4

Stress Testing an Apache

Török Gábor · 2005. Szep. 13. (K), 15.50
Kicsit régebbi keletű, de javaslom a LinuxJournal tollából a Stress Testing an Apache Application Server in a Real World Environment című cikket is.